Виновниците за пътния ад на "Тракия" – неизвестни, но шофьори

Прокуратурата обещава да разследва всички версии
7 юли 2017 09:04,
56
Виновниците за пътния ад на "Тракия" – неизвестни, но шофьори
Снимка: архив, Bulphoto

Прокуратурата е образувала две досъдебни производства срещу неизвестни извършители във връзка с тежките верижни катастрофи по АМ "Тракия" от сряда. Те са за престъпления, извършени по непредпазливост при нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване средни телесни повреди.

Това съобщи районният прокурор на Ихтиман Десислава Стоименова. Разследват се два инцидента, коментира тя пред Нова тв.

Още по темата
Първоначалните данни са, че при катастрофите има човешка грешка, посочи Стоименова. В същото време тя не изключи версията за мъгла и дим от сметището край Ихтиман, и посочи, че се разследват всички версии.

"Не може да се твърди за конкретно лице, което да е виновно за инцидента. Но се води разследване срещу неизвестен извършител", поясни прокурорът и допълни, че на този етап не може да се каже с точност каква е причината за тези инциденти.

Тя отрече сред участниците в произшествието да е имало неправоспособен шофьор: "Няма данни за 16-годишен шофьор. Няма данни и за пиян и дрогиран водач".

Вчера, ден след тежката катастрофа, при коятопострадаха десетки хора, отговорните за пътната безопасност органи вече предупреждаваха за опасния участък. Дори изпратиха и екипи, които да регулират движението. В сайта на АПИ се появи съобщение да се шофира с повишено внимание.

Въпреки всичко и днес видимостта е отново ограничена в района. До 50 километра в час беше ограничена скорост в участъка от 45-и до 47-и км на магистралата през последните часове.

Причината беше в намалената видимост от задимяване от сметището в Ихтиман.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
до Бръчков преди 6 години
пожарникар е само там дето биха го снимали зъ3олизци кой знае защо наречени "журналисти"Той е там където има лентички за рязане. Преди 5год. Боко откри "част от кръгово движение" в Разградска област
12
5
 
9
 
! Отговори
Батко преди 6 години
Калпави шофери, а като чета коментарите и калпав народ. То си има и поговорка. *** народ, слаба държава.
11
2
 
11
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
Намалена е още видимостта от горящото сметище..... Питам се защо и няма ли кой да го загаси ?! А наш Бойко е пожарникар , нали ?
10
0
 
17
 
! Отговори
По вина на шофьора преди 6 години
В Европа катастрофите по причини на лош път са средно около 30%.У нас са такава вина актовете са под 1%.Дали пътищата в Европа са 50пъти по-лоши от българските или родните полицаи са 50 пъти по-***?Или така ги натискат техните шефове и политиците?
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тайнственият шофьор нинджа-джигит с бмв и голф, витаещ из родната действителност.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратурата да провери дали не са паднали болтовете от прокурорските кухи кратуни.И по-точно на главната кра.....на!
7
0
 
16
 
! Отговори
След дъжд качулка преди 6 години
Къде спа АПИ. В този участък имаше проблем 7-8 дни преди инцидента. Ами да проверят, да сложат знаци, да ограничат скоростта и т.н. Седят зад бюрата и чакат ДМС. Кога ще станат мобилни и адекватни? Сега ще търсят хипотетични водачи, които имат вина, тоест ще гонят вятъра.
6
3
 
14
 
! Отговори
Прелитащ преди 6 години
Миналата седмица пътувах от там почти всеки ден около 07:00 часа.Да, всеки ден там имаше мъгла. Колкото и да е странно там има мъгла рано сутрин. Сметището си гореше, което е факт, но не този дим е причината. Има си МЪГЛА.Няма как всичко да е наред ако караш в мъглата саса 150.Карайте в лявата лента с 140 и вижте за какво говоря. Та нали 140 е максимално разрешената? Но не е и максимално възможната...
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьорите са си виновни не са видели знака " ГОРИ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО СМЕТИЩЕ" ПОСТАВЕН ОТ К А Т.
4
1
 
23
 
! Отговори
Дре преди 6 години
Разбира се че няма виновни или шофьорите са си виновни. Нищо ново, но в светло и сухо време на магистрала да падне видимостта така рязко, че да се нанижат 40 автомобила... не е от сметището да знаете. После чист възздух, прахови частици и екология...това гори от седмица и вече колко отрова има във въздуха не е истина.... държавата си изми ръцете ПАК!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гъст дим + мъгла + висока скорост = верижна катастрофа със загинали и ранени.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боклукчии ще да са. Няма шофьорите да спрат на магистралата и да запалят сметището.
1
2
 
11
 
! Отговори
Возач преди 6 години
Шофьори ще да са, няма сам Господ да е слезнал на земята и направил катастрофата. Голям извод !!