Почина Алекс, пребит зверски за една цигара

18-годишното момче се бори за живота си седмица в русенската болница
Обновена: 16 юли 2017 10:25 | 16 юли 2017 10:07, Красимир Ангелов
722
Почина Алекс, пребит зверски за една цигара
Снимка: Facebook

18-годишният Алекс, който бе пребит жестоко пред дискотека в Бяла, почина в събота в русенската болница, научи Dnes.bg от близки на момчето.

Още по темата
Състоянието му се подобряваше бавно, но в крайна сметка лекарите не успяха да спасят живота му.

Младежът беше настанен с тежка черепно-мозъчна травма в лечебното заведение рано в неделя сутрин на 9 юли, след сбиване с група роми. На излизане от местната дискотека те му поискали цигара, а той отказал.

От прокуратурата обясниха, че 32-годишният Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, при който младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ.

След нападението Алекс бе приет в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота.

Районният съд в Бяла остави за постоянно в ареста Валентин Маринов. Заради случая в града в продължение на дни бяха организирани протести. Във Facebook приятели на момчето, както и съпричастни граждани, споделяха негова снимка с хаштаг #АзсъмАлекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


722
Още по темата: нападениеубийствоБяла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наказателните отряди чукат на вратата.Скоро.Въпрос на оцеляване е.
315
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно само с протести няма да стане , пускат едно хоро и всичко свършва до там , следващия протест го правете без музика
314
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са хора , а животни - гладоподаватели. Как да се възпитават. Те нямат разум, и чувства, само злоба и диващина. Но са гласоподаватели, затова са толкова ценйи.
313
0
 
15
 
! Отговори
този преди 6 години
Проблемът не е в законите а в това че не се спазват. И по-лошото което е, че не се налагат от правосъдието. Защо, това е друг въпрос. А със протести и хаштагове няма да стане. Ще видиш как ще го осъдят на по 5-6 години за ,,непредумишлено,, убийство. И ще излязат след 3.
312
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът е страхотен на закани. След това някой рита старица на автобусна спирка, а той си рови в телефона и се прави, че нищо не се случва.
311
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посланик Гьокче направи всичко възможно да укрие турчин, помел с колата си двама мотористи. Явно така го разбира баланса между сигурност и свобода.
310
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки се пеняви по форумите, а резултат нула. Трогателно.
309
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
Турция търси баланс между сигурност и свобода /посланик Гьокче/. Всяко общество в зависимост от зрелостта си и образоваността си трябва да си намери този баланс. ЕС е наложил На България баланса който е подходящ за Германия и Франция. Свободата за германеца е свободия за българина а за рома - означава свобода на диващината му да краде да бие и да убива. Наказанията за германеца са нищо за рома. Глоба ром не плаща а затвора за някой е по-добър от дома им.
308
0
 
26
 
! Отговори
криете убийците преди 6 години
той не е убит от марсианци, а от р.о.м.л.я.н.и.Всяко действие трябва да има равно по големина и обратно по посока противодействие.Защо не се промени веднага обвинението към *** или какъвто и да е там антибългарски престъпник от побой в умишлено уийство с особена дързост и цинизъм,заплашваща етническия мир?Е,сега всички българи с бухалки и ножове скрити под шлифери ли да ходим,за да не ни убие изненадващо някой защитаван от Антибългарския Лъжехелзински Комитет или от Америка против България,сор...ски организации,като няма адекватно наказание за престъпното им племе?Трябва консултативен съ
307
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, да, точно крумови закони. Че то само по параграфа за клюкарството и пиянството цялото население ще трябва да мине под дръвника.
306
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страшен ред, военни преврати през няколко години.
305
2
 
24
 
! Отговори
Този преди 6 години
Не трябва да се вдга шум окило такива случаи. Баба Мерлел ще ни обвини в създаване на етническо напрежение и ще спре фондовете на правителството. Токава от къде ще се краде. А за българското правосъдие няма какво да кажа. Всички знаем КОЛКО струва. Затова трябват крумови закони.
304
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво направи, като не си съгласен? Поиска сметка от Цацаров? От Борисов?
303
6
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не са ви виновни ромите. В Турция ромоподобното население е 70% ОБАЧЕ има държава и РЕД и се правят мостове над Босфора, тунели под него, правят се всички марки коли и камиони и ще се прави собствен изтребител.. Българи оправете си държавата - населението ви е ресурс а не проклятие. Юнкер иска Турция да спазва демократичните ценности - демек да стане територия като България. Дали ще стане.
302
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Габровец към сина си: И*иии му майката, чисто нов потник... за 5 години, ти и брат ти му еб*хте майката.
301
0
 
33
 
! Отговори
ромляни фашисти преди 6 години
Фактите говорят,какви други,ако не фашизирани престъпници са тия-убиват за...цигара.Веднага прокурорите да променят обвинението не за побой,а за умишлено убийство по дързък и циничен спрямо етническия мир начин
300
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са Главчев,Тиквов и Кратунков.
299
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- къде са Патреотите ?- бият бабички на границата .
298
8
 
52
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Народ, който три пъти подред си избира един откровен еничарин да го управлява, такъв народ не заслужава по-добра участ от това да бъде избиван !
297
1
 
45
 
! Отговори
Лили преди 6 години
До АнонименХеликоптер има само ако не си българин. Ама това си заслужава българина, като гласува за мутри и престъпници. Жалко за Алекс и семейството му. Бог да прости момчето и да дава сила на родителите му. Явно в България злото винаги ще побеждава.