Без пилешко и пуешко в забавачките в Сатовча

Кметът наредил риба и зеленчуци да сменят колбасите
11 юли 2017 15:48,
23
Без пилешко и пуешко в забавачките в Сатовча
Снимка: visualhunt.com

Община Сатовча забрани пилешкото месо в детските градини. По заповед на кмета децата се хранят с телешко, риба и зеленчуци.

От миналата година в детските заведения в Сатовча са забранени колбасите, а от 1 юли в списъка със забранените продукти попадат пилешкото и пуешкото.

"Прочел съм достатъчно и съм констатирал, че на този етап са опасни за здравето на децата. По моя преценка смятам, че е опасно това месо за здравето на децата и го спирам", заяви пред bTV кметът на Сатовча Арбен Мименов.

Готвачът в детска градина Надие Арнаудова посочи, че ще заменят пилешкото и пуешкото с телешко и повече плодове и зеленчуци.

Родителите са уведомени за новото меню.

Освен за здравето на тялото в градината се грижат и за здравето на детската кожа. Преди всяко излизане на двора персоналът маже децата със слънцезащитен продукт, с какъвто са снабдени всички групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Наш Илия преди 6 години
Колкото за кмета туй малко на популизъм удря. Ако беше някой градски кмет, добре. Но защо не е организирал отглеждане на пилета за детската градина в селото. Толкова ли е трудно. Във всяко село е пълно с хора без работа. Туй телешко кой ще го плаща?
18
0
 
2
 
! Отговори
Наш Илия преди 6 години
Сега пък Макдоналдс ви виновен. Сигуно той тъпче българските пилета с хормони и антибиотици. Освен това в Макдоналдс основните продукти са с говеждо месо. Никой не те кара да влизаш в Макдоналдс можеш лесно да го заобиколиш. Ама откъде ще си купиш чисто пилешко месо българско производство?
17
1
 
2
 
! Отговори
Чудя_се _аз преди 6 години
Че пилешко и свинско и телешко от магазина са пълни с хормони всички знаят.Ако общината има пари да хранят децата само със зеленчуци и прясно агнешко.Но не може кметът сам еднолично да спира пилешкото,старс за да оправдае , че е спрял вече и свинското!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление не си прав.Храната по цял свят вече е такава ,не само в България.За Щатите да не говорим-царе на ,,полуфабрикатите" СТРЕСА е най големия виновник за рака,а той ни заобикаля от всякъде
15
1
 
4
 
! Отговори
АДМИРАЦИИ преди 6 години
Поздравления за Кмета на Сатовча .Крайно време е Правителството да се поинтересува чрез ДАНС - Защо има Бум на Рак в България ? Измряха и ще измират много Деца и Млади Хора от РАК . Причината е Храната която се Продава в Магазините на България . Няма друга Държава която е с тази Епидемия от Рак .
14
0
 
10
 
! Отговори
Бройлера пиле ли е ? преди 6 години
Този кмет явно има разум.Аз получих такива отравяния от пилешки филенца от бяло месо че давах заето две седмици. ПИле вече рядко и само от живите селски.Увират по трудно,пускат мазнина но всъщност това е истината отколе.А това го знаем тези които ядяхме истинска храна.Сега има много химия,подобрители,заместители,окрехкотители ,ароматизатори,консерванти и въобще...........отрови. Така че постъпката на кмета е за адмирации.А истински пилета в Сатовча,може да си отглеждат и за детската градина.
13
0
 
13
 
! Отговори
Родител до 11 преди 6 години
Не знам какъв си и на колко си но ще ти кажа- пилешкото и пуешкото са НАЙ-НАБЛЪСКАНИТЕ С ОТРОВИ меса.Окрехкотени и станали 2 кг. за месец и половина.Прочети съставките с ,,храните " с които ги хранят и ще ти стане ясно защо пред онкологията има опашка.Млади момко/явно си млад/ ,накарай мама да ти свари една селска кокошка и ще разбереш защо е забраната на кмета. Браво кмете,а тези които не те разбират са на възраст по близка до децата отколкото до родителите
12
3
 
10
 
! Отговори
Misho преди 6 години
А свинско месо защо не се яде там ?Знам, че много п0маци има в Сатовча.
11
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
ako mislite 4e zelen4ucite sa po dobroto - lajete se - te sa si 4ista himiq i plastmasa
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое му е бравото? Че ви се отнема правото на избор, утре кметя ще каже, че плацента ще се яде в градината или сгурия. И как може кмет да казва какво става в детската градина?!? А на бас, че кмета има дялово участие в кравеферма и оранжерии. Децата ще 'апват телешко по 50лв килото.
9
4
 
3
 
! Отговори
Скоро... преди 6 години
и телешкото и зеленчуците от менюто ще изчезнат,спокойно. Сутрин обед вечер само курбан. И тогаз ще са доволни.
8
0
 
9
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Телетата не ги ли инжектират с хормони за по-бърз растеж?Ако някой,който отглежда,нека сподели.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всеки един вид месо е пълен с фекалии, кръв, адреналин и други зарази! само зеленчуци и плодове в менюто!
6
0
 
16
 
! Отговори
Майтапа на страна преди 6 години
Скоро си правих профилактични изследвания и в урината ми засякоха една бактерия. Показах изследването на личния ми лекар и той вика - ама тя не е резистентна, лесно можеш да я изчистиш, дори и като ядеш повече пилешко, то сега е пълно с антибиотици :))).
5
1
 
12
 
! Отговори
dotchko преди 6 години
До zeusПитай доктора от Русе защо няма леви бутчета в магазина ;)
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е много добре,но къде е агенцията по храните,всички знаем кое е вредно ,но нищо не правим .ЗАЩО??????СТИГА С ТАЗИ АЛЧНОСТ,ПАРИТЕ НЕ СА ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ
3
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Дано повече хора да РАЗСЪЖДАВАТ като г-н Мименов. За разлика от управляващите , които въобще не го правят !!!
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на този кмет.
1
3
 
29
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Познайте с какво се хранят и инжектират пилетата, за да могат за по-малко от два месеца да станат над кило след почистването. Много правилно да не се дава пилешко, както и колбаси, в които месо няма.