Версиите за Кристиян: Близки го укриват, хванал гората за Гърция...

Той карал отдавна, във фаталната нощ взел колата на баща си
12 юли 2017 09:14,
139
Версиите за Кристиян:  Близки го укриват, хванал гората за Гърция...
Снимка: Facebook

Десетки полицаи, горски, ловджии и роднини продължават да издирват 16-годишния Кристиян Младенов, който бутна петима души в Триград малко след полунощ в неделя.

Той е изхвърлил телефона си, шмугнал се в гората след катастрофата и от тогава е в неизвестност.

“Мобилизирани са повече хора, тъй като районът е силно пресечен и опасен и при бягството самият той може да се е наранил и да се нуждае от помощ. Той обаче има предимството да наблюдава хората, които го издирват”, каза шефът на МВР в Смолян Николай Димов.

Още по темата

Кристиян е обявен за общодържавно издирване. Той пътувал с приятелката си с бащиното Audi A6. Родителят твърдял, че колата била повредена, и затова я оставил в Триград, а той и съпругата му Румяна били в София, пише "24 часа".

Казва, че синът му откраднал ключовете и не го е питал дали да се качва в колата. Семейството, което има и по-малък син, живее в столицата. През ваканциите синът им е на село при баба си, която е вдовица от 30 г., и Кристиян трябвало да ѝ помага.

В Триград обаче твърдят, че младежът многократно шофирал семейния автомобил. Според хора от селото бащата неведнъж е давал на сина си да кара колата. Целият Facebook профил на тийнейджъра е изпълнен със снимки, в които е върху мотор или АТВ из околностите на Триград.

Повечето постове са свързани с коли и мотори и послания като "Няма значение какво караме, важна е любовта към машината и чувството за свобода, когато сме в нея". В информацията на профила си той е написал, че работи в Audi Sport като Pro racer (програма за обучение на състезатели). Приятели му постват последни модели коли, които се отключват с пръстов отпечатък. Някои от снимките, на които кара мотор, са отпреди 3-4 г. и тогава е шофирал необезпокояван.

Под сурдинка в Триград се носи мълва, че близки или приятели укриват Кристиян, и с ирония наблюдават как го търсят. Други твърдят, че вече е избягал през гората в Гърция.

“Хората, които търсят Кристиян, твърдят, че го видели високо над селото над скалите в близост до чаени плантации, но след това отново се скрил. Сигурно вече е огладнял и изтощен и може сам да си дойде”, казва кметът на Триград Цветан Славков.

Неправоспособният шофьор изтървал мощната машина и тя се движела безконтролно. Приятелката му слязла от колата и първо се огледала дали не е оплискана с кръв - страхувала се да не я корят родителите ѝ, разказват пострадалите.

После Кристиян я оставил сама да се оправя с хората, които ранил. Почти сигурно е, че той е шофирал, и не се допуска зад волана да е било момичето. То твърди, че е било шокирано от случилото се и не можело да посочи дори посоката, по която Кристиян е тръгнал.

Приятелката му притичала до близкото заведение и потърсила помощ.

“Почти цялото заведение е излязло да помага. Търсили са хората по канавките и градините, защото точният им брой в началото не е бил известен”, разказва собственикът му Костадин Хаджийски. Дългогодишният управител на пещерата Дяволското гърло е известен пещерняк и предупреждава, че районът има много скални процепи и дупки и ако не ги познава, е възможно да се нарани.

За ненадейната катастрофа пострадалите разказват, че нямало как да се дръпнат от пътя. Колата просто излетяла от завоя право върху тях. Било ясна нощ - с пълнолуние, всички са се виждали.

Туристическата група от 7 души, която била на вечеря и гайдарски концерт в хижата в южната част на селото, се прибирала покрай пътя. Изведнъж от завоя на пътя излетяла мощната кола и връхлетяла право върху тях. Първите двама успели да избегнат удара. Останалите петима обаче били пометени. Младежът изобщо не могъл да реагира зад волана.

“Дъщеря ми е много уплашена. Тя два дни само спи, не мога да я накарам да яде, да пие. Тя само спи. Аз не мога да се движа, като парализирана съм”, разказва Екатерина Христова. Тя е със счупен таз, а 6-годишната й дъщеря е с комоцио и рани по главата и лицето.

И допълва, че очаква родителите на младежа най-малко да платят щетите, които той е нанесъл. Софиянецът Валентин Нечев пък е получил тежка травма на крака. Мъжът бил открит след издирване с фенери в градина под пътя, където изхвърчал след удара. Той претърпял операция в травматологията на МБАЛ “Д-р Братан Шукеров”. С по-леки наранявания са други двама възрастни и 11-годишно дете.

Хората дошли на почивка в селото, след като през май били в региона да празнуват рожден ден на дете и много им харесал Триград.

“Кристиян е по принцип кротък, възпитан, никого не подминава, без да поздрави. Същата вечер, като се прибирах, видях колата, тя е сребриста и се забелява, че беше паркирана до плевнята им над къщата, там минавам по 5-6 пъти на ден, защото е пътят към моята къща. Не знам какво го е подбудило. Пред приятелката си вероятно е искал да се направи на мъж и сигурно затова е карал безразсъдно. Иначе повече караше мотори. Каквото станало-станало, но сега все пак е по-важно да го намерим жив и здрав. Дано да надделее разумът му и не направи някаква глупава постъпка”, коментира кметът Цветан Славков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АЗСамо не разбирам от къде знаете, че родителите не са притеснени . Това, че не си губят времето да дават интевюта, вместо да си търсят детето, не означава , че не се тревожат за него. И от къде стигнахте до извода, че бащата е богаташ, при условие, че става въпрос за Ауди А6 над 10 год. това ли е паралия?? Тогава всички са богати в България . Дано да намерят детето живо и здраво, а после всеки ще си получи заслуженото. Не се притеснявайте.
117
2
 
9
 
! Отговори
А какво работят преди 6 години
родителите на УКРИТИЯ или ИЗВЕДЕН младеж? какво е това ВИСОКОМЕРНО спокойствие? При баба си ли е?Кметът е мнго загрижен.А защо не се ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ на родителите, щом синът им го няма и е непълнолетен, ТЕ трябва да платят обезщетение за травми, рехабилитация на пострадалите! Още веднъж: какво работят; невъзпитани, без капка ЕТИЧНОСТ или суперсамоуверени, че са НЕДОСЕГАЕМИ?
116
2
 
14
 
! Отговори
СВЕТЛИНА преди 6 години
ТАЗИ ИСТОРИЯ ЗАПОЧВА ДА НАМИРИСВА.МАМА И ТАТЕ НЕ СА ЧАК ТОЛКОВА РАЗТРЕВОЖЕНИ А И ТАТЕ БИЛ ПАРАЛИЯ ЩЕ ОПРАВИ ТАЗИ ''ДРЕБОЛИЯ''.ЩЕ СЕ ШУМИ ОЩЕ НЯКОЙ ДРУГ ДЕН И ВСИЧКО ЩЕ ОТИДЕ В НЕБИТИЕТО.ВСЕ ПАК СМЕ В БЪЛГАРИЯ.
115
3
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
Родителите не са разтревожени, което означава, че знаят къде е. Дали в Гърция или на друго място няма значение. Дано ги осъдят както заради катастрофата на синчето, така и за укривателство.
114
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично помашка работа. Гол гъзарлък. Както се казва - Дай на помаk власт и му гледай сеира!
113
2
 
19
 
! Отговори
тити преди 6 години
Кой плаща за лечението на ранените, на полицаите вместо да вършат полезна работа да имитират издирване. Явно родителите знаят къде е, иначе щяха да са в Триград и да го търсят.
112
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`во нещо! БОГАТСКО СИНЧЕ, ПРЪСКА ПАРИ НАЛЯВО И НАДЯСНО, СВРЪХЗАДОВОЛЕНО - МОТОРИ, АТВЕТА, БМВЕТА, МАЦКИ НА ГРОЗДОВЕ ВИСЯТ НА ВРАТА МУ.ДВЕС - ПОДГОНЕНО ДИВО ЖИВОТНО, МИРИШЕЩО НА ПОТ И УРИНА, КОЕТО ЧАКА ВСЕКИ МОМЕНТ ДА БЪДЕ ЗАЛОВЕНО И ВКАРАНО В РОМЕЙСКАТА КЛЕТКА ЗА ПРОЧИСТВАНЕ И КАЛИБРИРАНЕ НА АУСПУХА.
111
3
 
28
 
! Отговори
Митев преди 6 години
Кметът : "Иначе преди караше повече мотори!" Абе КМЕТЕ, как може 16 годишен да "кара мотори"?!!! Откъде има книжка като е на 16? Или си си затварял очите защото ТАТЕ има парички?! А сега -олеле. Хак ви е. ВСИЧКИ в Триград сте си затваряли очите. Имате точно толкова вина за случилото се колкото и ПИШЛИГАРЯ с БМВ-то. Жалко за невинните.
110
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този си е в къщата в Триград. Да снимат с топлинна камера и ще се види веднага в коя стая лежи. А ако полицията няма такава камера - да влязат да огледат в къщата. А ако не ги пускат в къщата - значи със сигурност е вътре!
109
2
 
17
 
! Отговори
www преди 6 години
По принцип законите в страната на ясни, те са съгласувани с европейските. НО НЕ СЕ СПАЗВАТ! Ето например този случай - не остава на местопрестъплението. Когато, и най-вече ако го заловят, не трябва никой съд да го пуска (по закон). Задържане за 24 часа от задържалите го, прокурор дава 72, съдията постановява постоянен арест, евентуално друг след него потвърждава. И така, докато си излежи присъдата. Ако е малолетен - при малолетните. Ако е луд или го изкарат луд - в лудница, но заключен.
108
5
 
9
 
! Отговори
Горд БЪЛГАРИН преди 6 години
Като горд Гербаджия и българин смея да попитам ......ЗАЩО АДЖЕ БА НЕ НАПИСАХТЕ ДАЛИ Е НАИСТИНА ОЦАПАНА ДРЕХАТА НА МОМИЧЕТО С КРЪВ ? Какво пишете само глупости гори ранени гърции бягал ....кажете ако е оцапана дрехата да съберем пари да си купи нова приятелката на този пубер ?
107
3
 
36
 
! Отговори
някой преди 6 години
Е явно таткото вече си го е скатал. Сега ще се появи някой адвокат като Марковски и ще докаже, че напротив хората са го налетяли със 100 км в час и ще ги съди да му платят щетите. Дано следващия път малкия *** пребие умните си родители и себе с с тях. Явно какъвто бащата такъв и сина. Били му взел ключовете без да знае, пък как са му я дали от ремонта? Смятат другите за ***. Затвор за дребния ***! След 4-5 години там ще мисли другояче! А таткото да плати за лекуването и обезщетение!
106
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не мога да разбера защо десетки полицаи, ловджии и горски го издирват. Случайно да не би да се загуби. А кои ще плаща сметката. После като го намерят ще има сълзи и сополи, че е жив и здрав. А хората, които е бутнал, че може да имат травми за цял живот. Че най-вероятно ще бъдат болнични и може да нямат финанси за последващо лечение... Ами да не са ходили в триград и да са си носели светоотражатели, жилетки жълти и т.н Супер работа супер възпитание.
105
3
 
27
 
! Отговори
40447 преди 6 години
Ясно е, че семейството изчаква дали няма да умре някой от пострадалите.
104
3
 
31
 
! Отговори
правосъдие преди 6 години
Лесно е да се провери дали за първи път му дават колата да кара и ако е рецидив ,родителите да не се правят на ощипани,защото всичко е до възпитание,щом е малолетен ,бащата в затвора,пък малкия нека си се крие,докато стане пълнолетен
103
3
 
33
 
! Отговори
ЛОМБРОЗО преди 6 години
НА ТОЗИ ЖИВОТЪТ МУ ЩЕ МИНЕ ПО ЗАТВОРИТЕ.ЩОТО ТОЙ ПАК ЩЕ УБИЕ!
102
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пред приятелката си вероятно е искал да се направи на мъж...." ама после я оставил да се оправя с неговите айна и е избягал като утка.Няма значение на 16, на 30, на 50 - такива си остават утки, колкото и коли и мотори са си(им) купуват
101
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това укриване е утежняващо вината обстоятелство и трябва да бъде взето в предвид при определяне на присъдата. Явно семейството имат пари, би трябвало доста да се бръкнат за обезщетят жертвите.
100
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е! Обявен за национално издирване, а му скрили лицето ?!?!?!? По телевизиите също не го показват
99
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да арестуват семейството му и ще се покаже.