Триград разширява периметъра: Ще търсят Кристиян и в Гърция!

Близките се притесняват, че времето се разваля, а Крис е облечен леко
14 юли 2017 12:47,
85
Триград разширява периметъра: Ще търсят Кристиян и в Гърция!
Снимка: Facebook

Периметърът на търсене на 16-годишния Кристиян се разширява и момчето ще бъде търсено в местностите извън Триград и дори в села в Гърция.

Това обяви кметът на селото Цветан Славков, в което в събота тийнейджърът блъсна туристи със семейното "Ауди" и избяга. Младежът е в неизвестност вече шести ден, а близки и съселяни не спират да го търсят в околността.

Още по темата
В издирването вече се включиха и гурбетчии от Родопите и жители на пограничните села в Гърция.

"Разширяваме периметъра на търсене, включват се и много нови хора в издирвателните акции, снощи сме претърсили необитаемите къщи в съседните села, но няма и следа от него", съобщи кметът, цитиран от "Дарик". 

Той каза и че доброволци и гурбетчии от Родопите са започнали претърсването и на местностите в съседство на Триград, Буйново и Кожари в Гърция.

"Там има доста секачески колиби, където може да се подслони. Ангажирали сме хора от района, които работят там, както и местно население, които добре знаят българския език", обясни Славков.

Хората от Триград започват да се притесняват сериозно за здравето на момчето, тъй като то е облечено леко, а температурите нощем в планината падат доста. Освен това прогнозите за времето в близките дни не са никак благоприятни за оцеляване в планината.

"Няма да го намерят, той ще излезе, когато сам реши". Това каза по-рано майката на Кристиян. Разтревожената жена е убедена, че синът й се крие, защото е в шок.

Полицията вече на няколко пъти правила проверки дали тя не крие детето си.

"Нищо не ме интересува, нито обществените реакции. Според мен Крис е страхотно дете и ще си остане такова. Отговорен е", каза по-рано майката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
5
 
! Отговори
баба преди 6 години
"Страхотното дете ще излезе сам когато реши"- не четете ли какво каза майчицата му бре хора? Защо никой не се интересува как се чувстват блъснатите хора и защо не се търси сметка на родителите на непълнолетното генийче???
65
0
 
5
 
! Отговори
Емо преди 6 години
Мисля си, че основната причина да се крие келешчето е, че е било яко наркоманизирано, та от една страна не е бил адекватен, а от друга чака да се поизчисти организма от следите от наркотици. Мисля си и че ако се окаже, че местните са го укривали сшед катастрофата, трябва да се бойкотира няколко месеца поне туризма в това село. Бил съм там и мога да кажа, че няма нещо особено. А и това, че досега са го прикркривали не е малко.
64
1
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
До Анонимен 65:За това ли в София,цяло едно училище една година кри ученика извършил убийството в Борисовата градина???
63
0
 
5
 
! Отговори
WC преди 6 години
До АнонименPRAVILNO.
62
6
 
1
 
! Отговори
WC преди 6 години
PRATETE SMS VAV BANKOVATA MI SMETKA I SHTE VI KAGA KADE E>>>VESKO MARINOV OT RODNATA MILICIA MI GO KAZA.
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновен е и трябва да бъде съден, ама българите винаги са ме изумявали как пред силния не смеят да гъкнат, но намерят ли някой по-слаб си изливат цялата насъбрана злоба. Срещу Пеевски що не скачате?
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според мен Крис е страхотно дете и ще си остане такова. Отговорен е", каза по-рано майката."Отговорен ли? Помете туристите и избяга. Ако това е отговорност, какви ли са му другите качества? Няма да се натъжа, ако не го намерят жив.
59
2
 
25
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Каква гора, каква Гърция, малкия си е на климатик в тях, и се хили на ***, тръгнали да гонят Михаля
58
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже съм от малко населено място, да ви кажа каква е истината. Там където всички се познават, хората са готови да скрият всеки и да замажат всичко. Защото там мисленето е - ама той е наш човек, наше дете, как да не му помогнем сега. Ако ще сто човека да е убил, пак ще го крият и оправдават.
57
2
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Малко е на Слънчака.
56
1
 
16
 
! Отговори
емо преди 6 години
Със сигурност не се крие в гората шест дни Най вероятно първата нощ още са го скрили в къщата на кмета, и сменя всяка нощ къщите на няколко доверени хора в селото. Ако входно-изходните артерии не се комтролират и не се проверяват багажниците на колите, може да са го изкарали отдавна извън селото. Другата възможност е да се е добрал до някое близко село, там е намерил телефон, обадил се е и са дошли с кола да го вземат.
55
0
 
4
 
! Отговори
Синонимен преди 6 години
До Омонимен Никога не можеш да бъдеш спокоен за живота си! Застрахователите нямат интерес да изплащат застрахователни обезщетения!
54
10
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До АнонименЗащото българинът винаги гледа да смачка по-слабия, защото е по-лесно. Психологията на нашенеца е такава.Ето защо не мърдаме от дъното. Кой знае какво биха направили повечето коментиращи, на мястото на момчето, и особено на тази ранна възраст.
53
0
 
7
 
! Отговори
Омонимен преди 6 години
До анонименСамо не разбрах как да съм спокоен за живота си, ако съм застрахован при "читав" застраховател. И какво общо има това със статията?
52
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Застраховайте се при читав застраховател, за да сте спокойни за живота и имуществото си. Важното е да получите добро покритие на риска и допълнителни бонуси, така че да си струва цялата работа. Проверете условията тук - БГ ИНС ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР
51
0
 
6
 
! Отговори
fesa преди 6 години
А някой да го е търсил тях,или само гората търсят?!
50
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много емоция и злоба към момчето, съзирам в коментарите, но както се знае българите сме силни в говоренето... Защо същата енергия я нямаше през всичките тези години на злощастния преход, който доведе до разграбването на нашата държава? Защо не изляхте злобата си срещу грабителите-мутри, пред които това дете е по-добричко и от папата. Ами срещу Пеевски, който взе необезпечените кредити, и после ги изпра през билетчетата, които масово си купувате, с надеждата за лесна печалба...?
49
3
 
10
 
! Отговори
Kur преди 6 години
*** говнара,да умира *** мръсен
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мвр да вземе да търси избягалия затворник и по-малко да търси това момче
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A XORATA GI BOLI NIKOI NE MU PUKA I NQMAT PARI ZA DOKTORI