15 ранени в мелето на "Тракия", един е тежко пострадал

Сред тях са майка с дете, възрастна жена и други
Обновена: 5 юли 2017 10:20 | 5 юли 2017 10:12,
11
15 ранени в мелето на "Тракия", един е тежко пострадал
Снимка: Facebook

15 души са пострадали при верижните катастрофи на магистрала "Тракия". Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

В 06.36 часа в Центъра за спешна помощ в  София е постъпил сигнал от телефон 112 за верижна катастрофа на 47-ми километър на автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив, до град Ихтиман. В 06.52 часа е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока.

Още по темата

Веднага са изпратени 13 линейки на ЦСМП, на 3 от които се е наложило да направят повторен курс.

Към 09.20 часа са регистрирани 15 пострадали, 7 от които са транспортирани до УМБАЛ "Св. Анна", 4 до УМБАЛСМ "Пирогов" и 1 до УМБАЛ "Царица Йоанна".

В УМБАЛ "Св. Анна" освен 7-те лица, транспортирани със санитарен автомобил, помощ са потърсили и двама пострадали, пристигнали с личен транспорт. Един от пострадалите е в тежко състояние – с фрактура на четвърти шиен прешлен и тежка неврологична симптоматика. Останалите пострадали са с различни травми на тялото и крайниците, включително и счупвания и черепно-мозъчни травми.

Спешните медици от УМБАЛСМ "Пирогов" са информирани и очакват при тях да пристигне линейка с майка и дете, като единият от пациентите е с черепно-мозъчна травма. Възрастна жена с гръдна травма е приета в противошокова зала в болницата.

В ИСУЛ очакват пациент с тежка травма на бедрото.

Министерство на здравеопазването следи ситуацията и поддържа постоянна връзка с лечебните заведения и Спешна помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Инженер преди 6 години
Не знам колко трябва да си луд да се довериш на кола (машина) била тя и за 200, 500, 900 хиляди. Все пак е направена от хора и се управлява от хора, а всички грешим.
9
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Горящо от дни сметище, което задимява магистралата. Или затваряш магистралата за движение или слагаш знаци за ограничение на скоростта в задименния участък и през 100 метра катаджии, които да санкционират всеки, който превиши скоростта. Не са виновни шофьорите, а КАТ и собственика на пътя, в случая държавата.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магистрала Тракия е добра само от Стара Загора до Бургас, около Пловдив е разбита напълно, а до София е цялата на вълни. Няма нищо с което да се гордее бойко. Подскачаш в автомобила, който междувпрочем е високопроходим, като картофи в чувал!!!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Лошото е, че в мелето ще има и нормални, а не изперкали.
6
2
 
12
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Тоя народ тотално е изперкал, всеки си мисли,че като се е качил на автомобил и вече е хванал дядо Господ за шлифера и беснее и лудее както си иска по пътя. Ами трепереше се бре, ненормални и..
5
2
 
2
 
! Отговори
лесна печалба преди 6 години
Де да направя залог за първи отсвирен министър?
4
3
 
10
 
! Отговори
Де я преди 6 години
Тлъстата какаДани обясни че 100 лв винетки са ни малко за тия прекрасни магистралиДе ги ченгетата, да поискат още пари, че не спат и не ядат горките и жадни ходят, само и само да си свършат работата
3
2
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Ако беше карал с нормална скорост, нямаше да му е проблем МЪГЛАТА на тоя бездарник, на *** все някой му е виновен, но никога той самият!
2
2
 
14
 
! Отговори
Де го Бойко преди 6 години
Баш юнак. Да ни обясни кви магистрали ни е построил.Или тунелите не работятИли сняг ще ги затрупаИли няма кой да регулира движението като пожар гори на 5 метра от нея
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не напишите че причината за инцидента е димът от горящото сметище, един приятел е пострадал и той го каза.