Наводнени къщи, детски градини. Бедствено положение в Самоков

Какво остави бурята след себе си
Обновена: 4 юли 2017 08:10 | 4 юли 2017 08:08, Петя Славова
10
Наводнени къщи, детски градини. Бедствено положение в Самоков
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тежко остава положението в Самоков. Снощи след бурите в страната река Боклуджа преля. Наводнени са много домове, твърдят местните хора.

В Самоков се намира и репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов, който бе в ромската махала в града, откъдето започва проблемът с наводнението. И към този момент водата продължава да се оттича и да влиза в дворовете на живущите.

Под една от улиците има канал, от който извира водата. Целият път е потънал във вода и се е превърнал в река, хората изпитват трудност да напускат домовете си и не само. Жителите се опитват да спасят каквото могат от имуществото си.

Пред камерата на телевизията част от живущите на квартала споделиха, че вечерта водата е нахлула в домовете им и е наводнила всичко. Определиха ситуацията като бедствено положение. Твърдят още, че кметът не е пожелал да се поинтересува от случващото се в ромската махала.

"Искаме днес съответните органи да дойдат и да обърнат внимание на запушения канал, от който водата тече. Никой не взима никакви мерки, за да се уточни какво трябва да се извърши, за да се спре водата", оплакват се жителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изхвърляли са *** си в коритото на реката, запушили са я, а сега протестират. Да си приберат изхвърлените от тях *** и всичко ще е наред. Сега заради махалата, страдат и хора.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А това, че точно тези с претенциите за задръстили (меко казано) всичко с *** и какво ли още не!А дали наистина си плащат данъци, че сега сега да искат пак някой друг да им помага,
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако канала е запушен, то те са го запушили и да не се оплакват. Това законни къщи ли са? Кой им е разрешил да са там? И къде е тази река? На карта не мога да я намеря.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак се пише и говори само за горките мантусти. Дайте репортаж за другите постарадали. В Самоков живеят и бели.
5
3
 
3
 
! Отговори
до Unicorn преди 6 години
Да бе,лично Мутрата е отишъл в мААлата да им запуши канала!
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А там в оная махала някой данъци да в плащал, та чака помощ от органите? Дали са законни къщите?Май водата си знае работата и я върши по-добре от държавата.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вода тръгне ли, няма как да се спре, ще си намери път. Трябвало е да се мисли преди валежа. Ако тези къщи са строени в близост до дерето, въпрос на време е да се стигне до това, което гледахме в "Аспарухово". Ако държавата има вина, то тя е в липсата на адекватна дългосрочна политика за управление на речните корита. А не после да дава пари за късни мерки, когато белята вече е станала.
2
0
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
А Енергото на бат Сали оцеля ли ?
1
15
 
8
 
! Отговори
Unicorn преди 6 години
Това е резултат от безхаберието на държавата.Не само няма да има виновни,ами и вероятно самоковци ще се окажат виновни,че е завалял дъжд.Това е логиката на Мутрата.