"Тракия", дим, мъгла... Сблъсъкът на 40 коли - и в двете платна

Над 16 сигнала за верижната катастрофа са получени около 6 часа сутринта
86
"Тракия", дим, мъгла... Сблъсъкът на 40 коли - и в двете платна
Снимка: Facebook

Верижни пътни инциденти са станали в двете платна на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата
В платното към Бургас са станали два верижни инцидента и трета катастрофа в платното към София.

Сигналите за катастрофите са подадени към 6.00 сутринта, последвали са още 16 съобщения.

Веднага към мястото са изпратени полицейски екипи, пожарникари и екипи на спешна помощ.

По първоначални данни в инцидентите са участвали около 40 моторни превозни средства. Разследват се причините за катастрофата, но според някои информации те са свързани със задимяване и мъгла.

Няма данни за загинали, има пострадали, осигурени са маршрутите на автомобилите на Бърза помощ за придвижването им към лечебни заведения.

Заради катастрофите временно е ограничено движението на моторни превозни средства на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман.

Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно.

На място работят пътни полицаи, пожарникари и служители на ОД МВР – София. Тепърва ще се изясняват и причините за пътните инциденти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: АМ Тракиякатастрофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kараш със 140-160 - мреш! Не ти е виновна държава полиция или свети синод, а *** която не те е научила на самосъхранение! В неделя пушекът беше по силен обаче като видях от километри това аз НАМАЛИХ и минах безопасно през "мъглата" .... Е аз и другите около мен балъци каращи през ниската видимост с 70-80 са си пием питиетата караме си колите и пишем коментари а говедата със 150 се гърчат в болницата! НЕКА! 40 коли с *** по малко на пътя!!!
72
2
 
4
 
! Отговори
alf преди 6 години
ДО ГУНДИ АКО НЯКОЙ МЕ БЛЪСНЕ И КАРАМ 80 ТОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН НА 200 ПРОЦЕНТА
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма държава !От Боко - до последния държавен служител , всички са рекетьори ! Само пари искат да скубят, а са некадърни престъпници ! Нито агенция пътища, нито катаджии, нито пожарникари , нито кмет са си свършили работата ! Лъжат нагло , че мъглата им виновна !
70
1
 
0
 
! Отговори
нтггжж преди 6 години
До До alfНиска скорост.........кой я определя, че е ниска.....ниска, ниска, колко да е ниска:)
69
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Въпреки мъглата всички карат като бесни и ако има някой, който се движи с т.н. "съобразена" скорост, все някой ще се блъсне върху него, следващия - върху тях, и ето ти верижната катастрофа.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли комунистите са виновни.
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време се шегуваха,че в Турция не познавали и не спазвали знаци,защото там имало само два знака - яваш-яваш(бавно) и абакалъм(бързо,давай колкото можеш),обаче сега сме станали същите като тях!
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До alfИ да спазва определена дистанция и т.н.
65
1
 
6
 
! Отговори
До alf преди 6 години
alf,спазваш ли закона да се движиш с включени аварийни светлини?Закон за движение по пътищатаЧл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението на другите пътни превозни средства.(2) ...(3) На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с ниска скорост без включени аварийни светлини.
64
3
 
13
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
А Бойко плаче на чужди гробове из Европа! Така е най- леко на душата!
63
5
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
До Анонимен...че 140 км/час не важи за всички...и точно тези "бавните" изпреварват с 100 км/ч такива, като alf, защото той си карал с 80, като по този начин правят предпоставка за ПТП. Няма да се учудя, ако точно така е почнало всичко и в конкретната ситуация.
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забравяйте, че 140 км/час не важи за всички. Камиони, автобуси и мотоциклети - те са до 100 км/час разрешена скорост на магистрала, макар че рядко я спазват. Има и до 90 км/час - превозващите опасен товар, а те я спазват, така че не се надявайте, че всички са с 120-140 км/час.
61
3
 
8
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
До alfако искаш ме слушай дреме ми на шмайзера, ама другия път когато някой ти влезе в багажника, пак обвинявай него, че ти си карал с 80 при ограничение 140 професоре. Като не можеш да помогнеш поне не пречи!
60
3
 
2
 
! Отговори
alf преди 6 години
До ГаньоГунди ше те послушам и другия път пак ще мина с 80
59
1
 
9
 
! Отговори
До 67 dnes преди 6 години
Миналата събота и неделя шофирах по магистрала Хемус. Дистанция всички спазваха. Имаше малко на брой коли, които при престрояване не даваха мигач, но винаги беше повече от ясно, че ще направят това престрояване. Не е забранено да се кара бавно в най-дясната лента, въпреки че това затруднява понякога движението. Имаше и при мен такива случаи, но намаляваш за малко изчакваш и продължаваш - никъде нямаше някакви проблеми с тях. Изпревариха ме двама мотористи сякаш бях спрял, а бях с 135 км/час
58
2
 
9
 
! Отговори
dnes преди 6 години
Ами как нама да има катастрофи като 1. Не спазват дистация, 2. Не дават мигач ПРЕДИ на се престроят, 3. Карат бавно във втора лента, 4. Мотористите си прават кво си искат.
57
2
 
9
 
! Отговори
До 64 Ганьо преди 6 години
Да, 140 км/час, но само за МПС категория B (леките коли. Всички останали имат ограничение до 100 км/час - мотоциклети, автобуси, камиони и т.н. Май почти никой от тези другите не спазва тези 100 км/час, а мотористите прехвърчат като ниско летящи самолети с 200 км/час и повече.
56
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не търсете други виновници, Бойко, Бай тошо, Бай Х*й и т.н.....Тук НЕ Е спазено простото правило ДА СЕ СЪОБРАЗИ СКОРОСТТА с мъглата и липсата на видимост!!!!!Щото са глупави, повечето шофьори карат при дъжд, сняг, лед и мъгла със същата скорост, с която си карат и при слънчево време и сух път......ТОВА Е!
55
13
 
10
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
До alfстига с тез 70-80 км. Да ти кажа и аз, че ограниченията за магистрала в Република България по закон са 140 км, освен ако няма допълнителни значи оказващи противното. Точно в този район няма, така че стига се прави на интересен. И следващия път не минавай по магистралата, че аман от такива "Ентелигентни", като теб , които при ограничение 140 си карат с 80, утежняват трафика и са предпоставка за ПТП
54
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИма нещо толкова гнило и пркажено в нашият отвратителен народ, че направо ме е срам, че съм българин.----------------------че ти не си българин ти си б****, некъв ***, който иска да е интересен. Българите не ги е срам, че са българи. ай сбирай куфарите и отивай там където искаш. Колкото по-малко такива, като теб, толкова по добре.