Брезент, одеала, юргани: Хората "застраховат" колите от бурите

Градушката се движи с 300 обяви за час, промоция "ремонт" – 500 лв.
4 юли 2017 09:08, Петя Славова
25
Брезент, одеала, юргани: Хората "застраховат" колите от бурите
Снимка: Facebook

Винили от стари билбордове, одеала, брезенти и дори юргани влязоха на въоръжение в страната за превенция в щетите на очакваните градушки. Така, например шуменецът Димитър Иванов публикува снимка на старателно подготвена за катаклизми "Хонда", която е покрита с родопско одеало, черги и юрган.

В столицата се виждат и други автомобили, покрити грижливо от собствениците си с одеала.

Градушката се движи с 300 обяви за час. Това показва справка в сайтовете за безплатни обявления, които предлагат услуги свързани с природната стихия, пише "Монитор".

Само минути, след като над София се изсипа градушката, в интернет пространството започнаха да валят предложения за ремонт, покривала и дори застраховки от ледените късове. Покривките за автомобил започват от 100 лева и стигат до 300, в зависимост от размера на колата. Продавачите гарантират, че дори най-едрата градушка няма да остави и следа върху боята, ако колата е завита с техния продукт.

Сервизите пък предлагат промоции от по 500 лева за ремонтиране на автомобила. Те дори промотират нова система, която не изисква пребоядисване, а само поправя вдлъбнатините по купето.

От сдружението на автосервизите в страната съобщиха, че вече дори връщат клиенти за по-сложни ремонти заради очакването да се появят такива, които имат поражения от градушките.

Причината е, че застрахователите плащат на момента, в който колата се вземе за ремонт и печалбата си заслужавала. Редовите ремонти пък се покривали едва след свършената услуга и така работилниците оставали без оборотни средства, които лесно могат да развържат.

Застрахователите пък предлагали лесни и бързи процедури за промяна на полицата, в които се включвали и щети, предизвикани от природни бедствия. Годишната ставка за автомобил там била около 10% от пазарната му цена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
оп преди 6 години
Прави ми впечатление, че комплексираните "граждани" обожават да обиждат на "селянин" всеки, когото те не познават. Нямам представа защо е така, но е очевидно от коментарите, на които попадам. Видните граждани, които живеят в центъра на София тънат в мизерия. Прави ли ви впечатление колко олющени са фасадите на жилищните блокове в центъра? Влизали ли сте във входовете? Недейте! Имам познати, които живеят в блок със стари софиянци, които отказват ремонт във входа и потъналите в тиня изби Граждани.
24
2
 
6
 
! Отговори
TT преди 6 години
До DDTKакъв ли таралясник караш ама на тая новичка Тойота викаш "старата мухлясала каляска".
23
4
 
7
 
! Отговори
:) преди 6 години
Това е ултра селско и много забавно за нормалните хора :)
22
6
 
14
 
! Отговори
DDT преди 6 години
Панелните талъсъми излязоха, за да предпазят най-ценното си - старата мухлясала каляска.
21
15
 
11
 
! Отговори
са преди 6 години
*** народ до безобразие!!Пари за кола има,ама 250-300 лева за каско няма!Моята е 20 годишна и без каско не е стояла и секунда!С талъв материал,такава държава го каза Бойко!!
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че някой си е завил колата с одеяло, съвсем не означава, че е селянин, *** и, че си хвърля *** през прозореца....На мен лично с нищо не ми пречи това, че някой е решил да си запази автомобила по този начин... Някакви ми се правят тука на големи граждани, ама и вие живеете в панелките с миризливи кучета и котки...блоковете в София са станали кучкарници...аре...
19
0
 
2
 
! Отговори
кара пасат 2000 преди 6 години
До Кара ВлакаДа, по-хубав е - американско изпълнение б5 2000, автомат. Ламарините са по-дебели, вратите по-тежки. Единственото, което съм сменил е стоповете с европейски.
18
7
 
12
 
! Отговори
ГРАДСКО ЧЕДО 2 преди 6 години
... Ааа и да не забравя............ Взимане на работните позиции в по - големите градове под носа на хора , които наистина са родом от този град !!! Същото става и с училищата и детските градини ... БАЙ ВИ *** ОТ СЕЛО НАСТЪПВА ЯКО ! .......... НАГЪЛ И ***! ...... половината ми колежки в службата са наистина УНИКАЛНИ "***" от към поведение и мислене... Предполагам това е така и в повечето Държавни учреждения в по- големите градове на България! ЧЕРГИТЕ ВЪРХУ КОЛИТЕ СА НАЙ- МАЛКОТО!:)
17
1
 
6
 
! Отговори
Кара Влака преди 6 години
На паркинга до мен имаше паркиран Пасат B5 и беше на решето със счупени стъкла. Може би твоя е по-специален?
16
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е българският ***. Типичен панелен жител в столично гето. Абсолютен смях и цирк. Нормалните хора, които се интересуват от колите си, имат гаражи.
15
16
 
13
 
! Отговори
ГРАДСКО ЧЕДО преди 6 години
... СЕЛЯНДУРСКА РАБОТА ! .... Друго какво може да се каже ?!?! ... Май нищо ! ...... Покриване на колата със чергите и одеалата от къщата на село... Мятане на *** през терасата на панелката... Пътуване гратис в градски транспорт и оглеждане... Здраво авантаджийство и гледане да минеш "метър" всеки път... Ядене , в службата , върху разтворен вестник на доматки и сиренце... НАЙ - НОРМАЛНИТЕ НЕЩА ЗА НОВИТЕ "ГРАЖДАНИ" В СОФИЯ И ДРУГИТЕ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ... УЖАСА Е ПЪЛЕН !!!
14
6
 
4
 
! Отговори
Кара пасат 2000 г преди 6 години
Не знам за вас, но от предишната голяма градушка на моята дърта каруца нищо й няма, докато съседите новите коли и тези нов внос бяха накъдрени. Сигурно е спестено от материали - ламарина, защитно покритие, боя и лак. Но колата е лъскава и трябва да се създава работа на сервизите и да се киха кеш на застрахователите
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юргани????? Един юрган е много по-ценен от коя и да било ***!
12
1
 
24
 
! Отговори
GramadareV преди 6 години
Мойте уважение към новината, но МПС-то не е Хонда, а Тойота Корола! :D
11
0
 
19
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Очевидно застраховка в "Юрган"инс се радва на по голямо доверие отколкото в настоящите застрахователи
10
0
 
7
 
! Отговори
Тази преди 6 години
нова система е с вакуум и се ползва от доста години в Европа!
9
1
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 6 години
Това е Хонда, която прилича на Тойота, която прилича на Сузуки, която прилича на Мазда, която прилича на Хюиндай, която прилича на Нисан, която прилича на...
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква Хонда бе,това си е Тойота...
7
3
 
4
 
! Отговори
саки преди 6 години
Ако му се наложи да шофира , с чергите ли кара ?
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава градушка ме би едно лято на морето, че счупи задния джам, а ламарините станаха като *** за яйца!Добре, че я продадох на едни ***!