Лято, плаж, слънце, море... Туристите не искат нудистите

Сигнали за ограничаването им по Черноморието заливат министерството на туризма
5 юли 2017 18:26, Петя Славова
23
Лято, плаж, слънце, море... Туристите не искат нудистите
Снимка: архив, Булфото

Ограничаване на нудистите по плажовете предлагат туристи по родното Черноморие. Такива са част от исканията на почиващите по родните плажове, които са отправени на телефона за сигнали на министерството на туризма, съобщава "Монитор“ .

Летовниците предлагат и да се направи промяна в нормативната уредба, но не дават конкретни предложени и идеи. Според информацията им от началото на сезона до края на миналата седмица са получени общо близо 70 сигнала на горещата телефонна линия към министерството. И уточняват, че най-често жалбите се подават от българи и руснаци, а основно сигналите идват от Слънчев бряг, Албена и Лозенец.

Повечето оплаквания са неоснователни или не касаят министерството на туризма, обясняват още от ведомството. От всички сигнали едва около 10% са наистина насочени към управлението на морските плажове. Всички те са били проверени, като най-често ресорното министерство е сезирано за размера на свободната зона на ивиците, посочват още от министерството. Такива сигнали са постъпили за Св. Влас - централен, Слънчев бряг, Равда, Нестинарка, Китен, Несебър, Созопол.

Редица проверки е извършило министерството след получени сигнали. Сред инспектираните плажове са Делфин, Мечата дупка Слънчев бряг - юг, плаж село Лозенец, Поморие-юг и др.

През изминалия летен сезон на горещата телефонна линия към министерството на туризма са получени над 300 сигнала. По тях са извършени съответните проверки, както на обстоятелства, описани в жалбите, така и на място на морските плажове.

Правени са документални проверки, а сигналите, които са извън компетенциите на туристическото ведомство, са изпратени до съответните контролни органи за предприемане на съответните действия от тях. И през миналия сезон голяма част от сигналите бяха свързани с теми, които са извън правомощията на министерството на туризма или изобщо не касаят управлението на морските плажове, посочват още от ведомството. Например, че има много водорасли на плажа или за неудобни шезлонги.Получавани са и сигнали за неиздаване на касови бележки.

И това лято туристите може да сигнализират министерството на туризма за нередности по плажовете на телефон 02/9046 833, както и на електронен адрес control@tourism.government.bg. На сайта на ведомството са публикувани данните за жалби и сигнали, които туристите могат да ползват. Експерти към министерството на туризма отговарят на телефона, записват подадените сигнали за нарушения по морските плажове и ги предават на компетентните институции.

А след съответните проверки се изпраща отговор до подателя на сигнала в случай, че е предоставил данни за обратна връзка.

Цените на шезлонгите и чадърите също могат да бъдат проверени онлайн, през сайта на министерството на туризма. Колко ще ни струва сянката може да видим на картата на морските плажове.

Данните и нанесените стойности на плажните принадлежности са от проверки на инспекторите на ресорното ведомство. Междувременно ресорният министър Николина Ангелкова прогнозира, че повече туристи ще летуват по родните курорти тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нудистите да си оградят балкончетата и да си се пекат там, без никой да е длъжен да им гледа гнусотиите! Противни са колкото веганите, а в повечето случаи са и такива!
19
8
 
13
 
! Отговори
Нудист преди 6 години
Аз пък не искам текстилците, така че "харесването" е взаимно. Да направят някои плажове само нудистки и проблемът ще бъде решен за всички. Но да бъдат достатъчно големи и не на май.на.та си.
18
0
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Дали е в компетенцията на министерството това че аз се печа по патица?Егати след онази снимка на Марта Вачкова нудизма не е същият!
17
5
 
9
 
! Отговори
Бай Колю преди 6 години
Какви са тези поръчкови статии?Смятам за първолак е очевидно че който иска ходи на нормален плаж, а които иска да инвестира в ТЕКСТИЛНАТА промишленост: ходи на ТЕКСТИЛЕН ПЛАЖ :)Дали защото е консерва дали защото е захлюпак.. и без това нормалинте плажове са 30 ПЪТИ по-малко от текстилните, както сте ги захапали? Платена статия? ...
16
7
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Че то Морето без нудистите, е като без чайките и гларусите, а туристите които не ги харесват, е по добре да си изберат някоя друга туристическа дестинация ... От всеки квартален пенсионерски клуб например могат да им организират екскурзия до връх Бузлуджа, или пък да им спретнат пикник на яз.Копринка ..... !!!
15
0
 
18
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Коментарите са трепач , че аз само заради тях влизам изобщо в сайта . И на мен не ми харесва да ги трият, ние за какво ги пишем?
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуритани, ориенталци и патриархат сме, затова ни пречат нудистите. Всички тея норми и ограничения за източник на изнасилвания и насилие. Пс. Тая гадна цензуура в сайта, да се чудиш как да пишеш. Племенна работа. ***.
13
1
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Нудисти не ща, виж дудистките са друга хава.
12
2
 
10
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Ъъъ......, аз нямам нищо против Нудистките - млади, свежи, сочни...Морето не е само слънце и плаж, а и... "още нещо", както би казала Катето Евро (цитат от култовия филм "Оркестър без име")
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нудистите не са ли туристи има си нудистки плажове който не му харесва да не ги посещава.
10
2
 
5
 
! Отговори
Ангелкова алоо преди 6 години
Нали Ангелкова ли беше онзи шемет тръбеше че сме готови за туристическия сезон.Които се е излъгал тази година, няма да се върне повече.
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лято, плаж, слънце, море... Туристите не искат нудистите"-Мутри, мутреси, наркобарони, сутеньори... Туристите на искат мутрите.
8
3
 
31
 
! Отговори
Н преди 6 години
Народе народе, най малкия ви проблем са нудистите, но ти нямаш достатъчно мозъчни клетки за да разбереш това, още трайте политиците и скоро и родителите, ще са проблем че са ви направили.
7
1
 
9
 
! Отговори
Бай бирено шкембе преди 6 години
Ей, ти по долу! Задавих се!
6
2
 
17
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
А ако нудистките са баба ти М.Манолова и Ц.Цачева да не се задавиш с цацата хахахах
5
11
 
30
 
! Отговори
Нудист преди 6 години
Нудист съм от 15 години /на 37 съм/. Ходя само на Аркутино в най-южната част на залива, където сме основно нудисти. Тази неделя един "нормален" индивид, тип селянин от Ямбол, си разположи семейството с две малки деца на 3 метра от мен. Явно той и жена му нямаха нищо против моите генитали. Обаче знаете ли кои на кого пречеше и колко шум вдигаха... Издържах 30 минути и си тръгнах.Още нещо - не съм нудист на обществени плажове. Никакъв закон не може да ме накара да сложа бански на Аркутино ЮГ.
4
12
 
30
 
! Отговори
Ivan преди 6 години
Проблема е и че 99% от нудистите изглеждат като Марта Вачкова и Професор Вучков! Наистина да ти се доповръ+ща. А ако имаш деца и да те хване срам от такива екземпляри.
3
28
 
24
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Отделени зад заграждения и когато влизат в морето задължително да обличат бански! Аман от "различни"! Те стават все повече и все по-различни, а ние трябва да сме толерантни и дори да не ни се повръща, докато си веят гениталиите под носа ни. Трябва дори да си траем, когато привличат децата ни за извратените си каузи, защото, видите ли, ако им забраним достъп до децата, значи сме ксенофоби ... Стига извращения! По дяволите всички душевни малформации!
2
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не желае да гледа голотии да релаксира в джамия в ОАЕ !
1
7
 
23
 
! Отговори
Бай битено шкембе преди 6 години
Аааааа..., аз си ги искам. По ми е вкусна бирата и цацата като ги гледам.