Виновниците за пътния ад на "Тракия" – неизвестни, но шофьори

Прокуратурата обещава да разследва всички версии
7 юли 2017 09:04,
56
Виновниците за пътния ад на "Тракия" – неизвестни, но шофьори
Снимка: архив, Bulphoto

Прокуратурата е образувала две досъдебни производства срещу неизвестни извършители във връзка с тежките верижни катастрофи по АМ "Тракия" от сряда. Те са за престъпления, извършени по непредпазливост при нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване средни телесни повреди.

Това съобщи районният прокурор на Ихтиман Десислава Стоименова. Разследват се два инцидента, коментира тя пред Нова тв.

Още по темата
Първоначалните данни са, че при катастрофите има човешка грешка, посочи Стоименова. В същото време тя не изключи версията за мъгла и дим от сметището край Ихтиман, и посочи, че се разследват всички версии.

"Не може да се твърди за конкретно лице, което да е виновно за инцидента. Но се води разследване срещу неизвестен извършител", поясни прокурорът и допълни, че на този етап не може да се каже с точност каква е причината за тези инциденти.

Тя отрече сред участниците в произшествието да е имало неправоспособен шофьор: "Няма данни за 16-годишен шофьор. Няма данни и за пиян и дрогиран водач".

Вчера, ден след тежката катастрофа, при коятопострадаха десетки хора, отговорните за пътната безопасност органи вече предупреждаваха за опасния участък. Дори изпратиха и екипи, които да регулират движението. В сайта на АПИ се появи съобщение да се шофира с повишено внимание.

Въпреки всичко и днес видимостта е отново ограничена в района. До 50 километра в час беше ограничена скорост в участъка от 45-и до 47-и км на магистралата през последните часове.

Причината беше в намалената видимост от задимяване от сметището в Ихтиман.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Словосъчетанието измислено със сигурност от адвокат "Несъобразена скорост" е типичен пример за прехвърляне вината от "боланта на здравата глава"! Точно това го виждаме за пореден път след верижната катастрофа на магистрали "Тракия" В цивилизованите държави съответните органи взимат своевременно мерки за обозначаване проблемите на магистрала! В България това са КАТ и АПИ и техните шефове са истинските виновници! Те не са наредили и осигурили своевременно съответната сигнализация!
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На магистралата рядко от разстояние може да разбереш, че трябва веднага да намалиш скоростта и даже да спреш. Примерно, когато има тапа на магистралата и колони от спрели коли пред теб, ти чак когато много ги доближиш, разбираш, че са спрели и ако успееш спираш рязко, след теб също свистят спирачки. Ако задните коли са по-далеч, пускаш аварийните, дано ги видят и не те ударят, но винаги се намират такива, които не успяват да спрат в такава ситуация. Димът от сметището не се вижда, докато не нав
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много пъти ми се е случвало да навлизам рязко в мъгла или задимен участък, което не се вижда преди това. Опасно е да намалиш рязко, опасно е и да не намалиш рязко. Каквото и да направиш все е лошо. Предполагам, че и край Ихтиман димът от сметището изскача внезапно, особено при тази скорост на движение - магистрала е, а не път в населено място. При 140 км/час, за 5 секунди си изминал 200 метра и няма време за предварително намаляване на скоростта.
50
0
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 6 години
Радвай се, че не ти се е случило. На мен ми се случи за около минута да попадна в ситуация да шофирам без видимост. Ако спра, зад мен ще ме ударят и карах. Не съм сигурна дали беше мъгла или пара, но не се виждаше отдалече. Изведнъж попаднах в нея. Скоростта ми беше около 80.
49
0
 
6
 
! Отговори
Виновните са известн преди 6 години
Виновните за пътният ад са известни и не са шофьорите.Това са АПИ, КАТ, кмета на Ихтиман и тези, които са запалили сметището.
48
0
 
4
 
! Отговори
Шофьор от 1987-ма преди 6 години
До 48Тези общи приказки си ги ... знаеш къде. Такива "шофьори" като теб предизвикват повечето проблеми по пътищата. На теб все другите са ти виновни, а ти си безгрешен, после защо ставали катастрофи. Ами ще стават, след като е пълно с такива като теб.
47
6
 
3
 
! Отговори
alf преди 6 години
на офцете сметището им виновно
46
7
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
от 22 години имам книжка, карал съм доста в мъгли, но такава, която пада изведнъж че да не мога да намаля не съм срещал. може пък да има
45
2
 
11
 
! Отговори
До 44 карай.... преди 6 години
Май не си шофьор. Пишеш ги едни общи неща, дето изглеждат верни и полезни, но само изглеждат така. Реално от това, което си написал ползата е нулева, а на практика нещата не стават така. Ако намалиш от 120 на 20, бъди сигурен, че ще си участник в ПТП, ако останеш жив, разбира се. И причината разбира се е димът от сметището и липсата на знаци за тази влошена видимост. Само катаджия или някой зомбиран от КАТ, може да твърди обратното.
44
5
 
7
 
! Отговори
карайте умно преди 6 години
колкото и да го дъвчим - НЕСЪОБРАЗЕНА скорост.. щом ще навлизаш в участък с намалена видимост - ако трябва от 120 намаляш на 20... за по-сигурно пускаш и аварийните джигита отзад да не ти се качи на врата. ДОБРИЯ шофор е този, който може сам да определи съобразената скорост...не този кара с 220запалени бунища, мъгла, дупки са предпоставката за птп не причинатане че оневинявам кмета който не си знае задълженията или институциите, които НЕ работят от години
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намаляването на скоростта в мъгла не е толкова проста работа, както си мислят някакви, които или не са шофьори или не стават за такива. Когато на мен ми се е случвало да шофирам в мъгла, то винаги мъглата се появяваше изведнъж и не можеш предварително да намалиш скоростта, нито можеш предварително да си пуснеш фаровете за мъгла. После вече много внимаваш какво става, като първо не намаляваш рязко, защото задният веднага ще се натресе в теб. Най-вероятно тук е станало точно това - няма знаци, че
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези бунища на път и под път. Защо ги гор им, а не ги изнасяме. Казват на запад е печеливша стока. В България *** колко щеш.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15 дни гори сметището и на никой не му пука. Кмета пък сякаш от небето пада и се изказа че това не е негова работа. Виновни са тези който не са създали организация за загасаване на сметището. Пушека и днес създаде проблеми, от това по-голямо доказателство за причинат за катастрофите няма.. Смешно е едно сметище колкото и да е голямо да не може да бъде загасено 15 дни.
40
2
 
10
 
! Отговори
Шофьор преди 6 години
Очевидно е, че щом има задимяване от горящото сметище, някой трябва да се погрижи да предупреди за това, в случая да постави знаци за ограничаване на скоростта и катаджии през 50-100 метра. Чак сега след като прочетоха коментариите по форумите, сложиха знаци до 50 км/час, а къде бяха тези през цялата минала седмица? За промитите от КАТ мозъци, шофьорите винаги са виновни, каквото и да направят, само и само да не излезе, че реалният виновник е КАТ,АПИ, кмета на Ихтиман. Навлизал съм рязко с мъгла
39
4
 
9
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Добре де, горе на Хемус в планината, като се пуска така мъгла на талази и то доста гъста, защо не стават катастрофи ? Не може да ме убедите че ако се намали достатъчно преди да навлезеш на такова място, би имало проблем.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
една година хващам в хубав слънчев ден София - Русе, джиткам си със 120 и на едно от мостчетата "се вижда как нищо не се вижда". Директно хващам буса пред мен за ориентир на едни "фарове разстояние", той кара с 60 аз 20м след него, зад мен следващият будала и той с 60 на магистралата.До тук нищо странно освен скоростта като за магистрала, от ляво ме изпревариха Х автомобила с двойна скорост, всеки явно е бил с камера за мъгла и е виждал повече от мен...
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колегата от 21 го е написал точно каквото е.И тези дето са му сложили минуси са ей такива дато са се напраскали на магистралата.(пушека им пречел)Все нещо им пречи. И какво ще рзследва прокуратурата акто всичко е ясно.Без да съм бил там мога да викажа как е станало.Първият като е влязал в мъглата и е намалил задния се е възкачил отгоре му. И т.н.н.Не можеш ли да спреш при изникнало препятствие си виновен. На това му се казва несъобразена скорост. Не превишена.
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Реалист еми джигити,как нема да са джигити . Нали един ,,сачмалия,, ги подкукоросваше и разправяше как по магистралите ,от София за 2 часа ,ще стигаме морето .Той *** и лабилен в главата и ги плещи все такива ,джигитите и те като него прости и решават- за 2 часа до морето. 500 километра ?????
35
7
 
5
 
! Отговори
inferno преди 6 години
Колкото и да обвинявате АПи, мапи, горящото бунище, мъглата и който се сетите още, замислете се, че при тези условия не може да караш с повече от 30-40. А като гледам пораженията по автомобилите, скоростта май е била х3. Ти сам като не се пазиш и не си цениш живота и този на пътниците, после и да обвиняваш 100 институции все тая.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че ще са шофьорите, нали ако е сметището ще се обвини региона (кметството).ако е нещо друго ще е МВР или АПИ.а все говорим за държавни институции които абс. никога вина за нищо нямат.