EVN започва събиране на дълговете на старозагорската болница

Компанията обаче няма да спира тока на лечебното заведение
13
EVN започва събиране на дълговете на старозагорската болница
Снимка: УМБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович

EVN България Електроснабдяване пристъпва към принудително събиране на милионните задължения за неплатена електрическа енергия на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" АД в  Стара Загора, съобщиха от дружеството.

Задълженията на Окръжната болница от 2013 г. насам надхвърлят сумата от 3,2 милиона лева, което прави болницата най-големият длъжник на дружеството и сериозен риск за неговата дейност.

Отчитайки специфичния предмет на дейност на лечебното заведение, компанията няма да прекъсне снабдяването с електроенергия, каквато е практиката спрямо всеки друг неизряден длъжник, но ще предприеме запор на банкови сметки и други вземания. Действията на компанията са последица от пет влезли в сила съдебни решения, с които задълженията  на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ АД  са установени по основание и размер, но не са заплатени, отчитат от дружеството. 

От там допълват, че милионните задължения на старозагорската болница я правят най-големият длъжник на EVN България Електроснабдяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Tr преди 6 години
До номер 1ЙОВЧЕВ ЗНАЕ САМО ДА ИЗТАКВААМА ИМ ВЗИМА КИЕ В ДЖОБА ПАПИЧКИТЕ НА ТЕЗИ НЕОСИГУРЕНИ.далговете са откакто той е директор.
8
0
 
1
 
! Отговори
Чоко преди 6 години
До шматкане са три а са пет .Отделно не всеки е способен да ги покрие.Отделно финансирането е от касата и си вземаш направление от лекаря като касата покрива лечението независимо къдеЕ така се източва касата понеже в луксозните болници лечението е по скъпо и отделно там се отива и се източва а се натрупва.
7
3
 
2
 
! Отговори
Mc преди 6 години
Kade Ovcho Ovched direktora zashto ne e plastal smerkite.Hayde u zatvora sega. TO NE STava s golyama usta i mek stol.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това наснимката прилича на затвор...
5
1
 
3
 
! Отговори
държава ли преди 6 години
Къде е държавата да промени закона и ЗАКОННО да започне събаряне на незаконните постройки и изключване на крадците на вода и ток. Или по-добре да ги вкарва и в затвора за кражба.
4
4
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До1Да ти кажа не е съвсем такаКогато неосигурен се нуждае от болнично лечение първо минава през касата и си плаща осигуровките за 3 г назад.Проблема е във високите цени на кл.пътеки и лечението.Няма как една операция от 30 мин да се плаща по 5-10 хил лева.Проблема е и в източването на касата с фалшиви процедури Всички пари се разпределят като заплати и никой не го интересува друго.Държавата ще плати тока.
3
0
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Не, защото им звъни на шефчетата Доган и сие оправя нещата! Щото ако не се оправят, на ЕВН може да им изстине лиценза!
2
2
 
7
 
! Отговори
\ преди 6 години
държавата е твърде заета със стимулиране забогатяването на новоизлюпените частни болници, за да обърне внимание на загиващите държавни.В крайна сметка обаче, пациента ще осъмне със скъпо и недостъпно здравеопазване, заслепен от временно достъпния лукс на "частното"
1
1
 
11
 
! Отговори
Медик преди 6 години
Масово в болницата са не осигурени лица от околията. Дори проф.Йовчев изтъкна това като най-големия проблем