Лекар от Индия избра Гълъбово пред Вашингтон

Нихар смята, че е щастлив, защото е благодарен за това, което има
15
Лекар от Индия избра Гълъбово пред Вашингтон
Снимка: Община Гълъбово

Той е анестезиолог, завършил е в София, но след специализация в Стара Загора решава да остане завинаги в България. С него вече тук са и съпругата му Рина Рани и невръстният му син Рам Гопал Гири.

Д-р Гири е отгледан в голямо семейство в град Баласор, щата Одиша, на брега на Индийския океан. Районът се слави със своите храмови комплекси и с голямото плодородие около делтата на река Маханади, която се прибира по два пъти в годината.

Големият брат на Нихар също е лекар, но се занимава с научна дейност във Вашингтон, където е поканил и д-р Гири, но след кратък престой в американската столица той избира спокойствието на Гълъбово. Няколко пъти напуска болницата, като участва в хуманитарни мисии в Уганда и Сомалия, но след приключването им отново се връща в България.

Като представител на втората по йерархия каста в Индия, д-р Гири е вегетарианец, но по време на следването си започва да яде по малко пилешко месо, в Гълъбово опитва агнешко и курбан. Запален готвач е и приготвянето на различни ястия му доставя огромно удоволствие. От българската кухня най-много обича шопската салата. Може обаче да преживее само с банани, любимата му храна.

Той препоръчва за подсилване на имунитета и бодрост да се започва денят с чаша топла вода и лимон, изцеден в нея. Д-р Гири винаги става преди изгрев слънце и се занимава с йога и медитация. И йогата, и медитирането се преподават в училищата на Индия, страната, която уважава най-много своите лекари и учители.

Нихар Гири вярва, че когато човек благодари за това, което има, ще бъде щастлив. Той поставя в своята житейска философия на първо място спокойствието. Ако се случи някой да наруши душевната му хармония, той просто премълчава и се оттегля. Така не влиза в конфликт и запазва добротата и вътрешния си мир.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
не цитираш точно преди 1 година
До Анонимен 1

"По-добре пръв на село,вместо втори в града!"
8
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вън от България, ромб!! Важи за всички скапани чужденци - разкарайте се оттук!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е 2-та каста , а ромите са 5-6 най-доллна каста.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия учих 1година в университет по еразмус.. Само с един индиец излена приятел..

Германците кофти хора, а една китайка ни измами да запишем един труден предмет..
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз гледам по всячески начин да избягам от таз държава с *** управници този лекар дошъл тук като имате напредвид че нашите лекари бягат с 200.Ама ще го питам утре ако успее да се пенсионира как ще живее с 100 евро пенсия.Иначе няма лошо добре е дошъл щом му харесва тук.
4
9
 
22
 
! Отговори
Ани преди 1 година
Индийските лекари са много интелигентни.Те винаги са на едни от първите места,в която и държава да са.Четат много и са големи професионалисти.Дано този лекар да не бъде прогонен от нашите лекари,защото има много неща,които могат да научат от него.Най-важното е-уважение към пациентите.Индийските лекари са много уважителни.
3
4
 
17
 
! Отговори
Чълмъ бей преди 1 година
След като тукашните му брачеди му надуят кифирацата набърже ще се изнесе.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уважавам такива хора, които знаят какво точно какво искат и държат на него. Аз също нямам намерение да напускам България и разбирам причините му да избере да остане тук.
1
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по-добре пръв на село, отколкото последен в града:)