Шофьор на бус спасил живота на 20 пътници край Сливен

Героят се казва Осман Исмаил, реагирал за части от секундата
14 юли 2017 13:29,
23
Шофьор на бус спасил живота на 20 пътници край Сливен
Снимка: архив Булфото

Шофьор на бус спасил живота на 20 пътници при тежка катастрофа на пътя Бургас -Плевен.

Инцидентът станал в началото на юли в отсечка край Сливен. Товарен бус се врязал странично в микробуса на транспортната фирма "М-Бус", пътуващ по линия от морския град, разказаха представители на превозвача.

Макар катастрофата да е станала на 2 юли, във фирмата продължавали да се обаждат пътници, за да изкажат благодарността си.

"Живи сме,  заради бързата реакция на шофьора, който опита да избегне удара, а след това разби едно от стъклата  и ни помогна да излезем", споделя пътничката Грета Кръстева.

Шофьорът-герой се казва Осман Исмаил и работи в "М-Бус" от 2013г. За части от секундата преди сблъсъка, той  вижда как към тях с бясна скорост странично приближава бус. Исмаил опитва да навлезе на банкета, но няма как да избегне удара.

При катастрофата има трима пострадали, които веднага са откарани в болница, но за щастие животът на всички е вън от опасност.

Самият шофьор е с рани по ръцете, защото вратите блокират и се налага да счупи едно от  стъклата , за да изкара пътниците, сред които има жени и малки деца.

Като причина за инцидента, водачът на товарния бус посочил техническа неизправност. Мъжът също реагира адекватно и помага за изкарването на пътниците. От "М-Бус" изпращат други превозни средства, които  транспортират хората до Велико Търново и Плевен.

Ударът е бил толкова тежък, че буквално помила чисто новия  "Фолксваген Крафтер", a материалните щети са в такъв размер, че той повече няма да се използва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората не се делят на раси, нации и държави, делят се на личности, качества и достойнство. Ако се давя ми е все едно кой ми подава ръка! Браво на човека!
17
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
"М-Бус" е много добра фирма. Отговорни и експедитивни.
16
2
 
21
 
! Отговори
Осман преди 6 години
До Дон КихотАз пък съм израснал с българи. На село до 10 годишна възраст. После българите се махнаха ние също. Селото беше турско и българските къщи бяха два. Едните възрастни, другите семейство с четири деца. Като малко момче още като се събудя бягах в къщата на българите. Там играехме, там се хранех с филийки с лютеница и нашите ме прибираха вечерта. Тогава нямаше интернет а само Милион и Едно Желания по ТВ.
15
3
 
10
 
! Отговори
дон Кихот преди 6 години
Османе казах го за6тото един от моите приятели с които сме израснали от деца е турчин.и знам че има добри и съвестни турци, но народа е казал: "не става от куче-курбан и от осман-иван!важно е уважението между хората
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътят Бургас-Плеввн ... Това този път дето минава през Берлин ли е или този дето минава през Пекин?!*Иначе какво да кажа - адекватна реакция на шофьор, след което нормални човешки постъпки от двамата шофьори - да извадят пътниците от буса.
13
1
 
14
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Браво на Адаша! Да е жив и здрав.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек и Мъж! Уважение за такъв!
11
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До дон КихотЩо да им е черно стадото на турците бе, какво им има - хора като хора. И при тях и при нас, черните овце са малцинство, не мнозинство. И на и тях ги яздят и лъжат крадливи политици.
10
15
 
3
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Така и не ми стана ясно този какво геройство е направил. Ако буса се беше взривил секунди след като са се спасили всички - разбирам, но при положение, че нищо такова очевидно не е станало не разбирам какво толкова е направил. Счупил стъкло, хората излезли... и? Не пише за сериозно пострадали, така че дали е щяло да излязат 2 минути по-късно или по времето когато са го направили е все тая.Наистина не разбирам къде е геройството тук.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъж на място.
8
4
 
14
 
! Отговори
дон Кихот преди 6 години
браво на турчина! това показва че и черното стадо има една бяла овца!
7
3
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Странна редакция.Когато чист българин направи престъпление,се казват пълните имена.Друговерец или швед,като направи престъпление се крият и се дават само инициали.Обаче когато Орхан,Джейлян, или просто някой Швед направи геройство,се хвалят с имената им.А и когато са болни като Ибрям!!А Българите само с престъпления им дават имената.Това не е ли доста анти-българско,да попитам?
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герой!Браво!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Стига глупости! Проблемът не е възрастта на превозното средство, а как и дали е поддържано!
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментар 2 казва всичко!Брейнуоша добива великански размери!Българите трябва да благодарят на всеки ром...че позволява да работят за него! То не бяха Байрями...Османи..Селим-Селимци...Вони на Шо рош от 200км.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ана колко ли години е товарния бус?Така е като караме коли по на 20-30г.Добре ,че се е разминало без жертви.
2
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АХА!ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗХИЩАВАМЕ НА ГЕРОЙСТВОТО НА ИСМАИЛ ЩОТО ТО Е В КРАК С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И ДИРЕКТИВИТЕ НА ЕС!АКО НЕ БЕШЕ ОСМАН..ИЛИ ИБРЯМ А НЯКОЙ ИВАН НЯМАШЕ ДА ЧЕТЕМ ПОДОБНА ПРОПАГАНДНА СТАТИЯ!И ТО С ДВЕ СЕДМИЦИ ЗАКЪСНЕНИЕ
1
1
 
38
 
! Отговори
Милков преди 6 години
Ако ми кажето кой е този път Бургас - Плевен ...