В Асеновград протестират за шеста поредна вечер

Родители искат дебат за отлагания с годините проблем
Обновена: 3 юли 2017 22:05 | 3 юли 2017 22:04, Веселина Йорданова
73
В Асеновград протестират за шеста поредна вечер
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

За шеста поредна вечер жители на Асеновград се събраха на протест, за да подкрепят родителите на пострадалите деца след инцидента на язовир "40-те извора".

Още по темата
Започнал вяло, протестът тази вечер прерасна в гореща дискусия за медийното му отразяване, предаде БНР.

Родителите на пострадалите деца настояха, че темата не следва да се употребява политически, от което партиите да трупат дивиденти, както според тях се е случило досега.

Вместо това трябва да започнат дебати за отлагания с годините проблем, както и за начините, по които държавата да се справи с усещането за безнаказаност и дефицит на справедливост. Родителите настояват още за справедлив съдебен процес, както и за премахването на незаконните постройки в Асеновград.

Събираме се тази вечер, за да решим какви да бъдат следващите ни действия през седмицата, заяви бащата на две от битите деца - Йордан Тодоров. В парламента има трима депутати от Асеновград и те могат да пренесат дискусията там, за да може държавата да се ангажира с неговото решетие, казаха още протестиращите.

През седмицата в общината ще бъде внесена подписка от родителите за насрочване на нова поредица от протести, като най-масови се планува те да бъдат през уикендите. Тодоров заяви още, че по инициатива на кмета Емил Караиванов ще бъдат осигурени и психолози, които да помогнат на желаещите родители на пострадалите деца да преодолеят стреса.

По-рано днес областният управител на Пловдив Здравко Димитров призова за повече разум и усилия да не се допуска езика на омразата да доведе до разпалване на етническо напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
Elej преди 6 години
Obesiha li prokurorite i sadiite? Tam e problemat.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато няма стриганье и бой за с.иганетата, така ще е. Иначе всеки ден само ще ни уведомяват: "6, 7, 10, 2054-ти епизод на "Дързост и красота" от протестите". Българите сме мирни и кротки хора, различаваме се по някакъв начин от останалите балканци - сърби и гърци например, които са склонни мн. повече към радикални действия. Затова не предвиждам скорошна промяна. Протестиращите ще скандират известно време: "българи юнаци" и "сърце, душа за България" и после всичко ще продължи постарому..
17
0
 
33
 
! Отговори
123 преди 6 години
Срамно е за България, че медиите не отразиха обективно протестите в Асеновград. За "умните и красиви" платени протестъри директни включвания 300 дни по всички телевизии. И да ги пита човек срещу какво протестираха, след като същият човек сега си е в парламента и олигархията продължава да си управлява страната. Асеновград е показател, че управляващите не искат да се справят с ромите, защото те най лесно се купуват при избори. Обаче на хората вече им писна и не се знае какво може да последва.
16
2
 
17
 
! Отговори
Extremista преди 6 години
Направете си бомби молотофки и си купете коли втора потреба стига с тия знамена и гей- протеcти засилваш се и се бутваш със колата във ушевия който те е бил на протеста и после фърляш един коктейл отгоре му За 2 дена ще приключим с вас ушеви предатели и тикви. Също ще подпалим цлото море всички крадени милиарди ще горят.
15
0
 
7
 
! Отговори
днд преди 6 години
До до дндА не е ли по-добре да започне да се решава проблемът ?
14
4
 
3
 
! Отговори
до днд преди 6 години
Вчера се биха в Карловско , днес в Ботевградско , а утре къде ?--------Знаеш ли че идеята ти никак не е лоша!Я да вземем да си спретнем един "национален кютек".Тъкмо шъ пуснем "парата".Пък ако го направим и традиция - една седмица "Асеновградски кютек" - що "туристи" ще дойдат от цял свят!
13
0
 
29
 
! Отговори
Дигнете се преди 6 години
Надигнете се бе хора, стига с тези културни развявания на знамена. Наврете ги тези *** в куче *** да не се показват поне един месец.Вие пеете а те се смеят, срещу насилието трябва да има отговор ... и той да не е с песни а с юмруци.Стани стани герой велики, смачкай всички индиянци.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
усещането за безнаказаност и дефицит на справедливост - няма по точен израз за ситуацията в страната причинена от политиците и техните протежета и верни продажници за по кебапче и бира
11
0
 
31
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Много им се иска на герберунгелите да обезличат това, което се случава. Защото разбират, че народът се събужда. Треперете. Ще дойде и вашият ред.
10
0
 
20
 
! Отговори
днд преди 6 години
Вчера се биха в Карловско , днес в Ботевградско , а утре къде ?
9
22
 
2
 
! Отговори
тъй, тя! преди 6 години
Нейде из дълбоката провинция..., жега, пот и скука в... Асеновград.- Мдааа.....- Скукааа....- Кво, прайм???- Хайде на "протест"!!!!- О, йеее..... на протееест, кеф ***---на!!!!
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважавам позицията на хората от Асеновград, но това до нищо няма да доведе. Държавата ни е виновна за ромската наглост, а ромите са ниско образовани, ниско платени и лесни за манипулиране. Държавата има нужда от циГ-аните и за да решим беззаконието от страна на циганананите трябва да сменим политиците!!!
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кадафи, Асад и Садам и Бай Тошо бяха държавници и при тях подобно нещо не се случваше. Цялата политика в ЕС се определя от сексуалната ориентация на Меркел и Макрон и техния слузест пъдарин и лакей Боко Тиквата
6
2
 
38
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ялова е цялата работа...ще отшуми...и патладжанените ще продължат по старому!Видяха, че полицията ги защитава!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия протести ги правят тиквите за да не протестират ушевите за заплати а патриотите си траят и задкулисно крадат парите за заплати на ушевите. Tе пък бият протестиращите, сбъркана държава вместо всички взаимно да идат пред парламента и да набият тиквите.
4
0
 
34
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
Не е толкова важен протеста, а как се намери полиция - като тръгнеш из провинцията няма ни полиция ни патрулки, и все ти обясняват как няма достатъчно кадри- а тези от къде ги намериха. Да не са от част от личната си гвардия на Бойко , и затова не смее да са покаже.
3
1
 
21
 
! Отговори
Tiger Forces преди 6 години
Башар Асад знае как да се справя с ИДИЛ. При него няма винкела симеонов или бхк. Нито пък полицията ще пази терористите.
2
0
 
35
 
! Отговори
Tiger Forces преди 6 години
Протести до дупка! Очакваме подкрепа от цялата страна! Не забравяйте, че един от подсъдимите е от ИДИЛ. Кой знае колко още има в махалата. И кой знае дали всеки ден не се разминаваме по улиците с тях..
1
2
 
16
 
! Отговори
Bayazit преди 6 години
Ako iskate spravedlivost ,po4nete ot Vinkela Simeonov