Над 400 са водоемите убийци, някои ги избират пред плажа

24 души са се удавили от началото на годината
10 юли 2017 08:08, Елка Василева
8
Над 400 са водоемите убийци, някои ги избират пред плажа
Снимка: архив, Булфото

Над 400 опасни водоема има на територията на страната. Сред тях са язовири, микроязовири, напоителни канали и гьолове, пише "Монитор".

Къпането в тези водоеми е забранено. Някои обаче ги предпочитат за разхлаждане в летните горещини пред охраняемите плажове и басейни.

Двадесет и четири са удавянията от началото на годината до 1 юни. От тях три са на деца, съобщиха от Водноспасителната служба при БЧК и уточниха, че всички те са станали в неохраняеми водоизточници.

През миналата година те са общо 133, като малолетните и непълнолетните са 14. Удавниците през 2015 година са 126.

От Водноспасителната служба предупредиха неохраняеми от спасители язовири да не се ползват за плаж и плуване, както и реките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: удавянеопасни водоеми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
8
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
В нормалните държави почти всеки град с водоизточник наблизо има обособена зона за плаж. А в България страх да те хване да се приближиш - вижте Велико Търново, Янтра минава през града и е джунгла, когато може да се почисти и да се направи един парк.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а под душа може ли или и там е опасно?
4
2
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Ганчееее, мисленето не е от силните ти страни!!!!!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реките са опасни и непредсказуеми, язовирите също. Дъното не е равно, има подводни ями и водовъртежи, подмоли, корени и тем подобни. Който иска да се къпе на такива места, трябва да е изключително внимателен и ако не знае добре да плува, да не отива в дълбокото. А ако е смел, да не се дели от групата и да не прави "бомбички" и тем подобни глупости. Каналите също са опасни, отдолу е цимент и е стръмно. Да не говорим, че тази сладка вода, напечена яко от слънцето, не е особено полезна.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малки селски рекички, с вирчета - ок. Всички сме се къпали като деца поне! Плитки! Ама да се мяташ в язовири, големи реки и т.н. Дето нито дъно знаеш, течения, водата е по-студена, трябва много да не те слуша главата!
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ни е ниска културата. Ако пише забранено, бай *** се чувства предизвикан. Кой, аз ли не мога ве!? Само стой и гледай! Докато не се научим сами да се предпазваме и да мислим преди да правим тъпотии, няма как да израстнем като нация и народ!