Забраната за камионите – гъвкава, съобразена с пътищата

Направени са анализи къде са най-големите натоварвания
8 юли 2017 10:52,
1

Забраната за движение на камиони по магистралите в България е съобразена с възможностите на инфраструктурата. Това коментира регионалният министър Николай Нанков в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

По думите му часовете, в които се ограничават ТИР-овете, са кратки. За пример той даде АМ "Тракия", по която ограничението е от 18 до 20 ч. в петък, а в неделя - от 16-20 ч. еднопосочно към София.

"Гъвкава е заповедта, ние сме правили анализ на база на трафик камерите къде са най-големите натоварвания. След 20 часа основният трафик вече се изнася след Пловдив", каза министърът.

Той допълни и че превозвачите у нас имат права, които в Западна Европа нямат. Но все пак призна, че има основания в част от исканията им.

"Назад във времето превозвачите в България са извоювали права, които в Западна Европа не притежават - движение в пикови часове, на национални празници, уикенди, особено в летните месеци. Но немалка част от исканията им са основателни, тъй като в Западна Европа местата за отдих са много повечеq отколкото в нашата страна", коментира той.

Ше задържим ли еврофинансирането за АМ "Струма" и кога ще бъде готова "Хемус" - по Bulgaria ON AIR в събота от 17.30 в "Брюксел 1" с водещ Милена Милотинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЯ па Забрана за КАМИОНИ.НАПРАВО ЗАКЛЮЧВАИ ГРАНИЦИТЕ И ВСИЧКИ НА МОРЕ