Шествието в Асеновград – начело със "Свобода или смърт"

Хиляди хора се стекоха на масовия протест
Обновена: 2 юли 2017 23:24 | 2 юли 2017 22:30,
162

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Хиляди хора се стекоха към Асеновград за големия протест, предвиден за днес. Недоволството на хората беше провокирано от инцидент, при който роми биха българчета, състезатели по кану-каяк.

Шествието днес тръгна, предвождано от 11-годишно момче, което носеше знаме с надпис "Свобода или смърт". Многохилядното шествие зад него скандираше "За България" и пееше химна.

Още по темата

Почти целият град е опасан от полицейски кордони, които са в готовност да спрат множеството, ако се насочи към ромската махала. 

По време на протеста беше ранен и оператор от хвърлен предмет. Малко по-късно bTV съобщи, че нападателят е Петър Низамов- Перата, който стана известен с "ловът" на бежанци. Низамов беше обявен за национално издирване.

Инцидентът спря шествието малко преди кръговото, което води към ромската махала "Лозница", съобщи "24часа".

Протестиращите опитаха да пробият кордона от жандармеристи, но напрежението спадна.

По-рано днес кметът на града Емил Караиванов призова протестът да мине през провокации. Той заяви, че провокациите ще бъдат внесени, но асеновградчани ще продължат да живеят в града си и ще искат обща сигурност, спокойствие и гаранция за ред и закон.

Всяка вечер от сряда в Асеновград се провеждат граждански протести по повод побоя на група роми над млади спортисти от местния клуб по кану-каяк, станал на 26 юни.

Асеновградчани издигнаха искания за справедливо наказание на участниците в нападението, за изселване на ромите, които нямат местна регистрация, за събаряне на незаконните постройки в ромската махала и създаване на общинска полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
17
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
Затварям очи. Виждам Ботев, Левски, и Филип Тотьо водят протеста в Асеновград. Носят найлонови бутилки от по 2л. каменица. Бенковски на мощен мотор с изкривен номер без ауспух води хвърковатата чета. Зад него на мотора гледам Райна. Райна Княгиня. Сега и викат Рони и тена и е равен - от Аспровалта.Дали не трябваше да избегам 90те.
20
2
 
16
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
хахахах. Не е сложно човек да пътува вече бе момче. Отиди в Гьотеборг и виж сам. Ако те мързи, потърси в google. Има статии по въпроса - напиши crime rate in Sweden да кажем и ще ти излязат чудни неща. Между другото в Швеция имат най-високото ниво на изнасилвания на глава от населението в цяла Европа. Познайте от кого- арабите отново. Дано да не стигнем и ние техния хал.
19
2
 
16
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Мисля,че ироничните коментари не са от българи.И някои други етноси седят пред компютъра и провокират справедливия гняв на хората.
18
3
 
38
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Вече пети ден властта мълчи и само охранява гетото.Така ще бъде докато хората се уморят да протестират и после-пак същото.Къде е сега да го чуем доктора на всички науки,генерал-батман Бойко Борисов.Или за него проблемите в страната не са важни.Той оправя международното положение.
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука някакви иронични коментари има, не знам какви си били протестиращите. Не знам не осъзнавате ли, че хиляди българи ежедневно са под терора на ***. Бият, крадат, изнасилват, убиват.И вместо да излязат и те като българи да защитят народа и страната си, те взели иронични коментари да пишат. Сигурно и по време на Априлското въстание е имало такива Ентелигенти, които са се гнусяли от собствения си народ и са говорили на гръцки.
16
17
 
2
 
! Отговори
Край преди 6 години
Тоя път моторетки - следващия мажоретки. Те това е протест на гневни хора.
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на хората. Има някакъв останал дух в този народ. В Швеция като бях в Гьотеборг, арабите бият е ограбват шведите на улицата и те даже не смеят да се оплачат. В центъра на Гьотеборг след 8 часа вечерта бял човек не смее да излезе. Жалък край на един велик народ. Дано ние да успеем да имаме по-добра съдба.
14
2
 
27
 
! Отговори
Край преди 6 години
Чрез КТБ вашите политици от всички "партии" откраднаха от всеки един българин по около 900 лв. - общо 4.5 млрд. ваши пари. И го направиха по толко левашки начин че във всяка държава щяха да ги избесят по стълбовете. 90% от мойте българчета братчета обаче не го вденаха а 9.99999% си трайкат щото гепят пък от друго.
13
4
 
27
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Достатъчно е да видим как протестират свободните хора в страни като Гърция, Франция, Германия, Испания, Великобритания и как нашите мъжленца страхливо се движат в *** колони, определяни от куките. ОВЦЕЕЕ СКАПАНИ!!!!Кога ще видим агитки и рокери пред парламента, където са истинските ни проблеми и където покровителстват мизериите на ***????? КОГА?????
12
7
 
13
 
! Отговори
svetlio преди 6 години
Ще победим с толерантност Плевньо ще потвърди!!! :D
11
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свобода или смърт...я извадеде самарското знаме и одете на шипка. Това българина още не може се отърси от робската си психика и комплекси. Даже не знае как да протестира. Кот стане се "българи юнаци" и "боят настана" на славито .. да ме е срам ги гледам.
10
24
 
16
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Ганьовска работа! Те 30 години корумпирани политици им съсипаха живота, затова не протестират, тръгнали да се перчят за глупости. Абе българин му кажи и не го обиждай повече!
9
5
 
19
 
! Отговори
PD преди 6 години
Започна кампанията по паниране на мозъци. На господарите, е нужна тълпа с националистически заряд. Значи времето наближава. И умната, да не стане накрая, че сте играли, за грешните стопани.
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставят си децата да им ги храниме и гледаме в институциите, и си правят следващите. Защо това се допуска? Не трябва ли да работят и да плащат?
7
5
 
44
 
! Отговори
край преди 6 години
Протест с плюшени мечета, байраци и найлонови бутилки бира. Братчета българчета направете си държавата не са ви ромите проблем. Военно обучение за всички български момчета за по 6м. не щете. Искате купон, кебапчета от пилешки клюнове и свински кожички. Политиците ви крадат и ви го казват в очите и ви се подсмиват като няма камери вие мислите че дъжд ви вали. мечтите ви опират до европрограма за " къща за гости" СТРЕСНИ СЕ ПЛЕМЕ ЗАКЪСНЯЛО.
6
3
 
28
 
! Отговори
Браво на тези хора преди 6 години
Това е цвета и гордостта на българския народ.
5
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо гласухте за ГЕРБ бре ?Не виждате ли че точно те сега спират народната воля ???
4
6
 
65
 
! Отговори
Митака преди 6 години
Момчета полицаи и Вие сте българи. Пуснете протестиращите, направете се, че са ви пробили кордона. Най-много да ви накажат с едно мъмрене, което лесно се обжалва и пада като наказание. Подкрепете си народа момчета, знам че го искате и Вие.
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка на кмета. Трепери само за поста и кесията си. Той не изпълнява задълбенията си на кмет а брани само поста си и кесията си.
2
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко чудо за три дни. Ще повикат, ще попеят хората и ще се приберат по живо по здраво вкъщи.