За плаж е: слънце и жега. Температурите стигат до 35°

Вълнението на морето ще стигне 3 бала
8 юли 2017 08:38, Петя Славова
5
За плаж е: слънце и жега. Температурите стигат до  35°
Снимка: архив, Булфото

 Днес ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в сутрешните часове над Северна България. Това съобщи за "Фокус" Мартина Цветанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

След обяд над планините ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Преди обяд в Източна България ще духа до умерен южен вятър, който след обяд ще отслабне. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 30° и 35°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 25-29°. Температурата на морската вода е 23-26°. Преди обяд вълнението на морето ще е 2 бала, след обяд ще се усили до 3.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 17°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месец юли – слабо ще се понижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: мореслънцежега
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На плаж само и единствено в Гърция !!!
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След снощните плажни партита...закусваме и газ към плажа. По морето е 28, водата е кристал и е перфектно за плаж. Това 35 ще е в провинцията .
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За плаж е? При 35 градуса? Трябва да си пълен оллигофрен да отидеш в такъв топлик на плаж и да се пържиш...даже и под чадър да си. На плаж се ходи от 8 до 10 и от 18 до 20 часа. Да не говорим колко е вредно слънцето с този изтънял озонов слой през последните 30 години.