Равносметката от ада на "Тракия": 31 ранени, над 40 коли са потрошени

Причините за инцидента предстои да се изяснят
Обновена: 5 юли 2017 17:01 | 5 юли 2017 15:49, Боряна Павлова
52

Снимка: Булфото

31 ранени и над 40 смачкани автомобила е равносметката от днешния тежък инцидент на автомагистрала "Тракия.

Две сериозни верижни катастрофи затвориха аутобана край Ихтиман в двете посоки. При инцидента за щастие няма загинали, но по данни на болниците сред пострадалите има и такива с опасност за живота.

Първите сигнали за катастрофите са подадени към 6.00 сутринта, последвали са още 16 съобщения.

Първоначално бе съобщено за 15 ранени при тежките сблъсъци. Броят на пострадалите обаче нарастваше и в обедните часове на деня стана ясно, че те 31, настанени в 4 столични болници.

Още по темата
Сред ранените има и дете на 2 г. с черепно-мозъчна травма. Други деца, на 8, 12 и 15 години също са пострадали.

Заради инцидента временно движението по магистрала "Тракия" в посока София край Ихтиман бе пренасочено в платното за Бургас. По-късно бе възстановено движението между км 46 и км 47 на автомагистралата "Тракия" двупосочно в платното в посока Бургас.

Причините за катастрофите предстои да се изяснят. Според полицията основната версия е, че намалена видимост е довела до сблъсъка. 

Според една от версиите видимостта е била намалена заради ниска мъгла, а според друга - дим от горящо вече пореден ден близко сметище.
 


52
Още от
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
до 50 преди 10 месеца
И като пътуваш всеки ден? По кое време? Защото и аз пътувам и много често има мъгла там, особено сутрин или след дъжд.
Пък и в половината сайтове има видео от след катастрофата, на което мъглата се вижда. Трябва да си сляп за да пишеш глупости тука.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки ден пътувам,никаква мъгла няма!!!!!!
47
0
 
5
 
! Отговори
светльо преди 10 месеца
Овчият народ продължава да мълчи и да слуша измислиците на лъжците!в това време е невъзможно да има мъгла!виновно е сметището което гори и пуши почти постоянно!често минавам оттам!и сега неизвестен извършител и общината не обслужвала това сметище!а хората стенат в болниците!народопсихология-търпяли сме 5века -търпим и сега!
46
0
 
1
 
! Отговори
КараКабабългари преди 10 месеца
На, това място винаги има мъгла или е, мокро.
Няма ли мъгла или не е, влажно бъдете предпазливи, защото асфалта винаги е влажен отдолу под-крайния слой. Мисля, че има заледен конденз : )
Така мисля, така, че не го възприемайте,като експертно мнение.
Благодаря!
45
1
 
0
 
! Отговори
шматка преди 10 месеца
До44
Той Боко хубаво ги направи ама мат'ряла
калпав.
44
0
 
0
 
! Отговори
Асфалт паша преди 10 месеца
До alf

Алфе,''туман'' дали не е на руски,какъв паша те гони?!
43
1
 
3
 
! Отговори
КАТ ги няма преди 10 месеца
през километър прехвърчат мутри с БМТа, Мерцедеси и кохорти от по 3-4 коли на по 180+ км.... какво се правят на ударени. Мутри скапани. Мигат, святкат.. Пуууу. Егати, ние писта за Ф1 нямаме, тия за какви се мислят?? Сена?
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали Б.Б. направи супер модерни магистрали.
Как е възможно да се случи такова нещо.
41
0
 
5
 
! Отговори
бивш полицай преди 10 месеца
Колегите от пътна полиция вместо да се готвели за протест е трябвало още при появата на задимяване от ПУ да се появят на магистралата да предотвратят незапомненатаот години авто касапница .АПИ не по малко вина има че няма информация за пътната обстановка в участъка
40
1
 
6
 
! Отговори
alf преди 10 месеца
След османското нашествие името на града се променя с течение на времето до сегашното Ихтиман. Предполага се, че е от турски корен. Няма задълбочени изследвания относно произхода на името на града. Има легенди, разказващи, че при завземането турският паша, виждайки гъстата мъгла над котловината, възкликва „Их туман“, което трябвало да значи „Брей, че мъгла“.
39
1
 
1
 
! Отговори
до 38 преди 10 месеца
Я стига анадолска пропаганда ... ето какво означава името на Ихтиман ... и ако не ти харесва тук си събирай чуковете и марш в Анадола! Аман от промити мозъци на хора без род, родина и самочувствие на човек с родина и ясно усещане за национална принадлежност!

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%85%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD#.D0.98.D0.BC.D0.B5
38
1
 
2
 
! Отговори
алф преди 10 месеца
офце да научиш да ходят на 200 метра дистанция един от друг е бая трудно
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гледах по Нат Гео преди години филм за верижна катастрофа, май беше в САЩ. В резултата стотици коли и множество жертви. Причината гъста мъгла, силно подпомогната от дим от близък химически завод. Е тука е същото, мъгла, мъгла, но разковничето е в това сметище! Щом има горящо сметище разположено близо до магистрала, значи има и виновници от плът и кръв! България ще се оправи когато се мине през чистилището на един нов народен съд в обратна посока, насочен към ония дето съдиха и бесеха преди 70г.
36
3
 
1
 
! Отговори
alf преди 10 месеца
ихтаман-мъгла за некой била необичайна мъглата сметай колко са прости наште селяни щом турците са по умни и са казали на града мъгла
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гледам канал 1 и отново по пръчка се лансира тезата, че причината за многото пострадали е така наречената "несъобразена скорост" и на второ място необичайната за сезона мъгла! Ако първите навлезли в мъглата не бяха скочили на спирачките, нямаше да се стигне до там. Но нека не се заблуждаваме! Мъгла, скорост и невнимание са предпоставки, но запаленото сметище е основен виновник! Защо гори и защо там има сметище?
34
0
 
2
 
! Отговори
alf преди 10 месеца
офцете най често мигриращи агрономи от хаскуу надоле карат на 40 см един от друг в лява лента с 140-180. всеки местен знае че покрай ихтиман се кара с 70-80 макс
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В четвъртък пътувах към Пловдив и се стелеше пушек отгоре, точно преди да започне възвишениетокъм тунела, който се спускаше по магистралата и заливаше целия Ихтиман. И наистина вътре в него не се виждаше кой знае колко. Ако е било същото нещо, обеснява много неща.
32
2
 
2
 
! Отговори
:( преди 10 месеца
то стана всеки ден по 2-3 катастрофи...тия магистрали като са ги правили турците да не са слагали турски магии
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха сега да видим колко експертизи ще са необходими, за да се разбере мъгла ли е било или дим от запаленото сметище. Разликата е огромна. Едното затъмява, другото също, но и МИРИШЕ. Няма да се учудя ако не се направи и парламентарна комисия, за разследване на случая.
30
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дайте сметката на великия ни премиер футболист каратист тенесист и разбирач, който увеличи максималната скорост в бг, над средното за Европа при гарантирано най лоши пътища и шофьори тук