След проверка обявиха: Няма радиация във Варна

Дефектоскопът бил в контейнер, собственикът - с лиценз за дейността
6 юли 2017 13:04, Анисия Иванова
4
След проверка обявиха: Няма радиация във Варна
Архив: Булфото

Няма завишение на допустимите норми за радиация във Варна, както и опасност за живеещите в блока на бул. "Сливница" и за населението в града. Това показват извършените няколко замервания в помещение, където след сигнал е извършена проверка, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Още по темата

Малко след полунощ в Регионалната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" е подаден сигнал за уред, излъчващ радиоактивно лъчение.

В резултат на проверката е установено, че се касае за дефектоскоп с легална употреба, който се намирал в гаражно помещение на бул. "Сливница".

Уредът, който служи за оценка на качеството при заваръчни дейности, е съхраняван в специализиран контейнер.

Собственикът на фирмата притежава лиценз за извършване на дейности, контролирани от Агенцията по ядрено регулиране, а самият уред отговаря на стандартите.

Контейнерът с дефектоскопа е изнесен от гаража. Уведомена е Агенцията по ядрено регулиране.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Има радиация преди 1 година
ВЪв връзка със съобщения за високо вредни бели радиоактивни скенери инсталирани на автомобили и в незаконни знаци за пешеходни пътеки типа радиация е високо вреден проникващ Y гадиация/.
Подобни високо вредни облъчващи деца и учители СПИН активни скенери са инсталирани в терористични камери НЕЗАКОННО монтирани в училища и детски градини..Радиация (на английски: radiation) е най-общо процесът на излъчване на вълни или частици, но на български под радиация най-често се разбира йонизиращата радиация (синоним: йонизиращо лъчение).
3
1
 
4
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 1 година
На нашите *** радиация им дай.
А за останалите - познайте какво значи "период на полуразпад 74 денонощия" ;-)
2
0
 
10
 
! Отговори
Ристу преди 1 година
Журналистическа работа. Не разбират, а само всяват паника.
1
0
 
17
 
! Отговори
Stereo преди 1 година
Правилно, първо се пише шокиращата новина, че: "експерти са категорични, че живеещите в околните блокове са били подложени на облъчване.". Следва нова статия опровергаваща предната.