Кметът зове: Без провокации на протеста в Асеновград!

Искаме обща сигурност и спокойствие, отбелязва Емил Караиванов
2 юли 2017 18:56, Боряна Павлова
57
Кметът зове: Без провокации на протеста в Асеновград!
Снимка: БТА

Кметът на Асеновград Емил Караиванов, с изявление в профила си във Facebook, призова съгражданите си да не допускат провокации по време на гражданския протест, който се планира за тази вечер в града.

"Очаква се градът ни да бъде фокус на внимание и емоции заради това, ще има нажежени страсти, волни или неволни провокации, справедливи искания или желание за демонстрирана сила", добавя кметът.

Още по темата

Той не изключва да има и сили, "които умишлено се готвят за създаване на безредици", но смята, че правото на гражданите да имат реакции и претенции как по-добре да живеят и срещу какво да недоволстват "не трябва да става повод за ненужно напрежение, привнесено отвън или умишлено провокирано в града".

"Вярвам, че органите на реда ще направят най-добрата обезпеченост за една мирна изява, без ескалации и физически разправи", казва Караиванов.

Нека не допускаме провокациите да бъдат сред нас, добавя той с мотива, че "онези, които ще ги донесат, ще си тръгнат, а ние ще продължим да живеем тук и да искаме обща сигурност, спокойствие и гаранция за ред и закон".

Всяка вечер от сряда в Асеновград се провеждат граждански протести по повод побоя на група роми над млади спортисти от местния клуб по кану-каяк, станал на 26 юни. Асеновградчани издигнаха искания за справедливо наказание на участниците в нападението, за изселване на ромите, които нямат местна регистрация, за събаряне на незаконните постройки в ромската махала и създаване на общинска полиция.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на кметът на Асеновград Емил Караиванов издигнат от коалиция БСП-АБВ-"Екогластност".Караиванов е обвинен за щети и безстопанственост в особено големи размети -80 000лв.отпуснати за ФИКТИВНО почистване щахтите на града.Докога нагли крадци няма да бъдат отстранявани от длъжността-кмет.Такива крадци не може нищо да призовават чрез социални мрежи.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА СЕ РАЗРАБОТЯТ 2 ТИПА ДРОНЧЕТА ЗА РЕГУЛАЦИЯ НА НАЙ-ДОЛНИТЕ И НАЙ-ГОРНИТЕ...............
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купуваш си оръжие и пукаш по шопарите в униформи.
20
4
 
19
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 1 година
Точно заради такива приказки на застарели дядковци "Да не стане някой сакатлък стойте мирни" сме паднали под Османско. Така стана и във филма " Време разделно". И после ги изклаха всичките. Не слушайте такива страхливци, те числят само за кесията си и ще продадат не само честта си за мамона.
19
2
 
10
 
! Отговори
Край преди 1 година
В държава в която с авариики се отменя закон и се спира където искаш, в която като "няма къде" паркираш на тротоара, в която икономиката се гради на повсеместната кражба е нормално ромите да са такива. Даже са ни много добри. От юг идат други те ще ни подредят Българи юнаци.
18
0
 
30
 
! Отговори
Инж. преди 1 година
Интересно защо цялата налична полиция днес е в Асеновград. Кой кого и от кого пази.
17
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Искаме обща сигурност и спокойствие......"?!?!?!?!Защо не излезе преди 10 дена с такова заявление в гетото,а??Като опре яйцето,тогава се сещате за сигурността и спокойствието!!Докога,до следващият подобен случай ли??
16
1
 
38
 
! Отговори
Засега ... преди 1 година
...конфигурацията на "общата сигурност и спокойствие" е следната - ромите бият и грабят, политици, полицаи и бехекари ги пазят след золумите. Ако българските властимащи си въобразяват, че нещата ще продължават по този сценарий до безкрай, дълбоко се лъжат! Или ще овладеят ромската престъпност, или, когато хората започнат да решават проблема сами, и те ще са в кюпа !
Изборът е техен!
15
2
 
39
 
! Отговори
**** преди 1 година
Значи шерпите когато се организират и бият,полицията стои от срани и гледа,и си чопли носа,а когато българите се организират,полицията пази тези пар...ази...тите,и по този начин им дава крила и спокойствие да продължават да действат по същият начин,я да ги оставят да пребият българите едно гето,май шерпите ще се замислят дали ще бият пак.
14
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Край,приятелю работя има,нали чете ,няма работници,аз съм работил със ***,през 90г,и много добре,Нали знаеш,нямя сирене без пари,така де къшти,коли,
А имя ли престъпление,има наказание,
Тъй де,сега сте на топа на устата,моли Господа да не гръмне
13
3
 
44
 
! Отговори
След Асеновград, преди 1 година
Се преместете в Банкя. Там е мястото за протеста.И той ще си остане глас в пустиня,като предишните.Няма полза да се отреже опашката на змията. Трябва да се отстрани главата.
12
4
 
37
 
! Отговори
Начало преди 1 година
До Край

Могат да изчезнат само за седмица......................но са електорат на Али Реза от Банкя.
11
1
 
33
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 1 година
До Анонимен 11

И защо след инцидент,трябва да се рендосват всекидневно,само тогава ще са по-ниски от тревата?
10
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да се научат тези на обноски, трябва след всеки такъв инцидент да се влиза в махалите и да се бие масово (все има за какво)! Тогава ще знаят, какво ги чака ако пак посегнат или откраднат! До сега само се толерират действията им!
9
33
 
9
 
! Отговори
Край преди 1 година
Братчета българчета. И да набиете десетина беззъби баби файда няма да има. Българите не могат да подредят държава в която да има ред и хляб и дом за всечи- ромите им виновни. Ромите няма да изчезнат щото на нас ни се иска. А сега повикайте - "Българи юнаци" и пите по една бира от найлоновите шишета.
8
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Тиквата им плати по изборите и не го интересува съдбата на българите!
7
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма да ги защитава, като са гласували за него и тях зависи поста му. А е краднал нещо и ще му трябва подкрепа.
6
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На оружие братя срещу романовското робство
5
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е моментът. Така казват участниците.
4
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам усещане, че ДПС участва в финансирането на БХК