Нов бизнес с бежанци - €100 за адресна регистрация

Цифрите растат двойно за наем на селска къща
Обновена: 4 юли 2017 08:46 | 4 юли 2017 08:35, Петя Славова
11
Нов бизнес с бежанци - €100 за адресна регистрация
Снимка: архив, Булфото

 100 евро за адресна регистрация и 200 за наем в селска къща – такъв е ценоразписът на новия бизнес с бежанци, който се развива в някои от селата около Харманли.

Схемата започва още от лагера – получилите статут до 14 дни трябва да имат адресна регистрация, съобщава bTV.
 
От Агенцията за бежанците признават, че не спазват срока, защото нямат къде да отидат, а в крада не крият, че им отказват квартири.
Още по темата
 
В село Иваново вместо да се отдават жилища, на бежанците направо се продават адреси. В една от къщите са настанявани десетки бежанци срещу сума от 200 евро, а кметът на селото твърди, че никой от тях не е регистриран.
 
В момента имотът е празен. В лагера в Харманли има 230 бежанци с предупреждение да напуснат. Спекулата обаче не им оставя голям шанс да получат необходимата адресна регистрация и лична карта.

11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 1 година
Знаем, че бежанците са бедни, необразовани, проблемни, но им даваме срок да надскочат средно-статистическия българин по доход, култура и образование?
Българите са бедни и объркани, затова бягат кой където може, а жените не раждат...
Раждат само шведите, защото са не-по-зле от вчера и преди 15 години...
Проблема е сериозен и китай не случайно е строила 500г.ограда/стена да спира мигранти и бежанци-номади...
Оградата трябва да се надгражда и подобрява ежегодно още 50 години
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
И ядрени физици
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли лекари,професори и хора на науките сред тях?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100евро са нищо тия идват с по 8000 10000 евро в брой инфантилни малуграмотници
6
0
 
4
 
! Отговори
Лили преди 1 година
БЪЛГАРИ, НЕ СЕ ПРОДАВАЙТЕ!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама и ние сме едни гнусари, за едни 200 евро някой яката цака нещата, ама нали е важното да грабне кинтите, а дали ще пусне 200 бежанци какво му е като обере на хляба мекото.
4
5
 
0
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Наистина е за презрение този псевдо национализъм, който не противоречи на изначалния далавераджийски инстинкт на ганьо. Ако има парици, ганьо националиста забравя патриотичното квичене. Иначе, не знам какво друго очаква тази територия освен пустош, след като населението ѝ гони семейства идващи от държави опустошени от война.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Агенцията за бежанците са виновни защото изобщо не трябва да им дават никакъв статут,или регистрация.Само пръстови отпечатъци,ДНК, картотекиране и експулсиране от където са дошли.Това са незаконно нахлули чужди елементи и нямат никаква работа в България.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези "бежанци", които се озовават тук в България, или са били яко прецакани от каналджиите си и са им взети парите, без да ги закарат до където искат, или са били твърде наивни и глупави за да вярват, че когато пристигнат у нас, ще им постелят червени килимчета и никой няма да им дере кожите, каквато е практиката по родните географски ширини. Това Динковци, това агенции, това 100 евро на адрес, ум ще им се зайде на клетите бежанчета. Тука е България, приятели, кой не плаща е червен!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко са ни нашите черноглави, ами си и внасяме. Че и помощи им даваме. Тоя който ги раздава да види един българин с колко живее на месец, пък после да храни чуждите които нямат една заработена стотинка в България. Вземете пример от прибалтийските страни. Само хрантутници тука ,наши и чужди и с 20 бани по рождение