"Тракия", дим, мъгла... Сблъсъкът на 40 коли - и в двете платна

Над 16 сигнала за верижната катастрофа са получени около 6 часа сутринта
86
"Тракия", дим, мъгла... Сблъсъкът на 40 коли - и в двете платна
Снимка: Facebook

Верижни пътни инциденти са станали в двете платна на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата
В платното към Бургас са станали два верижни инцидента и трета катастрофа в платното към София.

Сигналите за катастрофите са подадени към 6.00 сутринта, последвали са още 16 съобщения.

Веднага към мястото са изпратени полицейски екипи, пожарникари и екипи на спешна помощ.

По първоначални данни в инцидентите са участвали около 40 моторни превозни средства. Разследват се причините за катастрофата, но според някои информации те са свързани със задимяване и мъгла.

Няма данни за загинали, има пострадали, осигурени са маршрутите на автомобилите на Бърза помощ за придвижването им към лечебни заведения.

Заради катастрофите временно е ограничено движението на моторни превозни средства на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман.

Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно.

На място работят пътни полицаи, пожарникари и служители на ОД МВР – София. Тепърва ще се изясняват и причините за пътните инциденти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: АМ Тракиякатастрофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
25
 
! Отговори
alf преди 6 години
Първата работа на един неграмотни селянин е да дойде в софията и да стане меринжейнА втората му е да си купи скъп лизингов жип за да покаже надмощие над другите съселяни кара се на 30 см от предния в лява лента с 140-160 понеже търговеца му казал че жипа в мъгла включва стелт-а и излита. И като станат 40 такиа на едно место ето резултата. Покрай ихтиман се кара с 70-80 макс запомнете го ако ще межд косм станция да управляваш
52
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нещо толкова гнило и пркажено в нашият отвратителен народ, че направо ме е срам, че съм българин.
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"В този участък строителя е позорният Бай Тошо."---Да, бе! И за "накисне" любимата ти банкянска тиква (с партизанското име Боко Тиквуна), бай Тошо днес докара мъгла и дим в Ихтиман чак от родния си Правец. :) :)
50
3
 
8
 
! Отговори
До До Ганьо от Ганьо преди 6 години
Знаеш ли какво мазало щеше да стане ако се бяха нахендрили с по 150-200 км? Няма жертви, има потрошени хора, но няма жертви, което ясно говори че причината НЕ Е превишена скорост. Помисли, ако имаш мъгла и насред тая мъгла се носят талази плътен непрогледен дим, едва ли ще може да предвидиш, че в мъглата ако виждаш на 20 м, то сред дима видимостта ти е 2. Натрупване на обстоятелства е според мен!
49
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този участък строителя е позорният Бай Тошо!
48
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая виновни са всички, които са наредили да се запали сметището, запалили са сметището, не са изгасили сметището, въпреки че дни наред то гори и затруднява видимостта (а вероятно и осмърдява района и вреди на живеещите наблизо) - всяка институция е съучастник в това престъпление и ако имаше съд и ред в България, сега те щяха да се потят в прокуратурата и да плащат щетите на катастрофиралите и сметките в болниците.
47
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези дето пишат против шофьорите биха ли дали поне един пример за държава по света, където шофьорите сами да спазват правилата, без държавата да ги принуждава да го правят.
46
0
 
21
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Прилагаш едно от правилата за манипулиране на хората - накарай някого да се чувства виновен, и тогава много лесно може да го манипулираш. Не са виновни шофьорите, въпреки че на пръв поглед изглежда за някои така. Няма държава по света, където да шофьорите сами да спазват правилата без държавата да ги е принудила да го правят. В България КАТ не работи и всички, вкл. у чужденците, масово нарушават правилата. Когато същите тези шофьори шофират в държава, където техния аналог на КАТ работи,спазват
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колите с чуждестранни номера се шофират най-опасно по пътищата на България, щото според някои с празно между ушите това били *** ...
44
2
 
13
 
! Отговори
чета и няма смисъл преди 6 години
Докото не потърсиш вината у себе си все друг ще ти е виновен, ама това не решава проблеми. Нямал къде да паркира и паркирал в детската площадка. Нямал къде да стреля и стрелял през терасата. Не му стигали парите и откраднал. Никой за нищо не ти е длъжен на тоя свят!!!
43
3
 
6
 
! Отговори
Бай Шиле преди 6 години
До НеНе, виновни са некадърните и безотговорни български прости шофьори.--------------------Не, виновен си ти, че ти липсва сивото вещество. Но и да ти обяснявам няма смисъл.
42
1
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
До До *** от ГаньоДа виновни са шофьорите....------когато не съм запознат с обстоятелствата не обвинямам безпочвено, за разлика от теб.Може би си бил на място, видял си инцидента, запознат с пътните условия и т.н., но най-вероятно си поредния професор по всичкология...коментара ми е свързан с факта, че полицаите винаги пишат "несъобразена скорост за пътните условия", дори когато инцидента е бил заради лоша пътна инфраструктура (пример: дупка/яма на завой на магистрала). Ай със здраве.
41
1
 
19
 
! Отговори
Марин преди 6 години
В тази страна не си защитен. Докато не почнат да вкарват по затворите за превишена скорост няма да се промени нищо. Както казваше един полицай скоростта трябва да е по-малка от видимостта в метри. Но дори да шофираш бавно в мъгла, винаги има шанс някой Шумахер да те удари с 200 отзад.
40
0
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Един въпрос за статистиката: това една катастрофа ли е или 40 отделни катастрофи? Да знам все пак догодина колко катастрофи ще борим като вдигаме пак глобите.
39
1
 
10
 
! Отговори
Същия преди 6 години
Докато всяко българско семейство не загуби някой няма да ни увре тиквата че целта е да пристигнеш жив, а не пръв
38
11
 
5
 
! Отговори
Не преди 6 години
До АнонименНе, виновни са некадърните и безотговорни български прости шофьори. Повече такива катастрофи трябва да стават, за да намаляват джигитите.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gy
36
2
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Броя на катастрофите в България се увеличава право пропорционално на опростачването на българите. Факт !Никакви милиционерски мерки не могат да спрат безумието по пътищата.Да е х.й да им го набиеш, ами то акъл. Няма как !
35
6
 
1
 
! Отговори
Otto преди 6 години
Eh na tova mu se kazva dobra novina
34
0
 
43
 
! Отговори
Нито дума... преди 6 години
И никъде нито дума, че дъщерите на един мюфтия нападнаха две български момичета защото са били облечени с къси панталони и къси блузи и се опитаха да изкарат момичетата виновни...Мюфтията обиколи всички телевизии да се жалва и заплашва а едва днес се даде думата и на другата страна...