Обзор vs. инвеститор: Морската градина е държавна собственост!

Парцел, за който е сключена сделка преди над 10 г., е предвиден за бар
10 юли 2017 12:08,
16
Обзор vs. инвеститор: Морската градина е държавна собственост!
Снимка: bTV

Граждани излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина в Обзор, която има опасност да се превърне в задния двор на 6-етажен хотел.

Мястото, предвидено за застрояване, обхваща над 600 кв. м, купени само за около 45 лв. за кв.м.

Сделката става преди повече от 10 години. Местните хора обаче разбират за нея едва през 2015 г., когато в кметството получават писмо от новите собственици.

От тогава се водят дела между община Несебър и инвеститорите. На последното дело Административният съд в Бургас отсъди в полза на частниците, като посочи, че парцелът е бил предвиден за бар, а не за парк.

Парцелът навлиза в пясъка, а това е изключителна държавна собственост, заяви кметът на Обзор Христо Янев. По думите му държавата трябва да се намеси и да защити имуществото си.

"Подготвили сме комплект от документи, които тази седмица ще връчим на президента, премиера и на главния прокурор", обеща още той пред bTV.

Все още не е издадено разрешение за строеж. Очаква се решението на Върховния касационен съд.

Инвеститорите и адвоката им отказали да коментират случая. Те не присъстват и на делата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм с колегата по-долу. Преди две седмици бях там ...толкова изостанало и не подредено място ... Има един бар в средата ..куп бараки и това е. Отвратително място просто. ..Нито хотел с градини , нито басейн , нито ресторанти на плажа ...Нищо бе....Не знам за кво реват ...ако щат. Да строят в Бяла там става уникално ...
12
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех че тази полянка 100 квадрата е морската градина на Обзор . Хахахаххахахахаххаха леж....Като няма инвеститори , какво ще работите там ? Ще продължавате да продавате надуваеми топки на бедни руснаци и да печете кюфтета ? Без инвестиции няма живот.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е да, много по-разумно е да си закопаеш парите в нещо, което няма да носи доход и потенциално е непродаваемо, вместо да си ги държиш в банка, пък дори и на нулева лихва.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Строят хотели навсякъде, защото трябва да си вложат парите. Банките вече не им плащат лихви и се почва безразборно строене, даже и на най-убити места.
9
0
 
4
 
! Отговори
до ГНЕВЕН преди 6 години
Абсолютно си прав! На същото мнение съм и аз и много, много други!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви са тия мъдри инвеститори, беее? Половината хотели са празни тази година, пълно е с хиляди новопостроени и празни, непродадени жилища по морето
7
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
До СА/SAШелдън, ти ли си ? (САРКАЗЪМ) :)
6
4
 
12
 
! Отговори
са преди 6 години
До АнонименТи ходил ли си там,че я наричаш грозна гледка,а??!!Мястото е прекрасно,но и ако там застроят няма да ходя там вече,и надали ще съм само аз така!!
5
5
 
7
 
! Отговори
SA преди 6 години
Ти ходил ли си там,че я наричаш грозна гледка,а??!!Мястото е прекрасно,но и ако там застроят няма да ходя там вече,и надали ще съм само аз така!!
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Парцелът навлиза в пясъка..."Още по-добре, него няма ли да асфалтират? Тази грозна гледка от снимката може да се замени с приятно и прохладно бетонено петно. Дори и само да се изцвръка бетонът, пак ще е по-добре.
3
0
 
34
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
До преди 5-6 г. Обзор ми беше любимата дестинация на Черно Море. Големи пусти плажове, нямаше платена зона, нямаше гъбки, нямаше барове, плажуващите не бяхме нагъчкани, тишина и спокойствие, но и там му дойде реда.Сега ни принудиха да си търсим спокойствието по гръцки **** долни****.
2
1
 
33
 
! Отговори
11 преди 6 години
Щом има зимане даване с община Несебър значи кмета ще вземе едни пари под масата и ще даде зелена светлина... тоя колко е алчен.... ама е аташе на диневи, какво очаквате.... българия...
1
0
 
29
 
! Отговори
Архитект-Мутра преди 6 години
Да построят панелка, и цирка да е перфектен