Велосипедист загина край Враца, помете го кола

Шофьорът казва, че не е имал никакво време за реакция
15 юли 2017 14:09,
35
Велосипедист загина край Враца, помете го кола
Снимка: Архив, Булфото

Влизащо във Враца "Ауди" блъсна движещ се пред него колоездач и го уби на място, съобщава "24 часа".

Смъртоносният удар станал преди обед в района на бензиностанция "Лукойл".

Шофьорът обяснил на полицаите, че се движел в скоростната лента с още една кола, когато в последния момент пред него се появил мъжът с колелото.

Младият водач твърди, че нямал никакво време за реакция и ударил с голяма скорост велосипедистът.

Дошлият екип на спешния център само констатирал смъртта на около 55-годишния колоездач, чиято самоличност полицията тепърва установява.

Заради катастрофата частично е ограничено движението в района, което се регулира от пътната полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
4
 
! Отговори
Манол Майски преди 6 години
Карам оня ден в тунела от Красна Поляна към Люлин и двама дърти пръча, на по около 50г карат колелета един до друг, и току пред тунела се пуснаха единия пред другия! Без НИКАКВИ светлина, светоотразителни, каски и т.н. превантивизми! Влизат у тунела (дето няма нито осветление, нито Вело лента, а само дупки и дим) и си джиткат! Направо нещастие, чакащо да се случи! Да пази господ!
31
3
 
16
 
! Отговори
До Факт преди 6 години
За нормалните хора няма, за комлексарите има.
30
2
 
25
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Скоростна лента няма.
29
3
 
25
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Обяснявам. До Лукойл НЯМА скоростна лента посока към Враца. Още от отбивката за Турканица ограничението е 60. Пътят е направен с обратен наклон във виража и в дясната лента не е възможно да се осъществи нормално левия завой. Всички се редят в лявата лента. В ниското преди бензиностанцията е бившия хотел Чайка. Там пак има знак за ограничение. Тук врачани знаят, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се прибереш в дясната лента. В противен случай помиташ излизащите от бензиностанцията, които са в правото си.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и оня дето още го търсят в Триград -много добро момче,чуствително и умно,ама ха-де така и не се научиха тези туристи да не ходят на туризъм.Натръшкало набързо 5-6 човека Ама хак им,няма да си стоят в къщи ами да пречат на младите щофьори
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Млад шофьор във високоскоростна лента на населено място?Емии,малко народ е изтрепал.С 36ч кормуване и книжка на 2 дена.Да е жив и здрав,да спи спокойно,млад е има още много все още живи велосипедисти,мотористи,деца и възрастни хора.Дерзайте младежи останахме към 7 милиона само!
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** народ слаба държава
25
7
 
22
 
! Отговори
5 преди 6 години
Не може всички велосипедисти да са примерни участници в движението. Забравяте децата. Едно дете не знае правилника за движение с всичките му ползи и несъвършенства. Та покрай тях, пазете и другите велосипедисти. Не всички изскачат в "скоростната" лента. А там доколкото знам се кара с поне 30км/ч отгоре разрешената скорост. Гледам някои пишат минуси. Ами освен колоездачи има мотористи, мотопеди. За тях какво? Трябва да има толерантност в движението по пътя. Или дай да изтрепем различните.
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гледам хората тук слагат минуси на идеята каските да са задължителни за велосипедистите. Чудя се да плача или да им се смея, понеже за тях явно една каска е по-скъпа от живота им.
23
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само шафиорите са виновни, така ли? Я застанете НС една софийска улица и наблюдавайте колоездачите. По тротоара, между хората, без отрази телени жилетки, минаващи на червено, в насрещното, пияни - заляни, на зиг заг, без спазване на никакви правила. А по селата да вечно пияни. И водачите виновни винаги? Хайде си гледайте работата! Какво прави в лентата за висока скорост, се пита?
22
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато КАТ не заработи и не започне да глобява мотористи и велосипедисти, все така ще има загинали. Това е, с останалите МПС-та е същото, но особено фрапиращи са липсата на глоби за велосипедисти и мотористи. На велосипедистите КАТ налагат НУЛА глоби на година, а те са почти винаги в нарушение. На мотористите КАТ налага една глоба на 1 милиард нарушения, а на останалите ППС КАТ налагат 1 глоба на 100 хиляди нарушения.
21
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след като има толкова изисквания към шофьорите, не трябва ли да има поне няколко за велосипедистите? Елементарни при това:-Каска-Светлоотразители на колелото-Изправна спирачка-Светлоотразителна жилетка (след 20 часа вечерта)
20
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага депутатите от герб да гласуват жестоки глоби за велосипедистите, аудитата и влизането във Враца.
19
5
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 13 Че то да утепеш колоездач и 10 км.ч. са висока скорост.
18
1
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Този колоездач естествено няма лична карта в себе си , че тепърва ще му установяват самоличността.
17
5
 
27
 
! Отговори
шматка преди 6 години
А какво е правил велосипедиста в "скоростната "лентаНякой писа за глоби.Кога ще има глоби за неправилно пресичащи.За велосипедисти криволичещи между колите.За велосипедисти каращи по пътното платно при положение че има велоалея
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В предния коментар да се чете:високоинтелигентен,млад гений,Сега доволни ли са от Днес?Аман от цензура,затова сме на 140 място по свобода на словото.Затова ли искахме свобода,демокрация и плурализъм?
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоростна лента във Враца?Младия водач!!! Разберете в малките градчета и села е пълно с велосипеди,каруци,деца във ваканция със скутери и тнт.Ами дайте да ги избием.Вчера един *** млад *** с А3 ми изправи косата хем с кола бях.
14
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера реших да се направя на примерен в населено място 50 извън 90 ми то всички ме изпреварваха като спрял
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой който познава мястото на произшествието може ли да каже защо колоездачът се е движел в бързата лента?