Курортите ни - все по-популярни сред руснаците

Интересът от тяхна страна е нараснал с 44 4% от юни
Обновена: 9 юли 2017 16:07 | 9 юли 2017 15:46, Петя Славова
51
Курортите ни - все по-популярни сред руснаците
Снимка: архив, Булфото

Популярността на българските морски курорти сред руснаците е нараснала от края на юни с 44%, сочат данни от проучване на пазара на летни почивки от началото на юли на Aviasales, съобщава "РИА Новости".

Една от причините за ръста на интереса е студеното лято в Русия, което кара братушките да търсят топлина по южните страни. Другите са относителното стабилизиране на курса на рублата и на цените на билетите за самолет, пише "Монитор".

Страната ни е трета по ръст на търсенията на резервациите в последния момент. Пред нас са ОАЕ - с 52% увеличение на запитванията и Грузия - с 47%. След нас са дори Испания и Гърция - с по 42 на сто, Италия - с 37% и Израел - с 31 на сто.

Проучването сочи още, че освен нарастването на резервациите в последния момент, нагоре вървят и кратките почивки до 4-5 дни. За късите турове руснаците избират освен своите курорти в Крим, Сочи и Анапа и близки дестинации в чужбина - най-вече Бургас, Ереван (Армения), Тбилиси (Грузия) и някои малко по-далечни като Барселона. По информация на Lenta.ru търсенето на билети за редовните и чартърните полети до Бургас, Истанбул и Ереван през юни се е увеличило двойно.

По данни на Интернет-сайта за резервация на туристически пакети Onlinetours.ru при запазването на хотели за нощувка в последната минута 40% от руснаците са избрали да почиват в България, Кипър, Тайланд, Тунис, Доминика и Малдивите. Най-голям е интересът към Турция - 32%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
май украинците са повече.
25
5
 
11
 
! Отговори
истината преди 6 години
Всъщност руснаците предпочитат Турция-обслужването там е по-добро
24
14
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
Господ да ни е на пмомощ!
23
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетала думата братушки и спира. ЯСНО МИ Е ЗА КАКВО. СЕ ГОВОРИ.
22
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕДНИТЕ, ПОЛУГЛАДНИ И ИЗОСТАНАЛИ РУСНАЦИ ПЪЛНЯТ ВСИЧКИ ЮЖНИ КУРОРТИ В ЕВРОПА И АЗИЯ
21
2
 
26
 
! Отговори
варненец преди 6 години
Това е напълно вярно. На Златни пясъци чувам предимно руска реч, покрай Катедралата чувам предимно руска реч, между Варна и Бургас всички крайпътни табели са на руски. Парите не миришат, нали господа капиталисти?
20
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на мен пък в БГ ми харесва повече отколкото да отида в гърция да съм сам на плажа като някой отшелник - тука дандънийка, яки пичkи, еуфория
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
такава гмеж не видях никъде миналата година.къде е снимано това?предполагам някоя свободна зоничка между два мутренски полупразни парцела с шалтета и чадъри ,в несебър примерно.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че то черноморието,хотелите...не са ли вече техни?
17
9
 
18
 
! Отговори
дани преди 6 години
като гледам снимката никога не бих стъпил там,направо си е пълна антиреклама. гмеж селяния и на всичко отгоре и руснаци
16
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо някой, ще иска да почива на точно нашето черноморие ?Какво им харесва ? Ужасното обслужване ? Най-евтината храна, която няма да ги отрови ? Хотелските стай, които правят каталога на ИКЕА да изглежда привлекателен ?Природата ? Коя природа ? Не мога да я видя, защото Между мен и природата има хилади и хилади бетонни хотели, които изглеждат, като срудентски проект за завършването на втори семестър по архитектура. Ако няма хотели, то значи вече сме в някое поле.
15
6
 
14
 
! Отговори
даката преди 6 години
идват щото в крим е пълна *** на цената на най добрите хотели в анталия и мармарис. филия хляб и съмнителен кремвирш-140 рубли, а да им е честит кримнаш
14
6
 
18
 
! Отговори
николов преди 6 години
колкото по западат бг курортите,толкова повече руснаци ще идват.едното и другото е като скачени съдове.руснаците имат приказка-хубаво е там където нас ни няма.на св.влас идват руски семейства да предлагат рушвет за да ги настанят в хотел без други руснаци
13
7
 
17
 
! Отговори
Панда преди 6 години
До анализаторАбе най-бедните и най-наглите!Сядам на първа линия в платена зона на Приморско,която е оградена и обозначена с табела на няколко езика,включително и руски!След 30мин.започва нашествие от руската *** и на платената зона най-отпред до водата се стоварват всякакви бляди с чемадани,гуми,пояси,чадъри и буквално блокират достъпа до водата.Казваш им,че свободната зона е ей там на 20метра и тук сме си платили и те обаче нагли..НЕ...нямало да се помести.Нахални и прости ***
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имат си парички ,и що да не ги харат у нас?шефа ако плащаше повече и пускаше да изляза отпуск и аз щях да съм ,край руските туристи.
11
11
 
9
 
! Отговори
Хайде преди 6 години
Трябва да изпратим Анонимния русофоб от форума на един такъв плаж от снимката - пълен с руснаци. Моментално ще бъде излекуван. За негово добро ще е.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Анталия видях как деца се опитват да крепят пияните си родители на връщане от плажа.Плажът беше по-далеко от селището и беше на свечеряване, прекосява се една рекичка и там е малко хлъзгаво - какво падане беше, какво "спасиба", като им светнахме с челниците и помогнахме да издрапат - отврат/***.
9
2
 
3
 
! Отговори
До делфини преди 6 години
Статията с умрелите делфини е малко по надолу.
8
4
 
3
 
! Отговори
Tilenen преди 6 години
Auuuuu, gorkite delfini.....
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половината им багаж е рубли, дано са взели повечо, че рублата потъва, като пият руснак в блато.