Сблъсъци, агитки, рокери... Нощта на най-големия протест в Асеновград

Протестиращите опитаха да щурмуват ромската махала, но не успяха
Обновена: 3 юли 2017 09:00 | 3 юли 2017 08:53,
183

Напрежението в Асеновград продължава след сбиване между роми и отбора по кану-каяк в града.

Напрежение и сблъсъци, обобщават последните антиромски протести снощи – най-многобройните от началото на напрежението.

Още по темата
Хиляди дойдоха още през деня в Асеновград, като към тях се присъединиха както представители на рокерски клубове, така и на футболни агитки, информира от мястото на събитието репортер на Bulgaria ON AIR.

Вчера полицейското присъствие бе засилено, за да не се достига до напрежение. От сутринта служителите на реда наблюдаваха какво се случва, полицейски патрули бяха на места в града, включително и пред ромските махали.

Точно в 19.00 часа, когато жителите на града започнаха да се събират в центъра на Асеновград, се стигна до напрежение заради силното присъствие на полицията. Хората се питахада не би умишлено да се пазят ромите, вместо протестиращите.

Проверявани бяха документите на всички, идващи на протеста, което допълнително внесе напрежение.

В 20.00 часа шествието започва да се движи из града и при всеки сблъсък с полицията се стигаше до напрежение, викове и скандирания, предаде репортер на телевизията.

Ситуацията бе най-сериозна малко преди 21.00 часа, когато самите протестиращи опитаха да щурмуват ромската махала.

Сред атакуващите бе и известният ловец на мигранти Петър Низамов - Перата, който, заедно с още двама от протестиращите, е задържан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: асеновградпротестроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименНе са проблема турците! Те са работливи хора и никой няма проблеми с тях!Проблемите са с при-мати-те, които се правят на турци!Но те са си такива, утре според интереса, може да се пишат и японци и вместо да вярват в Аллах да започнат да вярват в Буда!
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ABE KADE E TOQ BABAIT DETO BUTA6E BABI4KI PO GRANICATA !!????? DA GO VIDIM SEGA KOLKO E SMEL... MAY NE6TO SE KRIE V MI6A DUPKA :)))))
97
2
 
7
 
! Отговори
Цецо Враждебеца преди 6 години
Мани ти протеста, на журналистката само и хубави работи и мисля. Нищо, че е прекалила малко с фон дьо тена :)
96
3
 
5
 
! Отговори
niki преди 6 години
Податливите на провокации и манипулации 'умници' и 'цветът на нацията' са се събрали в момента там. Който може така лесно да бъде манипулиран просто не трябва да му дават да гласува.
95
0
 
14
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Имаме запалянковци, рокери, сеирджии. За какво ни е армия. Те ще оправят България. Борисов си знае работата. Армията може да намалим, а полицията да съкратим. Щабът е готов - Каракачанов, Симеонов, Сидеров.
94
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора дайте масово да се надигаме и да искаме да направим Молдова държава на всички роми/цигаННи да ги изселим от България иначе война то не беше Катуница,то не беше Георги Рогачев -Карлово 2014,Виктория стодентката убита 2015 от ром с брадва,2011 сблъсъците в Плевен между 45 рома и куката",Гърмен,Орландовци,село Мечка и много други места убийство имаше и в Град Долни Дъбник 2008 на общински полицай също от роми е до кога да ги търпим тези *****!?
93
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно е, че този път не е на етическа основа. Между гребците има и доста турски деца - та и турците протестират срещу ромите. Ами сега?
92
6
 
6
 
! Отговори
2+2 преди 6 години
Не разбрахте ли че Герб са крило на антибългарската партия БКП-БСП ,която поддържаше ***
91
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименВ крайна сметка прокурор трябва да постанови оглед и обиск на имот!
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 105Т.Е САМО ПРОКУРАТУРАТА Е ВИНОВНА ?
89
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименЩе отиде, когато има прокурорско постановление!
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ПОЛИЦИЯТА КОГА ЩЕ ОТИДЕ ДА ПРОВЕРЯВА ПАЛАТИТЕ НА ДЖЕБЧИИТЕ И НА ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ,ВМЕСТО ДА СТОИ НА СЯНКА В АСЕНОВГРАД И ДА ПАЗИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ДРУГАРКАТА *** ? КАК ХОРА,МОИТО НЕ СА ПЛАТИЛИ 1 СТ ДАНЪК ИМАТ ИМУЩЕСТВО ЗА МИЛИОНИ ?!?!? ИМАМЕ ЛИ ДЪРЖАВА ?
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ "ДА СЕ ОПИТВАМЕ" ДА ВЛЕЗЕМ В РОМСКИТЕ МАХАЛИ,А ДА ВЛЕЗЕМИНАЧЕ ОПРАВИЯ С *** НЯМА
86
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако това това нападение с ножове,колове,брадви се бе случило в Лондон щеше да бъде определено като терористична атака и полицията със сигурност щеше да застреля всичките нападатели,тук никои не стреля по озверелите роми защото нападнатите са българи тук се води война срещу българите от телевизии комитети кметове международни организации и от кой ли още нас ни описват като лоши нетолерантни зли ксенофоби а ромите като културни работливи миролюбиви честни носители на стари културни традиции.....
85
0
 
2
 
! Отговори
104 преди 6 години
Ше ви дадем по един български ***
84
6
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ФактФакт е ,че в поста си слагаш полицията пред държавата!Хора, когато пишете нещо мислете!МВР има министър подчинен на министър председателя, който ръководи държавата.Вие сте работодатели на същия, а той от своя страна е работодател на министрите си. Служителите на МВР са държавни служители и се подчиняват на заповедите на своя министър т.е. на министър председателя и съответно той носи отговорност за действията им!Не мога да разбера, защо се обвинява редовия полицай?
83
0
 
11
 
! Отговори
акълджия 2 преди 6 години
полиция, жандармерия, кметове, общински съветници, царе, царедворци, за кебапчета и бира на "гладни сме, ще крадем!", за ток, вода, парно, частни клиники, хотели на министърчета с 10000 легла и т.н. и т.н. И НЕАМ НЕРВИ ПОВЕЧЕ!!! ЩЕ СИ СЛОЖА И АЗ МАСКА ПРОТИВ МОРБИЛИ!!!
82
1
 
31
 
! Отговори
акълджия преди 6 години
Благодаря ви истински българи, които действахте, а не стояхте като мен пред компютъра да давам акъли какво е добре да се направи. Извинете ме, просто нямам пари да бъда с вас. Живея далече от Асеновград, цял живот съм работил, плащал съм си данъците, здравните и социални осигуровки, учебниците на изучените ми и избягали в чужбина деца, не съм получавал никога детски надбавки, социални помощи, помощи от европа и никога не съм имал нито един спестен лев, всичко отиваше за обслужване на парламент,
81
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименПич, полицаите са си свършили работата, като не са позволили саморазправа!Ако някой има "топки" да им заповяда да влязат в гетото мин-гяните ще се посерат, но заповедта е била да няма размирици!
80
0
 
40
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Фактът е, че полицията - държавата, за пореден път пази ***-роми, които са пребили този път деца спортисти, а когато хората имат нужда от закрила от ромите, няма полиция: СЛЕДСТВИЕТО е това което се случва за пореден път