Плажовете ни – индустриални, туристите пък идват, за да се балсамират!

Политиката за конкурентноспособност се провали, смята Румен Драганов
12 юли 2017 09:23,
76

Нашите плажове са се превърнали в индустриални такива! Една машина за обработване на туристи! Те представляват нещо като гробищен парк с успоредно разположени лежанки, на които някакви хора идват, започват да се балсамират известно време, след което лягат и заспиват в една поза. Това не е свободата на човека, отсече Румен Драганов от Института за анализ и оценка на туризма в "България сутрин".

Идеята на Министерството на туризма за този сезон да въведе базисна цена на чадърите и шезлонгите на българските плажове от 2-3-4 лева остана само в сферата на добрите пожелания. Плажовете, които предлагат такива цени се броят на пръсти.

Още по темата

Миналата седмица стана ясно, че уж най-евтиният у нас плаж - Нестинарка, където чадърът и шезлонгът би трябвало да са по 36 стотинки, всъщност не е толкова евтин. Концесионерът на плажа принуждава туристите да си взимат шалте за шезлонга срещу 5 лева.
 
"Това означава пълен провал на политиката за конкурентоспособност по българското Черноморие спрямо Гърция! Милион и 50 хил. българи годишно излизат в южната ни съседка. Ако проверите в интернет, ще видите как българите казват: "Никога повече българско Черноморие!", посочи Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Той вижда провалена политика на Министерството на туризма по отношение на конкурентоспособността. Сферата на туризма е очаквала проблемът да бъде решен така, както при бул. "Витошка" в София - чрез тротоарното право.

"Това е проблем на корупция, директно казано, щом може някой да си позволи пред очите на държавата и обществото да нарушава закона, да изпитва чувството на свобода, че никой не може да ни глоби за нищо", категорично заяви Румен Драганов като подчерта, че единствено корупцията е нещото, което пречи на българското Черноморие в момента и, което е довело до тази загуба на конкурентоспособност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
10
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
Не става и дума за такова сравнение. Става дума за ниво на обслужване, а не провинциално мародерстване. 2 пъти съм обиколил света и такава селящина само тук можеш да видиш. Еми, извинявай - ама не можеш седнеш някъде и да те посрещат с "кво ша искаш?" Да те гонят някакви мургавели по паркинга. Да те гонят мургавели по плажа "айде на курурузааааа. зърната на памелааааа" Гошеееее - тоа тука на къв език нещо каза? После да не набият някъде на изпроводяк, щото... ми щото така!
45
0
 
8
 
! Отговори
Балкантурист преди 6 години
15 дена на Канарските острови с полет от Германия, закуска и вечеря, директно на плажа, 3 звезди, за двама = 1248,-?. Опел корса с пълно каско без доплащане за 8 дена = 108,-?Подредено, чисто, вкусно и евтено.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сравненията са безмисленниВсе едно да сравниш Париж и Перник.В Гърция има фантастични места.Като си бил до Солун или трите ръкава не значи че си видял Гърция.Сравнението на 45 с факултето е идеален пример.Важно е къде си бил и какво си видял В тази криза Гърция посреща 30 милиона туристи,а многоНЕзнайковците си говорете каквото искате. На Родос беше разкошно .
43
1
 
1
 
! Отговори
До пиколо преди 6 години
Жена му е била със него, а може и децата. Дали е била камериерка?
42
1
 
10
 
! Отговори
До38 и подобни преди 6 години
Гърция има 16 хиляди километри плажове.Можеш да избираш къде да идеш колкото си искаш.А ти бе 38 защо си избрал този плаж ,а после псуваш. Все едно да идеш у ,,Фикултето" и да имаш впечатление от София,,почивайки си там. В Гърция ходят милиони туристи от цял свят и въпреки това по островите и надолу има разкошни ЗА ПОЧИВКА места.А ако си на 20 и искаш денонощен лайв и дискотеки отивай на Сънито ,или както вие пуберите го кръстихте,,Слънчака" Едно време там беше райско,но сега все едно си в ОБЕЛЯ
41
0
 
7
 
! Отговори
Пиколо преди 6 години
До АнонименНаправо ме разби, чоуек ! Що не й изтърка гръбчето , а правиш скандал ?
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЛАТИХМЕ ЗА 5 ЗВЕЗДЕН ЗА 10 ДНИ. ДОСТА СКЪПО, НО НАЛИ Е ЗА УДОБСТВОТО...ОТИВАМЕ, НАСТАНЯВАМЕ СЕ, А В БАНЯТА СЕ КЪПЕ КАМЕРИЕРКА.Вдигнахме скандал, дойде някакъв мениджър, извинява се. Вика: К`во да праим, селски момичета, нямаме персонал, принудени сме да ги вземаме. То къде е виждало баня, изкушило сее. За компенсация ви даваме две нощувки .
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА ЗА Катерини е абсолютна лъжаА по нашите плажове трябва да се плаща такса за килограм живо тегло.повечето от лежащите там са толкова тлъсти, че за едно лято ще напълнят държавния бюджет.
38
2
 
8
 
! Отговори
Men преди 6 години
На клоакоморието не ходя от 10 години. А за тоя по-долу - единствената причина морето в гърция да е чисто е че не се изливат отпадни води в него.
37
9
 
3
 
! Отговори
до бг хотелиерите преди 6 години
Алооо,спите ли ? като видите такава статия участвайте активно в коментарите ,защото гърчулята са активирали всичко що може да пише и чете бг - няма шега !верно,че на нашето море хубавите места за топ сезона са продадени ,но не заспивайте.тука все едни "доволни" ,а пък аз познавам мн хора ,които изобщо не харесват гърция.
36
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехааа ,искам и аз ! а какъв "гробищен парк" бе поплювковци ? идете на катерини да видите как са залепени чадърите ! и изливат акото в морето и на скала потамя.При нас е мн по-готино и какво като ще дам 15/20 лв - охраняем, подреден плаж с красиви кафенета и евтини забавления .
35
1
 
6
 
! Отговори
ss преди 6 години
На тоя селски нужник и 0.36 ст. са му много,боли ***,че в Гърция плажовете били неохраняеми,предпочитам дива природа и спокойствие,вместо чадър до чадър със най-скъсаните туристи,които може да има на Света ... да се балсамират и мумифицират ако щат...
34
1
 
24
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи тез пак нищо не са разбрали! Не ходя в Гърция само заради това, че сянката ми е безплатна! Просто там отношението към туриста е друго! И там ти вземат парите не мислете, че не го правят, но там ЗНАЯТ КАК! Няма да говорим за начин на обслужване или пък чистота на морето, няма да говоря дори за това, че там като погледнеш плажа от морето погледа ти може да стигне до хоризонта! Няма да говоря и за това, че там се чуват щурчета нощно време! Просто ще кажа, че там хората знаят как се прави!
33
6
 
25
 
! Отговори
Да си го кажа и тук: преди 6 години
"Никога повече българско Черноморие!" - практикувам от около 7 години и се чувствам по-млад и силен :-)
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм си от морето. Детето си го гледам на морето, въпреки че имаме апартамент в Сф.Не е страдало от хранително натряване, пък всеки ден сме си на плажа, и на заведения даже ходим. Не знам що така.Гледам по телевизията разни известни хора плюят, че нямало как да си пуснат децата да играят свободно. В нашия град, не само моето, но и много други деца си играят, карат колела, сприятеляват се. Да, има много проблеми по черноморието- най-големият е лошото обслужване. Ама то е до култура и възпитан
31
18
 
4
 
! Отговори
Да преди 6 години
Този Драганов е *** и платено ***. Този никога не е разбирал от туризъм, намърдал се е в туризма, за да избие парите които взима от гръцките хотелиери за да плюе по българското черноморие.
30
1
 
5
 
! Отговори
DIDI преди 6 години
До АнонименХахаха, разсмиваш ме :). Мога да си позволя и най-скъпите хотели в Слънчев Бряг и Златни пясъци...Най-обичам такива като теб и как по-точно ме прецени?! И защо си мислиш, че да ходиш в Гърция е по-евтино? Коментарът ми не е простолюден и не целя да засягам когото и да било!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със семейства се ходи по малките курорти, ако няма да ги водиш на стриптииз бар де.
28
0
 
5
 
! Отговори
Tod преди 6 години
До ПетърАбсолютно точно казано! Не стъпвам на нашето море през юни,юли и август. Тази година бях за 5 дни в Созопол през май и беше чудно! Ама този тип почивка не се разбира от всеки. ;)
27
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде в света няма алкохол ? На великата Ибиса ли ? Или Маями ? ЛОС АНДЖЕЛИС? Сен Тропе? На всякъде в света има младежи пиещи и забавляващи се.Работата е че срещу България се води компроматна война , защото почна да взема дял от Гърция Турция и някой западни държави. И вие като балъци се хванахте и повтаряте , като *** . Ама утре , ще искате пенсии и условия ...