Камерите на КАТ дебнат, но вече без предупредителни знаци

От днес знаците Е 24 се махат
8 юли 2017 08:28, Петя Славова
43
Камерите на КАТ дебнат, но вече без предупредителни знаци
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Знаците Е 24, които предупреждават шофьорите, че КАТ засича и снима автомобилите с превишена скорост, от днес ще бъдат махнати. Това съобщиха от полицията, след като от 8 юли влизат в сила последните промени в Закона за движение по пътищата.

Още по темата

От вчера до 15 септември действат и нови ограничения за камиони с тегло над 12 тона.

През уикенда и в двете посоки по пътищата към граничните пунктове катаджиите започват проверки за неплатени глоби и на водача и на пътниците, пише "Труд".

За проба между 10 и 12 часа в четвъртък патрули са спирали на пътя между Сливница и пункта Калотина. За 2 часа били проверени 31 автомобила и 44 души – шофьори и пътници.

Връчени са 10 електронни фиша за превишена скорост, шест от които – на един нарушител. Общата им стойност е 1300 лева. Хванати са две коли без винетки, чиито водачи са глобени с по 300 лв.

От КАТ напомниха, че за получените вчера електронни фишове срокът за обжалване, деклариране или доброволно заплащане със 70% отстъпка, е 14 – дневен.

Ако собственикът на автомобила твърди, че не е карал в деня и часа, когато и сниман, той трябва да посочи данните на шофьора нарушител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: КАТскоростзнаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
3
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Много добра новина! А сега тея дето на патрони се правят, ще кихат без да разбират даже! Като не искате да ви глобяват, стойте си на г..а! То не може хем душата в рая, хем к..а до края! Аз имам книжка от 10г и нямам нито един фиш/акт, защото спазвам правилата.
19
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако карате според знаците няма какво да ви се случи. Щом ревете значи не спазвате закона. Щом не го спазвате, ще плащате :)
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимането в лична собственост(автомобил) е забранено в поне 4-5 други текста в българското законодателство. Това е хранилка за адвокатите, защото всеки фиш ще отпада в съда.
17
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно е, че с махането на знаците, катастрофите и нарушенията ще се увеличат, но явно това е целта - да има повече нарушения и катастрофи, за да може едни тук да се кефят като се наказват шофьори.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полулегално им казват -Пари за заплати няма,затова колкото си изкарате в храсталаците,за вас е.Нали е важна превенцията ,да са видими на пътя,да има контрол,а сега ги превърнаха на хайдуци, да се крият като сирийци в храстите
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние пък ще си присвяткаме с фаровете и ще си ползваме мобилните приложения,има и групи във фейса.А дано някой разтропан адвокат пък атакува решението им съда.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ги избирахме не казаха,че ще спират коли за катализатори,тол такси и ще връщат ченгетата в храстите,нали?
13
2
 
20
 
! Отговори
кво стаа преди 6 години
Правилно, махнете знаците и засадете повече храсти покрай пътищата! Целта на глуповато ухиленото ченге е не катаджиите да са от помощ по пътищата, а да пълнят хазната /то не че някой много-много някой се е затъпчал да си плаща глобите/.Само да питам: защо в цивилизованите страни тези знаци си стоят и не са им трън в дебелите дирници?Защо при горящото сметище край Ихтиман по-време на верижната катастрофа не имало куки и защо ги няма и сега когато димът покрива пътя, дали не са на "местата-хранил
12
1
 
12
 
! Отговори
Марс преди 6 години
Хората до Марс отидоха а ние още се плюнчим със знаци или без знаци. Смешна работа.Онзи ден казаха че държавата имала 7 млн неплатени фиша и немогат да си вземат парите. Смешна държава.
11
4
 
10
 
! Отговори
До 12- основни права преди 6 години
Тоя отворко с 6те фиша за превишена скорост ли защитаваш? Същия може да убие теб или детето ти, недай боже, а ти си тръгнал да му помагаш. Основните и исконни права далеч не са да пречим на околните и да газим наред! Време е да се научим, че около нас живеят и други хора. Съвсем друг е въпроса за глобите за колан и фарове.. дори катаджиите ги смятат за глупост.
10
6
 
7
 
! Отговори
основни права преди 6 години
Събуди се Народе възродени! Всеки божи ден ти отнемат права, които са извоювани преди векове! Без проверка вече и дъх не можеш да поемеш :(
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уникална е милиционерската глупост! Само един пример с "пробата" им, ако за 2 часа са проверили 31 автомобила, то за 24 ще са до 372, на път по който минават по 5-10 хил. автомобила за 24 часа! Толкова за ефективността им!
8
9
 
11
 
! Отговори
SA преди 6 години
Похвално!Вземете на работа още 5-6 хиляди души,давайте им 1500 лева и нещата ще се наредят!!Ред й трябва на тая държава,даже и с цената на малко лични свободи,който така или иначе не използваме!!
7
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде, кадето има камери и не е написоно, че има камери е нарушение на закона.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да сложат отново знаците. Че ако реша да правя секс на пътя ще ме снимат и после се знае какво ще правят.
5
7
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Некадърниците от ГЕРБ и Опитомените патриоти не могат да предложат нищо друго на българския народ освен милиционерщината. Факт !
4
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който спазва правилата не се страхува от камери.Бай *** обаче е еффтин тарикат и се мисли за голЕмата работа... а после се сърди на КАТ, Държавата...
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тези мобилни приложения, дето показваха камерите, какво да ги правим? Умряха парите на разработчиците, ха,ха!
2
0
 
19
 
! Отговори
светещия ФАР преди 6 години
А вместо без знак,по-добре би било да са ДВА.Втория на 200 метра от камерата,ПЪРВИЯ на 500 метра и да се поставя на бегом за време от патрулиращия.
1
0
 
12
 
! Отговори
Едва от днес? преди 6 години
От две седмици в област Силистра този знак не се използва по мои наблюдения. По-точно от както се заговори в медиите, че този знак отпада и хората се подведоха, че отпада веднага, а не от днес. ;)