Кой е виновен за ада на "Тракия"? Не и ихтиманският боклук, смята кметът

От АПИ могли да вземат мерки, смята бивш шеф на Магистрална полиция
Обновена: 6 юли 2017 09:20 | 6 юли 2017 09:09,
74

 Снимка: Булфото

Запаленото сметище не е причина за верижните катастрофи от сряда. Това заяви кметът на Ихтиман Калоян Илиев. Според него основен виновник за случилото се е мъглата в района.

"Ние срещу метеорологичните условия няма как да се борим. В петък беше най-големият дим от пожара - тогава трябваше да има проблеми, а не в сряда. Като кмет на Ихтиман, нямам правомощия да организирам движението по магистрала "Тракия", допълни той пред Нова тв.

Още по темата
Илиев призна, че проблем с депото има и предстои то да бъде премахнато, като за целта са нужни 2,6 милиона лева, за които се търси европейско финансиране.

"Не знам с каква техника може да се изгаси това, което тлее", каза той.

"Агенция Пътна инфраструктура са могли да вземат някакви превантивни мерки от предишния ден, защото сметището до Ихтиман тлее от няколко дни", пък смята бившият директор на Магистрална полиция Красимир Занев.

По думите му водеща версия и в момента е, че гъст дим от горящото сметище е причина за тежката верижна катастрофа на АМ "Тракия" вчера.

"Метеоролозите се произнесоха и казаха, че в тези дни и часове мъгла на това място не е имало", пояснява Занев пред BTV. Той допълни, че освен лошата видимост, причини за катастрофите са станали и несъобразената скорост на водачите и неспазването на дистанция.

МВР са контролен орган – те само следят за изпълнение на закона за движение по пътищата, имат и превантивна функция. Като видят, че се създава предпоставка за ПТП, трябва да информират институциите”, категоричен е Занев.

Според него от АПИ не са имали време да поставят предупредителни знаци за лошата видимост, тъй като сметището е пламнало отново вчера рано сутринта.

"Има екипи, които минават по магистралата, но това е станало за много кратко време и не са могли да реагират. МВР са си свършили работата, от Пътното също казаха, че ако са имали информация са щели да сложат знаци”, допълва Занев.

Според него магистралите трябва да се оглеждат предварително, за да е ясно в какво състояние са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
още по-ФАКТ преди 6 години
До ФактИмаше и МЪГЛА!
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само и само да няма виновни и да се потулят нещата ще изкарат, че и сняг е паднало.
22
4
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Виновниците за катастрофите са КАТ, АПИ и община Ихтиман. Те твърдят, че е имало мъгла, за да се изкарат невинни. Всички останали казват, че има задимяване от сметището, а мъгла не е имало.
21
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ако катастрофата е заради сметището, кмета на Ихтиман ще трябва да плаща за щетите, по-точно община Ихтиман ще плаща. Затова всички там - община, КАТ, АПИ в един глас твърдят, че е имало мъгла, а не задимяване от запаленото сметище, коети разбира се не е вярно.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой може да е виновен - Аврам бакалина...Карайте с умерена скорост и спазвайте дистанция!
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едни пари трябало да се усвоят ама пусто му причинили огромни щети и над 30 човека ранени.А виновни няма. След валежите в неделя и понеделник - сметището пламнало отново.Неговия дим не бил проблем ама пък мъгла нямало. Магистрална полиция следи за скоростта и безопасността, заедно с АПИ но и те неразбрали че проблемът е от дни и няма нужната организация.Да не говорим че и маркировките и знаците в БГ почти ги няма.Стандартно е да видиш знакът след отбивката.Дали има виновен...
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия преди няколко дни стана тежка катастрофа с автобус, който изгоря на алтобана. Видяхте ли как бяха наредени 4 хеликоптера, които извозваха най-тежко пострадалите, а др. със съвременни линейки. Вчера на магистрала Тракия какво се случи? Последният пострадал е извозен 5 часа сред инцидента, а линейки са са връщали на мястото 3 пъти. СРАМ господа управляващи, срам и то голям. Никаква готовност нямаме за нищо, няма полиция, няма спешна помощ, няма държава ето това е голата и тежка истина.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БГ като стане сакатлък никога никой не е виновен. Кмета на Областния, Областния на Кмета, Кмета на МВР, МВР на Пожарната, Пожарната ....... и така до безкрай, докато нещата отминат и се позабравят. Там един пожар гори втора седмица и кой знае какви отрови се носят из въздуха, а те се хванаха за катализаторите. Хванаха се, че от собствениците на МСТ-тата могат пари да свличат, а от горящото бунище ЙОК!Срамна страна сме ето това е!!!!!!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чантаджиите в парламент и общини, кметове, мвр, прокуратура, никога не са виновни! Винаги е виновен простия български народ, несъобразената скорост, чуждите империалистически сили, извънземните, рептилити и кой ли не друг, но те никога не са виновни!!! Виновни за Бисер нямаше! Виновни за влака убиец също! И тук виновна ще се окаже природата и простия български народ!Институциите са винаги невинни и винаги прави!
15
0
 
18
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
освен асфалта по нищо друго не личи че това е магистрала....
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега виновни няма да има... това е пределно ясно но ще има обществена поръчка за информационни табла и така лапкане ще има друго не
13
5
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Сметището може да е усложнило проблема,но не е решаващия фактор.Всички добре знаят,че преди няколко дни валя много,има изпарения,а сутрешните температури паднаха доста.В съчетание с релефа-идеални условия за мъгла.А частиците от дима кондензират около себе си влага и усложняват положението.Имаше филм по NG за американска магистрала край някакви езера,където всяка година имало гъсти мъгли и катастрофи.Ама не помня как точно бяха решили проблема.Оповестяване някакво и третиране на мъглата май....
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След тоз грандиозен скандал и лъжите на държавните хрантутници от кметствата..КАТ..МВР..АПИ..синоптиците Цацата трябва да разнищи всичко!Защо всички лъжат..какво прави там *** и кой го е запалил...колко пари са били откраднати покрай него!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е как кай?Ами купените книжки разбира се с любезнотосъдействие бизнесмените от ДАИ & КАТ.
10
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименПроблема е, че има сметище там!Другия проблем е, че при тези температури, които имахме в последните дни, всято едно сметище може да се самозапали поради натрупването на горими газове газове от разлагащите се органични отпадъци.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ПЪК ПОКРАЙ ТЕЗИ СМЕТИЩА КОЛКО МИЛИАРДИ ОТКРАДНАХААА!ИЗСИПВАТ ГИ НА ПОЛЯНАТА ПЪК ВЗЕМАТ ПАРИ УЖ ЗА ПРЕРАБОТКА..ОТДЕЛНО СЪБИРАНЕ И АЛА БАЛА!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен че са се наудряли ами са се и натровили от мъгла.
7
0
 
9
 
! Отговори
бъди мъж бе каун преди 6 години
веднъж бъди мъж бе *** и поеми вина
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според АПИ и Държавата са виновни шофьорите, но истината е че точно държавата е виновна заради бездействието си.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА СЪДЯТ КМЕТА И ИНДИЙЦИТЕ ЗА ТЕРОРИЗЪМ ДЕТО СА ЗАПАЛИЛИ БО КЛУЦИТЕ!