Версиите за Кристиян: Близки го укриват, хванал гората за Гърция...

Той карал отдавна, във фаталната нощ взел колата на баща си
12 юли 2017 09:14,
139
Версиите за Кристиян:  Близки го укриват, хванал гората за Гърция...
Снимка: Facebook

Десетки полицаи, горски, ловджии и роднини продължават да издирват 16-годишния Кристиян Младенов, който бутна петима души в Триград малко след полунощ в неделя.

Той е изхвърлил телефона си, шмугнал се в гората след катастрофата и от тогава е в неизвестност.

“Мобилизирани са повече хора, тъй като районът е силно пресечен и опасен и при бягството самият той може да се е наранил и да се нуждае от помощ. Той обаче има предимството да наблюдава хората, които го издирват”, каза шефът на МВР в Смолян Николай Димов.

Още по темата

Кристиян е обявен за общодържавно издирване. Той пътувал с приятелката си с бащиното Audi A6. Родителят твърдял, че колата била повредена, и затова я оставил в Триград, а той и съпругата му Румяна били в София, пише "24 часа".

Казва, че синът му откраднал ключовете и не го е питал дали да се качва в колата. Семейството, което има и по-малък син, живее в столицата. През ваканциите синът им е на село при баба си, която е вдовица от 30 г., и Кристиян трябвало да ѝ помага.

В Триград обаче твърдят, че младежът многократно шофирал семейния автомобил. Според хора от селото бащата неведнъж е давал на сина си да кара колата. Целият Facebook профил на тийнейджъра е изпълнен със снимки, в които е върху мотор или АТВ из околностите на Триград.

Повечето постове са свързани с коли и мотори и послания като "Няма значение какво караме, важна е любовта към машината и чувството за свобода, когато сме в нея". В информацията на профила си той е написал, че работи в Audi Sport като Pro racer (програма за обучение на състезатели). Приятели му постват последни модели коли, които се отключват с пръстов отпечатък. Някои от снимките, на които кара мотор, са отпреди 3-4 г. и тогава е шофирал необезпокояван.

Под сурдинка в Триград се носи мълва, че близки или приятели укриват Кристиян, и с ирония наблюдават как го търсят. Други твърдят, че вече е избягал през гората в Гърция.

“Хората, които търсят Кристиян, твърдят, че го видели високо над селото над скалите в близост до чаени плантации, но след това отново се скрил. Сигурно вече е огладнял и изтощен и може сам да си дойде”, казва кметът на Триград Цветан Славков.

Неправоспособният шофьор изтървал мощната машина и тя се движела безконтролно. Приятелката му слязла от колата и първо се огледала дали не е оплискана с кръв - страхувала се да не я корят родителите ѝ, разказват пострадалите.

После Кристиян я оставил сама да се оправя с хората, които ранил. Почти сигурно е, че той е шофирал, и не се допуска зад волана да е било момичето. То твърди, че е било шокирано от случилото се и не можело да посочи дори посоката, по която Кристиян е тръгнал.

Приятелката му притичала до близкото заведение и потърсила помощ.

“Почти цялото заведение е излязло да помага. Търсили са хората по канавките и градините, защото точният им брой в началото не е бил известен”, разказва собственикът му Костадин Хаджийски. Дългогодишният управител на пещерата Дяволското гърло е известен пещерняк и предупреждава, че районът има много скални процепи и дупки и ако не ги познава, е възможно да се нарани.

За ненадейната катастрофа пострадалите разказват, че нямало как да се дръпнат от пътя. Колата просто излетяла от завоя право върху тях. Било ясна нощ - с пълнолуние, всички са се виждали.

Туристическата група от 7 души, която била на вечеря и гайдарски концерт в хижата в южната част на селото, се прибирала покрай пътя. Изведнъж от завоя на пътя излетяла мощната кола и връхлетяла право върху тях. Първите двама успели да избегнат удара. Останалите петима обаче били пометени. Младежът изобщо не могъл да реагира зад волана.

“Дъщеря ми е много уплашена. Тя два дни само спи, не мога да я накарам да яде, да пие. Тя само спи. Аз не мога да се движа, като парализирана съм”, разказва Екатерина Христова. Тя е със счупен таз, а 6-годишната й дъщеря е с комоцио и рани по главата и лицето.

И допълва, че очаква родителите на младежа най-малко да платят щетите, които той е нанесъл. Софиянецът Валентин Нечев пък е получил тежка травма на крака. Мъжът бил открит след издирване с фенери в градина под пътя, където изхвърчал след удара. Той претърпял операция в травматологията на МБАЛ “Д-р Братан Шукеров”. С по-леки наранявания са други двама възрастни и 11-годишно дете.

Хората дошли на почивка в селото, след като през май били в региона да празнуват рожден ден на дете и много им харесал Триград.

“Кристиян е по принцип кротък, възпитан, никого не подминава, без да поздрави. Същата вечер, като се прибирах, видях колата, тя е сребриста и се забелява, че беше паркирана до плевнята им над къщата, там минавам по 5-6 пъти на ден, защото е пътят към моята къща. Не знам какво го е подбудило. Пред приятелката си вероятно е искал да се направи на мъж и сигурно затова е карал безразсъдно. Иначе повече караше мотори. Каквото станало-станало, но сега все пак е по-важно да го намерим жив и здрав. Дано да надделее разумът му и не направи някаква глупава постъпка”, коментира кметът Цветан Славков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
33
 
! Отговори
убитаци преди 6 години
Споко бре, рано или късно, червеят ще се появи на хоризонта. Няма да устиска на постоянния страх от преследване и криеница. Вече му имат ДНК-материала, тъй че никакъв шан да крадне чужда самоличност. А тези които го укриват му правят мечешка услуга. Много ше е весело ако им се завтори на тях случката.
97
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До HexТи минавал ли си по пътя до Дяволското гърло? Явно не. Там няма лява и дясна част - пътя буквално е широк малко повече от два метра, с остри завои и шиорокообхватни огледала на ъглите, защото няма никаква видимост. Плюс това постоянно е пълно с туристи. Никой нормален човек не би карал там с повече от 10 км/ч.Стига сте оправдавали копелдака-убиец.
96
2
 
31
 
! Отговори
Разбира се преди 6 години
До Hexправ си копеуе, да се търси персонална отговорност на пешеходците за всеки монгол без книжка и за всяко малолетно *** с колата на баща му.
95
51
 
6
 
! Отговори
Hex преди 6 години
А защо никой не казва къде са се движили пешеходците? В лявата или в дясната част на пътя? Така като ги слушам те са си виновни.
94
2
 
45
 
! Отговори
S преди 6 години
Уж обявен за издирване, пък му криете лицето. Мало-умна работа.
93
3
 
21
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
Да, не сме самурай, и това е жалко. Един мъж има само думата си и честта си. Без тях си никой, нямаш ли кодекс и морални устой според които да следваш безпристрастно и строго значи не си никой. Ако утре детето ти блъсне с кола жена с дете и избяга, повечето родители биха го скрили и предпазили, истинският мъж с принципи сам ще го предаде в полицията. Запитайте се искате ли познатите ви да са такива хора или искате да са справедливи, безпристрастни и принципни.
92
16
 
19
 
! Отговори
+ преди 6 години
Почват да зреят плодовете на криворазбраната ни демокрация. Кога скачахте, защото не сте червени, не мислихте, че ще стане така, нали :) Ако следващият демократично блъснат и безнаказано осакатен е ваш роднина, ще скачате ли пак?
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко да не си поплюваха, нали и те имаха роднини, па приятели, па... То тия неща с покриванията на разни изцепки да не са от вчера. Така сме си научени. Просто сега се посмъкна нивото на оправданите.
90
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отишъл на село да такова селянките, па ся ох :) Иначе се правил на мъж, въртел е гумите на аудито, а сега се крие по храстите. По-интересно ми беше ЗАЩО СКРИХА ПРИЯТЕЛКАТА на *** ? Явно е щерка на некой от местните големци
89
3
 
41
 
! Отговори
Бананова република преди 6 години
Тате шъ продаде А шестицата и ще плати на куките, на съдиите, на прокурорите, на добър адвокат и на некой медик, за да изкарат идиотчето, че му е прилошало, че има глаукома, високо кръвно и един куп болести.НЕМА ДА ИМА ЗАТВОР НИТО ЗА КЕЛЕШЕ НИТО ЗА МАЛОУМНИЯТ МУ БАЩА. А иначе е масова практика по малките населени места да дават на деца на шофират трактори, камиони, джипове, автомобили абе каквото се сетите
88
11
 
13
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Г-н Димитров, вашия коментар е меко казано безумен. Да не сме самураи, че като се опозорим да си прекратяваме живота с харакири? Изобщо в час ли сте?Да, това момче е направило глупост и аз осъждам постъпката му, но не е ли малко крайно да призовавате едва ли не да си посегне, за да запази честа си? Че и злобеете, щели сте да се скъсате от кеф? И за какъв мъж говорите, той е още момче, непълнолетен тийнейджър, който е направил глупост, но не фатална за щастие.
87
1
 
16
 
! Отговори
Az преди 6 години
"Под сурдинка в Триград се носи мълва" ... под сурдинка ... под сурдинка ... под сурдинка!
86
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бащата е долен лъжец.Само питам кога тази кола за последно е била в София?
85
11
 
14
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
Ако го намерят в гората, обесил се на някой клон с колана си, ще се скъсам от кеф. Така поне ще изтрие срама от бягството и ще сложи край като мъж.
84
4
 
35
 
! Отговори
Таткото преди 6 години
Другата седмица ще се предаде с адвокат. Чакаме да отмине истерията. Признава вина, ще назначим експертизи, които ще докажат, че е изпаднал в шок. Наказанието ще е условно. Приготвих 30 хиляди, вече са разпределени по веригата следствие, прокуратура, съд, експерти. За адвоката, отделно.
83
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никой читав адвокат не би го посъветвал да се крие. Непълнолетен е, дори и да бъде осъден ще е нещо от рода на пробация и т.н. Но се е шашнал(не знае убли ли е някого не е, ще влезе ли в затвора). Така, че едва ли близките му го укриват, по скоро скита в гората в шаш и паника.
82
4
 
14
 
! Отговори
Бай Георги преди 6 години
За това се радвам когато млади и луди глави карат мотоциклети, с тях най много сам да се претрепе. С автомобил като си луд и неопитен, и замалко е можело да вземе 5 живота.
81
2
 
37
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Някак си не мога да го съжаля. Склонен съм да смятам, че го укриват. Инак, поне един от родителите да бе се извинил на хората в болницата. Според мен, ще се покрива докато тати не намери начин да разкеши каквото трябва на пострадалите. След което, ще се върне ни лук ял ни лук мирисал да гони в Ауди Спорт. Друг е вече въпроса, че така се възпитава "съвест" на улична котка в тоя. А милата му приятелка, уплашена да не и се скарат? Май цялото поколение е боклучаво.
80
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баща му да отива и той на съд освен гадното си ***. Тоя малък г*з имал мотор, АТВ и автомобил. Какъв е този родител, който купува подобни средства на непълнолетното си дете. Не само е без мозък, но го и стимулира за подобно безотговорно поведение. Всичко е било въпрос на време.
79
6
 
26
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Скрил се....и колко време така?Дришльовци самозабравили се...Фетел в проселски вариант!Нямам ни разбиране....ни съчувствие за такива бекчета!