Нов бизнес с бежанци - ?100 за адресна регистрация

Цифрите растат двойно за наем на селска къща
Обновена: 4 юли 2017 08:46 | 4 юли 2017 08:35, Петя Славова
11
Нов бизнес с бежанци - ?100 за адресна регистрация
Снимка: архив, Булфото

 100 евро за адресна регистрация и 200 за наем в селска къща – такъв е ценоразписът на новия бизнес с бежанци, който се развива в някои от селата около Харманли.

Схемата започва още от лагера – получилите статут до 14 дни трябва да имат адресна регистрация, съобщава bTV.
 
От Агенцията за бежанците признават, че не спазват срока, защото нямат къде да отидат, а в крада не крият, че им отказват квартири.
Още по темата
 
В село Иваново вместо да се отдават жилища, на бежанците направо се продават адреси. В една от къщите са настанявани десетки бежанци срещу сума от 200 евро, а кметът на селото твърди, че никой от тях не е регистриран.
 
В момента имотът е празен. В лагера в Харманли има 230 бежанци с предупреждение да напуснат. Спекулата обаче не им оставя голям шанс да получат необходимата адресна регистрация и лична карта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 6 години
Знаем, че бежанците са бедни, необразовани, проблемни, но им даваме срок да надскочат средно-статистическия българин по доход, култура и образование? Българите са бедни и объркани, затова бягат кой където може, а жените не раждат... Раждат само шведите, защото са не-по-зле от вчера и преди 15 години... Проблема е сериозен и китай не случайно е строила 500г.ограда/стена да спира мигранти и бежанци-номади... Оградата трябва да се надгражда и подобрява ежегодно още 50 години
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ ядрени физици
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли лекари,професори и хора на науките сред тях?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100евро са нищо тия идват с по 8000 10000 евро в брой инфантилни малуграмотници
6
0
 
4
 
! Отговори
Лили преди 6 години
БЪЛГАРИ, НЕ СЕ ПРОДАВАЙТЕ!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама и ние сме едни гнусари, за едни 200 евро някой яката цака нещата, ама нали е важното да грабне кинтите, а дали ще пусне 200 бежанци какво му е като обере на хляба мекото.
4
5
 
0
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Наистина е за презрение този псевдо национализъм, който не противоречи на изначалния далавераджийски инстинкт на ***. Ако има парици, *** националиста забравя патриотичното квичене. Иначе, не знам какво друго очаква тази територия освен пустош, след като населението ѝ гони семейства идващи от държави опустошени от война.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Агенцията за бежанците са виновни защото изобщо не трябва да им дават никакъв статут,или регистрация.Само пръстови отпечатъци,ДНК, картотекиране и експулсиране от където са дошли.Това са незаконно нахлули чужди елементи и нямат никаква работа в България.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези "бежанци", които се озовават тук в България, или са били яко прецакани от каналджиите си и са им взети парите, без да ги закарат до където искат, или са били твърде наивни и глупави за да вярват, че когато пристигнат у нас, ще им постелят червени килимчета и никой няма да им дере кожите, каквато е практиката по родните географски ширини. Това Динковци, това агенции, това 100 евро на адрес, ум ще им се зайде на клетите бежанчета. Тука е България, приятели, кой не плаща е червен!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са ни нашите черноглави, ами си и внасяме. Че и помощи им даваме. Тоя който ги раздава да види един българин с колко живее на месец, пък после да храни чуждите които нямат една заработена стотинка в България. Вземете пример от прибалтийските страни. Само хрантутници тука ,наши и чужди и с 20 бани по рождение