Операта в Русе има нов директор. Ще се потуши ли напрежението?

Ганчо Ганчев поема поста до провеждането на конкурс
12 юли 2017 21:11, Петя Славова
5
Операта в Русе има нов директор. Ще се потуши ли напрежението?
Снимка: ruseopera.com


Замeстник-министърът на културата Румен Димитров бе днес в Русе, където представи новоназначения директор на Държавната опера - Ганчо Ганчев. Това съобщиха от Министерството на културата.

Диригентът Ганчев ще ръководи операта в Дунавската ни столица до провеждането на конкурс, пише БТА.
Заместник-министърът на културата се е мотивирал, че са сондирани различни имена и са правени множество консултации, докато се достигне до този избор.

"Град Русе е прочут със своята уникална атмосфера, история и култура, както и с традициите си в класическата музика. Министерството държи операта в Русе да има наистина добро управление", се е аргументирал заместник-министър Румен Димитров.

"Надявам се, че от новия сезон хората ще се успокоят, ще започнат да работят нормално и да произвеждат културен продукт, какъвто Русе заслужава", е отбелязал и при днешното си посещение в града заместник-министър Димитров.

Миналата седмица заместник-министърът на културата Румен Димитров е бил в града, за да установи причините за напрежението между артисти, музиканти и ръководството на института. Тогава временно изпълняващата длъжността директор на Държавната опера в Русе Гергана Георгиева е подала оставката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: операРусеГанчо Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3 върви да се хвърлиш въжето в дунава...
3
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Нашият град си е красив,но администрацията е мудна и не прави нищо за поддръжка на старинните сгради по центъра,и те се рушат,а и нищо не се прави за да привличаме туристите.Имаме р.Дунав,а нямаме кораби за тур.разходкии като цяло сме едни от най-бедните в Северна България.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда красиво...никога не съм ходила в Русе.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A-a-a!!!!