Най-евтино ли? Цената на чадъра 0.36 ст, но с шалте за 5 лв

Как концесионерът на най-евтиния плаж взима парите на туристите
8 юли 2017 17:02, Петя Славова
27
Най-евтино ли? Цената на чадъра 0.36 ст, но с шалте за 5 лв
Снимка: архив, Булфото

Концесионерът на най-евтиния плаж в България "Нестинарка" намери как да направи цената на сянката скъпа за туристите. 

Още по темата
 
Въпреки че преди няколко месеца софийска фирма спечели концесията на плажната ивица за срок от 20 години, предлагайки цена за чадър и шезлонг по 36 стотинки, летовници сигнализират, че реално плащат цена за сянка, колкото на всеки друг плаж. Трикът- задължително по думите им шалте на цена от 5 лева, съобщава Нова тв.
 
Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов определи тази търговска практика като "категорично нелоялна". Те са направили проверка с "таен клиент", която е установила, че шалтето е задължително. 
 
"Лицето, което стопанисва плажа, ще бъде глобено за това. Глобата може да е между 1000 и 30 000 лева. За повторно нарушение се плащат по 50 000 лева", поясни Маргаритов. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: мореНестинарка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Никога до сега когато съм бил на нашето море не съм плащаш за чадъри и шезлонги! Не стига че те дерат на всяка крачка, ами и за пясъка да плащам? Плажовете са на държавата, или казано наши са си! Който си прецени нека да плаща, против нямам. Ядосвам се само, че тези платени места заемат голяма част от плажната ивица и не остава много място за тези които не искат да плащат.... Да не говоря, че касовата бележка не дават, демек крият оборот...
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нестинарка е в царево и беше някога при комунизма най-големият къмпинг по бг.черноморието с много чешми и бани в голяма тополова гора с прекаран ел.ток за всяка палатка и с огромен плаж като ученик съм бил много пъти защото беше страхотно имаше и скален плаж с много красиво дъно за гмуркане явно си малък защото това беше една от най известните атракции по черноморието какво е останало от него обаче сега не знам може би и затова сега ти е неизвестен демокрацията ще продължава да унищожава още мн
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 лв. за сянка на контролиран плаж - ало, бугарски, ти колко искаш да плащаш? или, ако може нещо да ти дават - 5лв., че си избрал да се ровищ и цапаш на избрания от тебе плаж! вече се оливате! журналята също!
22
1
 
1
 
! Отговори
От Слънчака преди 6 години
Не знам къде е този плаж Нестинарка нито някога мой познат/приятел го е посещавал за да съм запознат горе долу с него НО при 36 ст. за сянка 100 про тези които отговарят за чадърите ще прибират в бакшиши повече от Концесионера.Всеки ще плаща по 1 лв за чадъра и ресто разбирасе няма да чака защото ще е смешно.Но имайки предвид плажа.За мен тотално неизвестен ,със сигурност и мръсен и грозен невярвам някой да стъпи не него защото за 36 ст. никой няма да го поддържа качествено!
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 22 1 ст=10милиминки.Тази е написала 0,36 ст,значи 36 милиминки.Това прави 3 ст и 6 милиминки.Учили сме го в началното училище.Познай колко е учила тази.
20
2
 
5
 
! Отговори
До №15 преди 6 години
0.36 ст. нямат и 1 ст., горе-долу една трета от стотинката представляват.
19
1
 
10
 
! Отговори
кандидат-концесионер преди 6 години
Аз догодина ще взема на концесия едно плажче (вече съм платил на когото трябва) и ще давам чадърите по 20 стинки. Честна дума! Сега, вярно е, че ще има една малка подробност- чадърите всъщност ще бъдат чадърчета за коктейли, но ние българите сме свикнали с малко. Който обаче излезе от сянката на чадъра, ще плаща такса 15лв: "Слънчви лъчи". В края на краищата, пари съм давал за това слънце- тези лъчи не падат от небето безплатно !
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нее дайте 100%от глобата на онзи който му пластифицира анфаса.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте 10% от глобата на човека подал сигнала !!!Да видите как ще валят сигнали като порой и как ще влизат милиони в хазната.ама ние нали не искаме да се оправим ,нали?
16
1
 
5
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Следваща стъпка - 10 лева на човек за час за използван въздух (кислород)
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма закони които да спасят този ПОКВАРЕН народ.Краят не е далеч........
14
22
 
8
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Аре бе, сега го гледах по Нова. Няма нарушение никакво, каква глоба за концесионера? Има табло: Шезлонг 0,36лв., Шалте 5,00лв. Като не искаш да плащаш, защо взимаш шалтето?????? Остави го, вземи само шезлонга и ще платиш 0,36 лв. Ама те не искат да си сложат ебaните гъзoве на твърдо, искат и шалте и после реват. А там си има ценоразпис и човека си е прав. Взел си му шалтето - ми ще плащаш като си го взел. Точка по въпроса. Само ревете бе,само ревете и искате всичко без пари. Е няма.
13
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооооо,списващата юрдечка!Какво значи 0,36ст?Това са 3 ст и 6 милиминки.Ако си имала предвид 36 ст, за чий си сложила нулата?Щом има нула,трябваше да е 0, 36 лв!Тук сте най-неграмотните писачи!Не мога да ви наричам журналисти.
12
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова в Гърция!!!
11
4
 
8
 
! Отговори
stoian79 преди 6 години
ZA POREDEN PAT IZLAGANI OT B.B..KOITO GLASUVA ZA NEGO DA SI MU TARPI OROMNITE BEZOCHLIVI LAJI.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 30 000 лева за първото нарушение, до 50 000 за второто.Ако е през седмица ... Ми имам сделка. Печалните ще са много добри.
9
12
 
24
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До факт - Каква Турция бе брат, при всичко това което става там: тероризъм, бомби, мисюлмани, Ердоган... искаш да се върна с половин семейство ли? Ако въобще се върна. Пари да ми дават няма да отида при тия ***, па ако ще обслужването да е супер. Знаеш ли кога моите пари ще отидат при тия *** - никога. Ако толкова искам да отида някъде - избор голям: Испания, Италия, Гърция. Но на мен ми е по-кеф планината така или инъче. Но съм съгласен за Българските "бизнесмени" - далавера и простотия.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз от години ходя в Испания и не се занимавам с родните ***.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва си входна такса от 5 лева и ако искаш ползвай шалтета,ако искаш пии безплатна вода,ползвай си чадъра.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да се съберем редовните посетители на сайта и да отидем на плаж в Гърция за един ден - Неа Перамос, Неа Ираклица, Тузла и др. ...