Велосипедист загина в Пловдив, блъсна го джип

Откарали са го в тежко състояние в болницата, където е починал
13 юли 2017 14:05,
70
Велосипедист загина в Пловдив, блъсна го джип
Снимка: pixabay.com

Велосипедист загина, след като е бил блъснат от джип на ул. "Авксентий Велешки" в Пловдив, в близост до Народна библиотека "Иван Вазов".

Сигналът за инцидента е подаден към 11:30 часа днес, съобщиха от МВР.

49-годишният водач с джипа си "Нисан" е блъснал велосипедиста, чиято самоличност все още не е установена.

С линейка пострадалият е транспортиран в болница, където по-късно издъхнал.

Шофьорът на колата е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатите са отрицателни. Причините и обстоятелствата около пътния инцидент се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
7
 
! Отговори
До 51 преди 6 години
> Защо велосипедите трябва да се задължителна съставка от един цивилизован свят? Отговорът е много *** - защото велосипедите/обществения транспорт са единственото решение на проблемите с трафика. Обикновено ако разсъждаваш над проблеми, които отдавна са решени, вместо да последваш добрия пример, не говори добре за теб(вероятно си ***).
51
1
 
12
 
! Отговори
Отново преди 6 години
Всеки ден едно и също, джип, висока скорост, блъснат, помлян... следват задържан за 24ч, пуснат. Точка.А и да добавя че в Пловдив се кара кой както реши, това знаци, ограничения важат само за 30% от хората. Вдичко останало е рали шофьори.
50
1
 
3
 
! Отговори
Mimi преди 6 години
Povecheto komentari sa Bes Kommentar ...Pochivai v mir
49
1
 
12
 
! Отговори
+ преди 6 години
Неспазване на правилата от страна на велосипедист се наказва със смърт. Неспазване на правилата от страна на шофьор, довело до смърт, се наказва с парична гаранция. Пример - Катя Лерца. Кой не скача е червен.
48
3
 
11
 
! Отговори
Велосипедист преди 6 години
До Спазва ли се?Далеч съм от мисълта да оправдавам това, велосипедисите карат по тротоара, просто няколко факта.1. Велосипедистите спазват тези правила толкова, колкото шофьорите не паркират по тротоарите. 2. Основната причина велосипедистите да карат по тротоарите е това, че не се чувсват в безопастност там където трябва да карат по закон - на пътя.
47
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва ли велосипедистът е спазил правилата. Не знам как е в Пловдив, но в София велосипедистите са винаги в нарушение на правилата.
46
2
 
8
 
! Отговори
Спазва ли се? преди 6 години
Чл. 80.Водачът на велосипед е длъжен:2.да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движениеЧл. 81.На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:5.да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години6. "Тротоар" е изградена, оградена или очертана с пътна маркировка надлъжна част от пътя, ограничаваща платното за движение и предназначена само за движение на пешеходци
45
2
 
6
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
До До 56Май ти си тоя който не е много наясно, в ЗДП е изрично написано.
44
2
 
7
 
! Отговори
До 58 - образовай се преди 6 години
До До 56(2) (изм. - дв, бр. 51 от 2007 г.) водачът на пътно превозно средство е длъжен: 1. да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства;
43
3
 
6
 
! Отговори
До 56 преди 6 години
Я прочети какво пише в закона, после се извини за тона, който държиш и след това най-добре ще е да си замълчиш. Очевидно не си в час.
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно велосипедиста и излетял отнякъде пред колата или е направил, както обикновено, неправилна маневра.
41
4
 
7
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Защото така пише в закона, за това трябва да ги пазиш! За какво трябва да те пази тираджия като се движиш по магистралата?
40
2
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
До 48Хаха, базирано на какво си убеден? На улица с 40кмч ограничение и видимост във всички посоки, колелото е отлетяло на 20-30 метра...
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално погледнато и двамата не се различавате от бежанците. Единият не може да проумее защо едните искат да карат колело, а другият защо не искат.
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пляс пляс педаллите, пляс пляс педаллите..
37
0
 
6
 
! Отговори
JJ преди 6 години
Монетата винаги има 2 страни - в случая няма никаква информация каква е била конкретната пътна обстановка и какво е довело до инцидента с фатален край.Не може като стадо да се обвиняват и двамата участници в ПТП-то, понеже и от 2-те страни има доста грозни примери:- вчера към 17.30 поредния джип ме засече с преустрояване в лява лента без мигач- към 03.30 сутринта пък за малко да отнеса 2-*** велосипедисти без никакви отразителни елементи по екипировката каращи точно по средата на пътя
36
3
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
Пич, осъзнаваш ли че в мисленето си не се различаваш от един афганистанец? Погледни как е в уредените страни, замисли се как по същия начин ти и бежанеца не можете да осмислите било то защо хората карат велосипеди, било то защо жените не ходят забулени...
35
2
 
14
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Който казва ,че колелото няма място на пътя, явно не е отварял правилника за движение по улиците и не е решавал листовки.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велоалея на тротоар може да се направи, само ако за пешеходците остане тротоар, по който може да се разминат две детски колички за близнаци. Ако няма толкова широк тротоар, велоалеята, ако се прави, да се прави на улицата, което означава, че почти винаги няма да може да се паркира на тази улица, заради велоалеята. Другият вариант е цялата улица да стане велоалея, без коли по нея, което пак създава огромни проблеми. Най-добрият вариант е както е по закон, велосипедистите да си карат по улиците.
33
3
 
10
 
! Отговори
Бонго преди 6 години
Същият този водач със същия Нисан преди 5 години на 19.02.2012г. е направил тежка катастрофа в Пловдив на кръстовището на бул. "Дунав" и ул. "Васил Левски". Освен това е и осъждан за серия от палежи. Известна личност в алкохолния бранш в района. Мила родна картинка.