4-годишно момченце почина от мълниеносен менингит в Лом

Инфекцията се развила за няколко часа
11 юли 2017 19:07, Анисия Иванова
20
4-годишно момченце почина от мълниеносен менингит в Лом
Архив: Булфото

4-годишно момченце от Лом е починало от менингококова инфекция, развила се за няколко часа след обяд на 8 юли, съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение "Свети Николай Чудотворец" в крайдунавския град.

Около обяд детето било жизнено и игриво, но внезапно му прилошало, започнало да повръща и да вдига висока температура. Родителите му веднага го закарали в болницата в Лом.

Медиците там позвънили за помощ на национални консултанти по детски болести, но въпреки предприетите мерки малко след това детето починало.

Направените изследвания и експертизи установили, че смъртта е настъпила от синдрома Уотърхаус - Фридериксен, който е най-тежката форма на менингококова инфекция и води до летален изход още в първия ден на заболяването. Болестта е известна още като "мълниеносна менингококцемия".

След смъртта на детето експерти от Регионалната здравна инспекция в Монтана са взели гърлени проби за изследване от близките на момченцето, от персонала в болницата в Лом и от другите деца в детската градина, която то посещавало.

В нито една от пробите не са открити следи от опасната инфекция и няма други случаи, обявиха от инспекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
Нито са направени изследвания, нито детето ми е на 4г., нито времето, което са посочили е вярно... До тук прочетох само лъжи и грозни коментари (не само в dnes.bg) ! И се питам как не ви е срам? Вие деца нямате ли? Явно много печелите от лъжите и нещастието на другите! Детето ми не е заразно! Жалко, че в болницата му помогнаха да си отиде по-бързо! Но да... правете се на герои! До автора и хората, които смятат, че знаят най-добре как се е развила случката!
6
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Преносителите на тази инфекция са гълъбите!Най интересното е че я пренасят без да се заразяват!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
......МБАЛ ........многострадална болница за антилечение..........
4
1
 
31
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Жалко за детенцето. Бог да го прости!
3
3
 
29
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Написах, че е свинщина да се използва човешка трагедия за политически цели. Изтриха ме. Нооооооо.......не и свинщината! Изводите са за вас...........
2
44
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарантирано от фашистката власт!
1
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миличкият. Свята му душичка! Съболезнования и кураж на семейството.