Военни се включиха в гасенето на пожара край Стара Кресна

Има леко задимяване в дефилето, откъдето минава и Е-79
14 юли 2017 08:58, Елка Василева
5
Военни се включиха в гасенето на пожара край Стара Кресна
Снимка: архив, Булфото

Военни се включиха в гасенето на пожара, който обхвана райони над благоевградското село Стара Кресна.

Огнена стихия се разгоря вчера около 13.00 часа и цял ден огнеборците се опитваха да я потушат. Заради напредването на нощта обаче гасенето на пожара беше преустановено снощи около 22.00 часа.

Огънят се е разраснал в десния фронт на река Ощавска, която стихията снощи успя да прехвърли и така пожарът е обхванал вече 800 декара предимно иглолистна и част широколистна гора.

Още по темата

Тази сутрин акцията по гасенето беше подновена в 5.00 часа, съобщи БНР. 150 служители на горските стопанства, 50 на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и 50 военни се включиха в потушаването на огъня.

Там, където е възможно да стигнат високопроходимите специализирани автомобили, се работи с тях, а в останалите райони се гаси на ръка, като се правят полоси за ограничаването на пожара.

Според директора на Югозападното държавно предприятие, който към момента води и оперативния щаб, няма да се наложи използването на летателна техника. Той се надява огънят да бъде овладян до обяд.

Заради това, че пожарът продължава вече втори ден, има и леко задимяване в дефилето, където минава и най-натоварената пътна отсечка – Е-79. Шофьорите да карат с повишено внимание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо е това нехайство . Можеше още вчера да изпратят хеликоптери които бързо да го изгасят , вместо само да го наблюдават . Днес стотици хора се мъчат да носят вода а можеше да изгасен вече . Скапана държава , скапани политици...защо са ви хеликоптери като не ги използвате *** за Пирин . Боже прати дъжд !
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно!И през лятото се полага да има бедствия и аварии-пожари,наводнения,пътни и ж.п. катастрофи,"пропаднали" в неизвестността на Темида банки и фирми,съборени и паднали хотели на баш социалиста на БГ Гергов,изчезнали кораби на БМФ-пардонт-на баш-БГ-индустриалец Домусчиев,незнайно защо подменил многозначителното и благозвучно българско име Свинаров и т.н.! Трябва да е ясно--никой не е отменял изпълнението на плана "РАН-ЪТ"!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мъркайте!Сега е сезонът на обективните пожари!Преди години горе в планината избухна огромен пожар от стара бирена бутилка.И според генералния доктор пожарникар и по съвместителство 3 пъти премиер на милата ни Родина БГ бутилката станала "лупа",концентрирала слънчевите лъчи върху тревата около нея и лумнал такъв пожар,че дни наред го гасиха с всичките ни хеликоптери,магарета и катъри. Тогава и се свършил моторесурса на хеликоптера,който падна в морето!Останаха магаретата,катърите,ГЕРБ и ББ!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега трябваше да сте го изгасили несретници,пуснете 3 хеликоптера ама сигурно няма и такива или ако има бензин няма мамиту ви да ибъъъ У крадливите политици всичко окрадохте и винаги сте неподготвени.
1
0
 
4
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Затворете Е-79 преди да е станал някой сакътлък с този дим. По-добре да се спре движението за 2-3 дни, отколкото пак да стане верижна катастроффа.