Порои наводниха улици в Русе и Търговище

В града край Дунава има много закъсали автомобили
8
Порои наводниха улици в Русе и Търговище
Снимка: Булфото, архив

Поройният дъжд този следобед наводни улици, булеварди и подлези в Русе. Има закъсали много автомобили, съобщи директорът на противопожарната служба в града комисар Димитър Павлов пред БТА.

Само за 40 минути този следобед паднаха 29 л/кв. м, като продължава да вали, информираха от хидрометеорологичната станция.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров обясни, че шахтите не са успели да поемат голямото количество вода.

Екипите на противопожарната служба реагират на множество сигнали за закъсали автомобили, както и на тролей с пътници. Той призова шофьорите да не предприемат пътуване в ниските участъци на града, където винаги се получават огромни локви при много проливен дъжд.

Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев обясни, че в девет села в региона има частично нарушение на електроподаването, като пет от тях са в община Две могили. Към момента няма сигнали за бедстващи или пострадали хора.

Пороен дъжд с градушка затвори и възлова улица в Търговище, други заприличаха на реки, има паднали дървета. Градушка с размери на грахово зърно валя в продължение на 4-5 минути над града, но беше примесена с пороен дъжд и няма сериозни поражения.

По време и малко след поройния дъжд, продължил половин час, са измерени 26 литра на квадратен метър, каза за БТА Красимира Стойчева , ръководител на Метеорологичната обсерватория в Търговище. В следобедните часове градушка с размери на лешник е паднала и над Омуртагско. Щетите по културите тепърва ще се изясняват.

В Търговище след пороя има 40 см вода на бул. "Ал. Стамболийски". Служители на Пътна полиция спират преминаването на автомобили по него и отклоняват движението до нормализиране на ситуацията.

Шахтите са отворени, но не успяват да поемат огромното количество вода, съобщиха от общинския пресцентър. Има аварирали автомобили на няколко улици, както и паднали дървета.

Екипи на Община Търговище и полицията работят из целия град, за да започне изваждане на закъсалите коли и премахването на съборените дървета след стихията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Добре валя ни, но поне да бяхте посочили истинската причина за бедствието - некадърността на гнома от ГЕРБ! От шахтите извираше вода, в някой домове тоалетните почнаха да връщат вода. На работа от водосточните тръби започна да се връща водата защото ШАХТИТЕ И ГЛАВНИТЕ ТРЪБИ НЕ СА ЧИСТЕНИ ОТ ГОДИНИ!!!. При всеки дъжд град Русе се разделя на три части! Напишете статията както трябва - Бедствено положение в Русе заради некадърно и крадливо управление на Герберския гном! Това е какво го жалите?
6
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен 5Е кво му е смешното - къв учител е тоя, след като е неграмотен? Аз, че не съм смешен е ясно, ама че учителят е неграмотен, е трагично. То вярно, че за тез пари едва ли ще има грамотни учители ...
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за коментар номер 4 - смешен си ...
4
5
 
5
 
! Отговори
11 преди 6 години
До до 1Няма и нужда да обясняваш колко ти остават чисто. Щом пишеш "с 17", даже не ти трябва изобщо заплата. Като гледам - и жива книга не си виждал.
3
2
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
учител с 17 години стаж и 560 лв бруто как ти се струва ?!? да не ти казвам колко ми остават чисти
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,че понаваля дъждец,че в тея жеги не се дишаше.Дъждът ще премине,но се разхладихме.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един служител в агенцията за борба с градушките получава ЧИСТИ 360 лв .срам .