Турач, бебето гигант от Хасково, се родило месец по-рано

Момченцето е поставено в кувьоз, съобщиха от болницата
13 юли 2017 11:50,
61
Турач, бебето гигант от Хасково, се родило месец по-рано
Снимка: АГ Селена

Бебето, което се роди с тегло почти 6 кг в Пловдив вчера, всъщност се е появило на бял свят месец по-рано.

Малкият Турач, както е кръстено момченцето, тежи 5 килограма и 750 грама и е високо 57 см. Той е поставен в кувьоз и не се знае колко дълго ще остане така.

Още по темата
"Майката беше изключително едра. Не беше никак лесно. Едно такова раждане винаги е рисково и за плода, и за майката. Майката е много добре, но рисковият период още не е отминал", обясни пред "Нова телевизия“ доктор Здравко Минев, изродил Турач.

Той разказа, че следи жената от три месеца насам.

"Направи ми впечатление, че плодът е доста едър. Направихме й изследвания за диабет, които се оказаха нормални. По-късно обаче майката започна да вдига кръвното налягане. Бебето е незряло и затова е в кувьоз. Трудно е да се предскаже колко време ще остане под наблюдение", добави лекарят.

Турач надминава с размерите си досегашния рекордьор от март тази година - Денис Айров с тегло 5 240 грама и ръст 53 см. Малкият шампион е първо дете на 29-годишна майка от Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
представяте ли си какво ще излезе от това, като порасне? 150-200 кг шoпаp! Дето имаше един виц "Отива един ром при гледачка и я пита какво ще стане от тяхното дете. Ами ще стане един дърт ц....нин, му казва тя." Та и тук работата е същата
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милото, не стига че осмаче, отгоре на това и дебело, ами и с това име ще го е срам да се запознава след време с момичета!...Големината на "боздугана" му ще компенсира тези "недостатъци".
31
0
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Хората ,като че ли не се интересуват какво ядат и пият резултата е налице.От друга страна производителите на храни и напитки не им пука с какво ни тъпчат като прибавим и безхаберието на институциите ,,грижещи" се за здравето ни.
30
0
 
7
 
! Отговори
2222 преди 6 години
Ужас!!!
29
3
 
11
 
! Отговори
emilia.spasowa преди 6 години
Милото, не стига че осмаче, отгоре на това и дебело, ами и с това име ще го е срам да се запознава след време с момичета!
28
0
 
15
 
! Отговори
ПЕРХИДРОЛ И УРАН преди 6 години
ТУРАЧ Е ТИПИЧНО ДЕГЕСТАНТСКО ИМЕ!!!!МЪЖКИ ИМЕНА ТАМ СА: Турач,Хирач,Булач,Килич,Курач
27
3
 
25
 
! Отговори
Краси преди 6 години
Какво прекрасно, "българско" име!
26
0
 
14
 
! Отговори
Brandon Stark преди 6 години
HODOR!
25
3
 
3
 
! Отговори
Колчо преди 6 години
До АнонименБраво на теб! Като прочета подобни коментари, само се плесвам по челото! Аман от велики ***! Целия свят дето крачи по земята, все е роден! Да сте живи и здрави всички и по крото с вторачването!
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами късметлия да е!И не е чак толкова огромен. С брат ми сме се родили по 5 кг. и половина, макар и в деветия месец. Майка ми е здрава, не е "едра", нито е диабетичка. Между впрочем просто в днешни времена в България се раждат повече недоносени и дребни деца. Вероятно това има общо с лошото хранене на населението.
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 килограма и 750 грама и осмаче.Бебето е незряло и затова е в кувьоз...кофти работа.Не винаги многото килограми са признак на здраве.Дано всичко при него да е наред.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
na maiki, koito imat zahar se rajdat goliami deza. da e jivo i zdravo.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали някога ще прочетем нещо добро или поне нормално свързано с турците...За турците като теб-не
20
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно и преди да забременее майката е била доста едра и след това е станало страшно. Да се поддържаш слаб не е само от суета, а най- вече , за да си здрав. Аз в четвърти месец не съм качила и грам, без да гладувам, но и без да се тъпча.
19
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво излезе сега? Като се проследи лингвистичната етимология на името се оказа, че Турач е прабългарско име. Какво по-добро доказателство за близката родствена връзка между онези и тези племена? На здраве патриоти!
18
3
 
28
 
! Отговори
Слагач преди 6 години
Много си е готино името на младежа. Ще го туря един ден на всяка която му падне. Дано и патарока му да е с аналогични размери, ще има да ощастливява хасковските булки по знойните хармани.
17
1
 
28
 
! Отговори
Сплинтер преди 6 години
Teenage mutant ninja turtle. Хасковската УРАНжада води до мутации.
16
1
 
29
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Второ голямо бебе от Хасково. Дали радиaцията не си показва рогата ?
15
6
 
21
 
! Отговори
Ичергу боила. преди 6 години
До Анонимен-1 Турач-Длъжностно лице при прабългарски военачалник,който следи за броя на войниците и тяхното попълнение след боя.(Скилица).Турците нямат свои имена-всичко евзаимствано.Затова при тях преобладават прозвищата-то е единствено тяхно,лично име- Гърбуш,Търбуш,Секижи, и др.
14
5
 
25
 
! Отговори
ПЪХАЧ преди 6 години
Готов сумист. На мен ми бяха необходими 43 години за да заформя такова шкембе.