Край Обзор изникна частен плаж, дори е заграден

Имало и три незаконни обекта, общината трябва да ги премахне
11
Край Обзор изникна частен плаж, дори е заграден
Снимка: Булфото, архив

Три незаконни обекта, които се ползват от хотел "Мирамар" на плаж "Обзор-мотела са установили от Министерството на туризма след подадени сигнали.

Проверката е извършена заедно с МВР, Регионалната здравна инспекция, Морска администрация и Дирекция строителен контрол на община Обзор.

Инспекторите са установили и две заграждения - едното от тях е детски кът, който се ползва от хотел "Сънрайз", а другото е означено като частен имот, където е насипан допълнителен пясък от плажа, съобщиха от пресцентъра на МТ.

Загражденията трябва да бъдат премахнати.

Установено е също, че хотел "Мирамар" не е подновил категоризацията си, за което ще бъде санкциониран от Комисията за защита на потребителите.

На самия плаж не са открити нарушения на наемателя - той е изпълнил всички задължителни дейности по стопанисване на плажа.

По повод трите преместваеми незаконни обекта Община Обзор трябва да предприеме действия по премахването им, в случай че не бъдат узаконени.

Министерството на туризма ще направи мониторинг и замерване на плажа във връзка с насипания допълнителен пясък.

Ако се окаже, че има добив на пясък от плажа, с който е засипан имотът, Министерството на туризма ще състави акт за административно нарушение на извършителя.

Според българското законодателство няма частен плаж - ивицата е изключителна държавна собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: плажобзорХОТЕЛ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Ранчо преди 6 години
И в момента има частни плажове. Спомнете си историята с плажа на Одманли (Бургас) и вилата на Доган.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой е наемателя на плажа, фирма с капитал 10 лева, платила колко наем ? :) Пясък ни хвърлят в очите
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви имам плажовете и обслужването. Ще си ходя в Гърция.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всяко кътче от нашето море което може да предизвика някакъв интерес и за най извратения вкус има хора които са се погрижили задоволяването на този интерес да не е без пари.
4
1
 
20
 
! Отговори
Red преди 6 години
Е как да нямаме частни плажове!?То вече няма къде безплатно на кърпата да легнеш,камоли собствен чадър да забиеш!4/5 от всеки плаж са с платени чадъри и евентуално някъде в края 5м свободно ивица,а на някои като Русалка не може и да припариш безплатно!Съсипано е Бг черноморието...после защо Гърция или Турция избираме...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
))))))))))))))))..Ууууууууууу....!!!
2
0
 
22
 
! Отговори
Ангелкова преди 6 години
Как така изникна, Ангелкова ли беше каза сме готови за туристическия сезон. Други служби пък тръбят че правят проверки и накрая ... трябва, може, щяло, сигурно ще го затворят. Държава цирк!
1
19
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Веднага се виждат плодовете на това, че България вече има стабилно правителство! Държавата с бързи темпове си връща обратно своите функции и започва да изпълнява своите задължения.Браво!