След ада на "Тракия": Двама с опасност за живота, броят на ранените расте

10 км тапа се е образувала на магистралата, движението поетапно се възстановява
Обновена: 5 юли 2017 17:24 | 5 юли 2017 11:32,
63

Двама мъже на средна възраст са с опасност за живота след верижните катастрофи на АМ "Тракия" край Ихтиман. По-късно от УМБАЛСМ "Пирогов" съобщиха, че в лечебното заведение е настанена и жена с опасност за живота

Органите на реда започнаха да възстановяват движението поетапно. Въпреки това обаче задръстването на магистралата е огромно, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов. Образувалата се опашка е над 10 км.

От АПИ пренасочват движението в платното за София при пътния възел за Ихтиман. Целта е да се облекчи движението в посока София, след тежкото пътно-транспортно произшествие.

Още по темата

По неофициална информация гъстата мъгла и дим от близкото сметище са затруднили видимостта и са причинили инцидентите.

Както Dnes.bg писа верижните катастрофи станаха рано тази сутрин в района на Ихтиман между 6:20 и 6:40 часа. Сблъсъците са били и двете платна на магистралата, над 40 автомобилиа са пострадали.

Една от катастрофите е станала между лек автомобил и ТИР. Колата се е врязала под тежкотоварния автомобил с македонска регистрация.

Един от шофьорите е обяснил, че не е имал видимост. Според него точно затова автомобила се е врязал под ТИР-а, а зад тях се блъска още един.

Броят на ранените расте, показват справките н аболниците, в които са транспортирани пострадалите. По-рано бе съобщено за 15 ранени, но броят им вече е над 20. Двама от тях са с реална опасност за живота.

"Те са със шийни травми и парализа и има реална опасност за живота им", съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков.

В "Пирогов" са приети четирима от пострадалите. Сред тях е 16-годишна майка с 2-годишното й дете, които са с черепно-мозъчна травма. Там е и 80-годишна жена, която е в противошокова зала. Приет е и четвърти пациент с травми на горен и долен крайник.

14 души са приети пък в Окръжна болница "Света Анна". Сред тях има две деца - на 8 и 12 години с лицево-челюсти травми. 13-годишно е с комоцио, а 15-годишно дете с фрактура на ляво бедро.

Още 8 души са настанени в други столични болници. В спешното отделение в ИСУЛ са приети четирима души с единични и множествени травми. 36-годишен мъж със счупена подбедрица и 29-годишна жена с шийна травма са потърсили помощ в "Софиямед". Двама души с фрактури са приети и в "Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда".

По неофициална информация гъстата мъгла и дим от близкото сметище са затруднили видимостта и са причинили инцидента. Катастрофите са се случили рано тази сутрин между 6:20 и 6:40 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53Тихо, резаче. Тихомълком си гледай тютюна и не дърпай лъва за опашката.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Данчо ВангатаДобре, че не е 21-годишна баба с трите й внучета, че от тия шандали вече всичко можем да очакваме.Твърде вероятно е татко шандал да е причинил катастрофата, имайки предвид как летят по магистралата със 150 км/ч в 30-годишни разпадащи се таралясници. Успех и бързо оправяне на подстрадалите нормални българи.
57
5
 
12
 
! Отговори
Данчо Вангата преди 6 години
''Сред тях е 16-годишна майка с 2-годишното й дете''-Гарвани ли надушвам?
56
0
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 6 години
Хайде стига с този твой член и закон...законите познавам...не намирам за уместно тежкотоварни транспортни средства да си стоят непрекъснато в лявата лента и да пердашат с над 120км/ч...аз говоря за тях, не за тези, рядко срещани, които влизат в лява лента, за да изпреварят ладата на дядото с 80км/ч...такива возила все по-рядко се срещат дори и у нас. Стоенето в лява лента на камиони и автобуси, непрекъснатото изпреварване дори и по национални и второстепенни пътища от тези возила е недопустимо.
55
1
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
С такива като теб не се спори. Прочети член 57 от закона за движение по пътищата и може би ще разбереш, че спориш със закона или по-скоро няма да разбереш.
54
4
 
1
 
! Отговори
до 55 преди 6 години
Като карам с 110 в дясна лента и автобуси ме изпреварват, не си мисля, че съм за прескачане...тези, които се движат с 20км/ч не са на мгаситралата...излишно преувеличаваш...не допринасяш с нищо към диалога, а най-вече се изказваш от позицията на типичния Ганчовец...дай да пердашим в лява лента...майната им на другите...
53
0
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Дай пример с поне една държава, в която "културата на пътя да идва от шофьора", както ти искаш, без държавата да го принуждава да спазва правилата! Няма и няма да има, ама такива като теб с промити мозъци, никога няма да го схванат.
52
1
 
5
 
! Отговори
До 54 ИИИ преди 6 години
А ти откъде искаш да направят изпреварване тировете и автобусите? По аварийната лента ли? На магистрала с две ленти за движение всички изпреварват по най-лявата лента само ти искаш да се прескачат може би или ако някой кара с 20 км/час - след него да има 100-200 километрова колона от автобуси и камиони.
51
5
 
3
 
! Отговори
ИИИ преди 6 години
Всеки път като стане катастрофа все камион или автобус има замесен...професионални водачи уж пък...лелеле...само в България ТИРове и автобуси се движат в леви ленти на магистрали и изпреварват по останалите пътища...толкова некадърници управляват тези големи возила, че думи нямам
50
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Umrel Gyavur...Zuppaa
49
1
 
8
 
! Отговори
До 51 преди 6 години
Абе ливадо , контрол си има, има камери , кат и всичко , това че ти си мислиш че можеш да си караш както искаш ако няма някой до теб да ти казва недей е всъщност проблема, културата на пътя трябва да идва от шофиора а не заплахи и глоби . това трябва да е крайното решение. Проблема е на такива *** като теб че ако няма патрулка значи няма ограничения и ето какво става мелачка на магистралата заради 5 ***.
48
1
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 6 години
Всичките ти епитети се отнасят до теб самия - ливада, гамен, тарикатТи какво искаш? Да няма контрол ли, за да прехвърчаш от село на село пиян до козирката?
47
0
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Ако имаш книжка, по-добре не шофирай - не знаеш правилата, щом питаш какво прави тирът в лявата лента за изпреварване. МПС с тегло над 3,5 тона, както и съставните МПС с обща дължина над 7 метра имат право да се движат в двете най-десни ленти на магистралите, т.е. когато магистралата е с две ленти може да се движат и в двете ленти, което е близко до акъла, ако го има човек. Прочети член 57 на ЗДвП!
46
2
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Абе ливадо няма заради вас гамените дето само се местите от лента в лента, не гледате маркировка, не спазвате ограничения, мен където си карам по правилата да ме спират постоянно, ти къв контрол искаш как да се спират всички коли, щото много тарикати малко си карат нормално.
45
6
 
3
 
! Отговори
Манипулирай смело! преди 6 години
Първо правило за манипулиране - накарайте го да се чувства виновен. В случая убедете го, че той, шофьорът е виновен за нарушенията и катастрофите, и може да го убедите след това, в каквото си искате. Примерно да приеме безропотно всякакви високи глоби, затвор и други наказания.Истината е, над 90% от нарушенията се дължат на липсата на контрол от страна на КАТ. Да, шофьорите ги правят нарушенията, но защо ги правят - защото няма контрол. Това е навсякъде, не само при движението по пътищата.
44
2
 
6
 
! Отговори
Black coffee преди 6 години
Те са си виновни,защото никой не натиска *** на газта вместо тях.Те сами избират да седнат пияни,дрогирани,ядосани и гневни и т.н.Те тарикатлеят и гледат да минат метър,заобикаряйки правилата.
43
0
 
4
 
! Отговори
До 30 Пътищар преди 6 години
Явно нито шофьор си, нито пътищар, щом пишеш явни лъжи. Лошото е, че много хора ще ти се вържат, без да знаят, че ги лъжеш. 140 км/час е максимално разрешената скорост на магистралите в България само за леките коли и няма нищо общо с изпреварването, което случайно може да е и с 140 км/час. За останалите МПС максимално разрешената скорост е 100 км/час. Дали се спазва? Каква е средната скорост не бих могъл да кажа, зависи от пътя, природните условия, от това дали има или няма много камиони и т.н
42
0
 
0
 
! Отговори
Do 40 преди 6 години
А някакви аргументи да дадеш защо не е вярно? Къде в Европа има по-високи максимално позволени скорости по магистралите от тук и Германия? Само в Полша също са 140, но там магистралите са с по 3 ленти.
41
4
 
2
 
! Отговори
Много бърз шофиор преди 6 години
Екстра стана , сега всичките състезатели са в бокса и аз ще мога да си пътувам спокойно. Само да ги разчистят по-бързо.
40
2
 
1
 
! Отговори
До 38 надето преди 6 години
Винован си ти "Надето", че не си възпитала тези хора да шофират както ти искаш и да не се държат, както ти не искаш. Защо си допуснала те да станат такива? Виновна си ти за това.Написах го защото твърдиш небивалици, които изглеждат като истини, но само изглеждат така. Чужденците в България шофират с повече нарушения и по-опасно от българите. но давай да охулваме българите.