Спътниковите снимки за времето над "Тракия": Мъгла няма!

Мъглата не е типична за този период на годината, казаха от НИМХ
5 юли 2017 16:55,
25
Спътниковите снимки за времето над "Тракия": Мъгла няма!
Снимка: Булфото

Спътниковите снимки от района на верижната катастрофа на магистрала "Тракия" не показват наличие на мъгла в момента на инцидента.

Това обясни синоптикът от НИМХ при БАН Мартин Славчев, цитиран от "Фокус".

По-рано полицията обясни, че именно плътната мъгла в района е основна причина за тежкия инцидент. Според друга разследвана версия възможно е сблъсъкът да е станал и заради задимяване.

Мъгла не е характерна за този период на годината и в тази синоптична обстановка, коментира Славчев.

Още по темата


"Националният институт по метеорология и хидрология няма данни там, няма станция в района, за да потвърдим или да отречем мъгла тази сутрин", заяви синоптикът.

"Със сигурност можем да кажем, че е безкрайно нехарактерно за този период на годината и за тази синоптична обстановка. На спътниковите снимки мъгла не се вижда", допълни Мартин Славчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Драго преди 6 години
Че пътните условия може да са били влошени е едно на ръка. Но, че огромна маса от *** е получила книжки и е качена в мощни коли, Кито не знае да управлява е главната причина.
24
0
 
2
 
! Отговори
Чудно как преди 6 години
Ако караш със до към 130 км и след 5 и 30 сутрин вече е светлои гледаш напред поне на 200 м и имаш малко мозък няма как да удариш тоя пред тебеако Не караш на 5 м дистанция зад него!Как така карайки на магистрала по вече светло няма да видиш на 200-на метра пред тебе че има плътна мъгла ли дим ли комбинация ли та няма да имаш време за реакция
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ошафи са се разкоментирали,без да знаят въобще за какво става въпрос . Купиха ли ви нови парцалки, та сте толкова превъзбудени? Мястото на катастрофата е котловина, а за котловините е характерно явлението инверсия, тоест това което попадне там, трудно излиза, при спокойно време . Сметището гори от миналата седмица, още в неделя, в пет следобед там имаше предпоставки за катастрофи,после вятъра го раздуха. Но тази сутрин и безветрие нещата си дойдоха на мястото. А кмета видяхте ли го? ***
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно си имаше мъгла тази сутрин в Ихтиман, на мястото на инцидента не знам, но в котловината със сигурност имаше мъгла.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни са руснаците, американците, комунистите, извънземните, мъглата, маранята, слъцнето, вятъра, *** дето карат с 240 кошляците на по 30 години - никога!!!
20
2
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
До ВладиВлади, няма необходимост от спиране...., а от далеч да се намали, полека, естествено, да се включат всички лампи, та при достатъчна дистанция да може да се реагира.Опит.
19
3
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
БАН, Ман, сателити...90 % от пътуващите РЕДОВНО шофьори ще потвърдят, че на много места и юни, и юли и през всички месеци има мъгла. Ихтиман е кутловинно поле и е нормално след топло време, дъжд и какво следва - ...?!?Та хората са го казали след сватбата - а бе аз на тъпана ли ще вярвам, или на оная си работа...Иначе дистанцията... , това е едно такова нещо, дето като го спазвам и всекакви *** с джипки и БМВта гледат да се набутат.Дано няма крайни резултати от поредното надбягване..
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СОЦ. КОЛЕКТИВИТЕ НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА ГИ ГЛОБИ.К О Л Е К Т И В Н А Т А БЕЗОТГОВАРНОСТ Е НЕПОБЕДИМА
17
4
 
3
 
! Отговори
Влади преди 6 години
За съжаление е факт, че не малка част от шофьорите не спазват необходимата дистанция за безопасно шофиране, но не съм убеден, че в тази ситуация дистанцията е щяла да ги спаси. Дори е възможно да попречи поради факта, че при ограничена видимост всякаква дистанция по-голяма от видимостта само ще доведе до необходимост от по-рязко спиране. Защото вместо да се види как автомобила от пред намалява и спира, ще се види как е спрял и ще се набият спирачки.Така че скорост, при която може да се спре.
16
3
 
14
 
! Отговори
Ивка преди 6 години
Трябва Глобииии! Големи глоби за това палене. Не е само там. В северна българия по всички пътища не се вижда нищо като запалят тея странища. А те драснат клечката и си отиват....никой не го интересува какво ще стане след него
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори сметището да пуши ква мъгла е това дим незнание за намаляване на скороста тия не спазват дистанция не ходят на магистрали некои пари правят ионко на море де те бре
14
6
 
13
 
! Отговори
хдгд преди 6 години
на видеото от дрона се вижда, че е мъгла!сметището може да,е пушило, но основното е от мъглата.
13
4
 
10
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
мъгла плюс дим от сметището!докато има нагли и.d.I.от.и да карат като луди при нсмаленс видимост, така ще бъде!!а за стърнищата и сметищата никакъв контрол няма! !!
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милю рушвета кога е посочвал истинската причина за произшествие, никога! Дреме му,чака пенсията и заплатките накуп, реве за пари, далавераджийства и *** частно,воден от мотото " няма аз да оправям света ". Да затвори опасен път,да обезопаси участък, да предупреди някой, му е толкова чуждо,бяга от работата, като дявол от тамян. То като е задимено, ще го издyxa вятъра. Като е заведено, ще се размрази.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има СИНЬОЧЕРВЕНА.МЪГЛА АМА Е ПЪЛНО С ДАЛТОНИСТИ !!!ВСИЧКИТЕ СА ОТ КОЛЕКТИВИТЕ НА СОЦА. И СЕГА СЕ ОЗЪРТАТ ТУ НА ЛЯВО ТУ НА ДЯСНО.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баш мъугла си е. Разгледайте видеотата и снимките, да се убедите. И мен ни ми се вярваше в това лятно време, но - факт...
9
2
 
21
 
! Отговори
Bonto преди 6 години
Първо да кажа, че ми е мъчно за това, което става НО:Само тук ли има мъгла в целия свят?Само тук ли има запалени странища?Дали някой или доста, които са прекалили със скоростта не са виновни?Дали ако спазваха необходимата дистанция щеше да стане такова меле?Разбира се може и дар технически проблем ама айде 40 автомобила чак.
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушек друг път. Мъгла си е: https://vbox7/play:465d9ba04e
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кардите от дрона се вижда точно мъгла. Не е никакъв пушек. Много поздрави на БАН и сателитите. В този участък е много характерно да има мъгла рано сутрин при резки промени в температурите. Не веднъж съм минавал от там сутрин и съм се натъквал на много гъста мъгла за един кратък участък. Нямам представа някаква низина ли се пада, течения ли има, но е факт, че се появява много гъста мъгла.
6
3
 
28
 
! Отговори
ясно е! преди 6 години
Полицията като е пристигнала проверила ли е с таблета дали всички ранени са си платили фишовете? Защото ако някой от пътниците не го е платил, това е причината за катастрофата! Другия вариант е, че вятъра неправомерно е духал в неправилна посока -да му се състави акт с таблета и да му се връчи на място!