Камион влезе в прелез при спуснати бариери, трима пострадаха

Нарушено е движението на влаковете между Русе и Подкова
3 юли 2017 18:22,
9
Камион влезе в прелез при спуснати бариери, трима пострадаха
Снимка: архив Булфото

Камион навлезе в прелез въпреки спуснатите бариери и предизвика катастрофа с трима ранени.

Инцидентът е  станал в 13.55 часа на прелез в между Моруница – Борово. Тежкотоварният автомобил преминал през бариерата при редовно задействано автоматично прелезно устройство  и се сблъскал със специализирана машина за ремонт на НКЖИ.

Пострадали са 3-ма служители на НКЖИ, пътували в нея. Двама от тях са с леки наранявания, третият е настанен за наблюдение в лечебно заведение, съобщи пресцентърът на НКЖИ. 

Екипи на разследващите органи и НКЖИ са на мястото на инцидента.

Нарушен е графикът на движение на влаковете по 4-та жп линия Русе – Подкова в участъка Горна Оряховица – Русе.

Ръководството на ДП "Национална компания "Железопътна инфраструктура" призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама човекът откадя на къдя ша спира на разни светкащи светлинки , и разни бариери ша му спускат !Влакът оти не спира ,не види ли ,че идвам!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИНАГИ ЗАЛАГАМ НА ВЛАКА КОГАТО ПРЕМИНАВА ПРЕЗ КОЛА , АВТОБУС И ПОВЕЧЕТО КАМИОНИ!!!МОЖЕ БИ БЕТОНОБЪРКАЧКА БИ СПРЯЛА ВЛАКА НО НЕ СЕ ЗНАЕ :DИЗВОДА Е: НЕ СИ МЕРЕТЕ СИЛИТЕ С ВЛАКА, ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ ТОЧНО НА КАКЪВ ЩЕ ПОПАДНЕТЕ ЩОТО ИМА И ДОСТА СОЛИДНИ ВЛАКОВЕ И САМОСВАЛ ТУКУ ПРЕМАЖЕ КАТ БАЛХА :D
7
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
И точно със служители на "Железопътна инфраструктура "ли трябва да се случи?Не,че изобщо трябва да се случват такива неща,но с тях звучи показателно.
6
2
 
7
 
! Отговори
Прост преди 6 години
Колко *** трябва да си за да минеш при спусната бариера. Имали награда за простотия, защото определено БГ е на едно от най-предните места.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова ли е трудно да се монтират на релсите два датчика единият да я спуска бариерата на 500 м. преди влака да достигне прелеза а вторият да я вдига след като и последният вагон премине прелеза? По този начин чакането на прелеза няма да отнеме повече от 2 минути! Няма да има заспали кантонерки които поради заспиване не спускат бариерата а и такива които половин час преди да мине влака спускат бариерата и става навалица от чакащи автомобили! В 21 век сте бе селяндуре жепейски!
4
3
 
9
 
! Отговори
я пъ я преди 6 години
в холандия бариерата пада , и до 30 секунди минава влака дига се бариерата и всичко е наред .
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повреда в задкормилното устройство на камиона е предизвикало инцидента
2
2
 
18
 
! Отговори
пею преди 6 години
да се монтират базуки на локомотивите и огън
1
6
 
19
 
! Отговори
goso преди 6 години
често съм се чудел колко трябва да си ненормален, за да преминеш през спуснати бариери на жп прелез, докато веднъж в района на Троян не се оказах пред една спусната бариера пред линията Левски - Ловеч - Троян. Изчаках чинно около 15 минути, по едно време се замислих не вися ли там вече прекалено, защо са пуснати тия бариери и защо по дяволите не минава влака... Бяха се събрали доста коли, шофьори излязоха и отидоха да търсят кантонера. Изобщо... след още 15 мин най-накрая влака мина ...