Равносметката от ада на "Тракия": 31 ранени, над 40 коли са потрошени

Причините за инцидента предстои да се изяснят
Обновена: 5 юли 2017 17:01 | 5 юли 2017 15:49,
52

Снимка: Булфото

31 ранени и над 40 смачкани автомобила е равносметката от днешния тежък инцидент на автомагистрала "Тракия.

Две сериозни верижни катастрофи затвориха аутобана край Ихтиман в двете посоки. При инцидента за щастие няма загинали, но по данни на болниците сред пострадалите има и такива с опасност за живота.

Първите сигнали за катастрофите са подадени към 6.00 сутринта, последвали са още 16 съобщения.

Първоначално бе съобщено за 15 ранени при тежките сблъсъци. Броят на пострадалите обаче нарастваше и в обедните часове на деня стана ясно, че те 31, настанени в 4 столични болници.

Още по темата
Сред ранените има и дете на 2 г. с черепно-мозъчна травма. Други деца, на 8, 12 и 15 години също са пострадали.

Заради инцидента временно движението по магистрала "Тракия" в посока София край Ихтиман бе пренасочено в платното за Бургас. По-късно бе възстановено движението между км 46 и км 47 на автомагистралата "Тракия" двупосочно в платното в посока Бургас.

Причините за катастрофите предстои да се изяснят. Според полицията основната версия е, че намалена видимост е довела до сблъсъка. 

Според една от версиите видимостта е била намалена заради ниска мъгла, а според друга - дим от горящо вече пореден ден близко сметище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
36
 
! Отговори
Туй туй Бг то преди 6 години
Не съобразена скорост!!?? Това е.... Държавата си е измила ръцете с това. Има масло в тунела....ами съобразената скорост е вероятно 2км в час....3км в час довеждаща до инцидент не е съобразена. Горящо сметище, 1км/ч превишили са мръсните некадърни шофьори ако са карали с 2км/ч.
8
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни няма да има, това е ясно! Аз обаче да питам кой оставя група шведи, които в нашата държавица си живеят отвъд закона, да палят безконтролно? Кой пали на сметището, кой не си върши работата да контролира и арестува? След това защо това сметище кади от 5 дни, в неделята не се траеше от смрад! Кой е виновен за това?
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според полицията основната версия е, че намалена е довела до сблъсъка.
6
2
 
32
 
! Отговори
шегаджии преди 6 години
"затвориха аутобана" - аз май съм влязъл някакъв хумористичен сайт, понеже журналята явно си правят бъзик с ПКВР-то (Пътят Който Вечно е в Ремонт)
5
1
 
41
 
! Отговори
тоти преди 6 години
Майната им на тировете.*** горят гуми на сметиштето на Ихтиман,но никой не го грижа .Ха да видим от гъде е тая мъгла дето лъже тъпия пожерникар.Нека БАН да кажат.
4
1
 
67
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
В неделя минавах от там, сметището си гореше и на никой не пукаше, че гори и дими.
3
3
 
29
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 6 години
Сега застрахователите ще си направят групово сепуку.
2
12
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно какво е станало. Тировете са се движили в дясна лента. Всички други в лява лента са летели с 200 и когато един е загубил управление, всички 39 състезатели зад него не са могли да спрат. Такива са способностите на българските шофери.
1
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Равносметката аз ще ви я кажа: виновни няма. В българия никога няма виновни.Да се спасяват пострадалите (и застрахователите)