Шествието в Асеновград – начело със "Свобода или смърт"

Хиляди хора се стекоха на масовия протест
Обновена: 2 юли 2017 23:24 | 2 юли 2017 22:30,
162

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

 

Хиляди хора се стекоха към Асеновград за големия протест, предвиден за днес. Недоволството на хората беше провокирано от инцидент, при който роми биха българчета, състезатели по кану-каяк.

Шествието днес тръгна, предвождано от 11-годишно момче, което носеше знаме с надпис "Свобода или смърт". Многохилядното шествие зад него скандираше "За България" и пееше химна.

Още по темата

Почти целият град е опасан от полицейски кордони, които са в готовност да спрат множеството, ако се насочи към ромската махала. 

По време на протеста беше ранен и оператор от хвърлен предмет. Малко по-късно bTV съобщи, че нападателят е Петър Низамов- Перата, който стана известен с "ловът" на бежанци. Низамов беше обявен за национално издирване.

Инцидентът спря шествието малко преди кръговото, което води към ромската махала "Лозница", съобщи "24часа".

Протестиращите опитаха да пробият кордона от жандармеристи, но напрежението спадна.

По-рано днес кметът на града Емил Караиванов призова протестът да мине през провокации. Той заяви, че провокациите ще бъдат внесени, но асеновградчани ще продължат да живеят в града си и ще искат обща сигурност, спокойствие и гаранция за ред и закон.

Всяка вечер от сряда в Асеновград се провеждат граждански протести по повод побоя на група роми над млади спортисти от местния клуб по кану-каяк, станал на 26 юни.

Асеновградчани издигнаха искания за справедливо наказание на участниците в нападението, за изселване на ромите, които нямат местна регистрация, за събаряне на незаконните постройки в ромската махала и създаване на общинска полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
0
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Ако обичате, не ми трийте коментара, аз съм *** и не се обиждам да ме определят като такъв!
80
5
 
1
 
! Отговори
ROM преди 6 години
TOVA E NA4ALOTO NA NA6ATA DARJAVA ROMISTAM.REVETE KOLKOTO SI 6TETE, PO4NA SE
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мариГоляма цензура, наистина. Написах, че онези са мързеливи, изтриха ми целия коментар!
78
3
 
34
 
! Отговори
мари преди 6 години
Голяма цензура! Написах истинската дума за роми, а вие я заменихте със звездички. така е то - пипаме с межни и меки ръкавички. Нещата ще ескалират още повече зари всеобщото лицемерие.
77
9
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
от кой ще се освобождаваме? или тва пак требва от сериозен проблем да стане пълен цирк да има кой да пълни гушите на медиите и да се самоназначат още десетина батенца за организатори после да се чудят ушаците как да ги оправят като ги хванат по странство с кокаин. ако можеше създаде съответен генератор, бенковски от въртене щеше да ни реши проблема с електроенергията за години напред.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимка номер 17 с Перата и садналото журналистче кърти мивки :)
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До don дрон трябва....
74
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има две неща, които са за затриване:1. Онова, с инициалите на съпруга на Илияна Раева2. ЦигаРите, ох петата буква е Н...
73
0
 
55
 
! Отговори
паик преди 6 години
КОЙТО НЕ РАБОТИ, НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ. ТОЛКОЗ !
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мирен протест мирно ли стойте ?Я равниз бе !
71
1
 
30
 
! Отговори
Павел преди 6 години
Има *** / българи, защото няма правосъдие. Трябва да се изрине тоя *** пред парламента, на полицията и после на съда да им запари, докато не накажат виновните. Това е всичко. Иначе ще има да се бухаме със сопите все едно сме в средновековието...
70
6
 
51
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
С цветя и плюшени мечета тази работа няма да стане. Опитът на западните кратуни го доказа.С веене на знамена и пеене на патриотични песни също няма да стане ...Ефектът от тези протести е същия като онзи на запад ... Сиреч няма такъв !"Свободата не ще екзархиска Караджата"
69
5
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм от Асеновград има 2000 полицаи водни оръдия и всички пазят новите българи жалки сме умря ни даржавата а вие си стоите и бездеиствате скоро ще дойдат и вашите деца да бият ако вече не са в чужбина защото тук няма живот за нас българите плачемисе това ли ще оставим на децата си
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе дори и Винкел Симеонов ли не можа да разкъса кордона?
67
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мухльовци. Нация от виртуални юнаци. Мaнгaлите ни правят за смях. Пробвали да пробият кордона...***. страхливци. Народ без дух. Иначе на скандиране сме шампиони. Срам, срам, срам. Пак ще ни бият, пак ще се гаврят. Нямаме мъже на място.
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама и дждарите що не с им омекчили мерките на тия от протеста?
65
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със събитията в Асеновград ГЕРБ И ББ правят поредния опит да "сдадат" властта поради "изчерпване на файдата" от нея, но ФАЩ и Евроарабския съюз не са съгласни!Следващия опит за сдаване се подготвя чрез сриване на председателството на БГ от януари! Но преди да избяга ББ трябва да обясни какво са заложили ГЕРБ и БГ срещу десетките милиарди заеми,изтеглени след 2009г!
64
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред Парламента е мястото да се иска обяснение от властта за беззаконието в държавата.
63
11
 
25
 
! Отговори
мирът е решението преди 6 години
абе хора, Българи и небългари, невийдате ли че корумпираното правителсво всячески дестабилизира на етническа основа нашето население за да се покриват техни машинации, злоупотреби и престъплениа. Цветанов е осъйдан, Борисов има присъда от мейдународни съдилища и кого ли още не, а предателстват свързани е проектите по енергетика чупят таваните на корупциятаспрете се, прегърнете се и излейте йелянието си за справедливост пред Парламента
62
13
 
11
 
! Отговори
ВАНГА преди 6 години
Бог ше УБИЕ ИЗРАЕЛ и ХАМЕРИКА!!!