Почина Алекс, пребит зверски за една цигара

18-годишното момче се бори за живота си седмица в русенската болница
Обновена: 16 юли 2017 10:25 | 16 юли 2017 10:07, Красимир Ангелов
722
Почина Алекс, пребит зверски за една цигара
Снимка: Facebook

18-годишният Алекс, който бе пребит жестоко пред дискотека в Бяла, почина в събота в русенската болница, научи Dnes.bg от близки на момчето.

Още по темата
Състоянието му се подобряваше бавно, но в крайна сметка лекарите не успяха да спасят живота му.

Младежът беше настанен с тежка черепно-мозъчна травма в лечебното заведение рано в неделя сутрин на 9 юли, след сбиване с група роми. На излизане от местната дискотека те му поискали цигара, а той отказал.

От прокуратурата обясниха, че 32-годишният Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, при който младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ.

След нападението Алекс бе приет в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота.

Районният съд в Бяла остави за постоянно в ареста Валентин Маринов. Заради случая в града в продължение на дни бяха организирани протести. Във Facebook приятели на момчето, както и съпричастни граждани, споделяха негова снимка с хаштаг #АзсъмАлекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


722
Още по темата: нападениеубийствоБяла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
3
 
36
 
! Отговори
nina преди 6 години
ДОКОГА?!? :((
295
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dokoga???? Do-koga be tikvooooo i tvoeto vreme e broeno
294
2
 
24
 
! Отговори
Шукария преди 6 години
И къде са сега Патреотете дето уж са на власт?
293
0
 
21
 
! Отговори
Нкой преди 6 години
В навечврието на такъв свят празник!?!Отговор нямаше .Казах просто ни свършиха цигарите ако сме ви нагрубили с нещо ни извинете! Едното момче реши да налети на мен буквално на сантиметри го дръпнаха аверчетата му! И Реално роднината е ял шамари от група роми защотоме попитал къде има на близо магазин! Вярвам че доста са имали такива случки но мълчат!!
292
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото имате да приказвате го кажете сега, че веж есен идва и ние отпочинали трябва да излезем на улицата.Да потърсим сметка за безобразията на ромите и техните закрилници, управляващи през последните 28 години.Видя се че с протести и приказки няма да стане, трябва да играе сопата.Щом като "държавата" е абдикирала ние трябва да вземем управлението и правосъдието в свои ръце.Излезем ли масово на улиците жандармерията няма да достигне, и някъде ще има пробив. РЕВОЛЮЦИЯ.
291
0
 
11
 
! Отговори
Нкой преди 6 години
Имах подпбен сюжет! Бяхме в прекрасният Пловдив на Великден.В Шикер махала ,тоест в къща на метри от махалата.Вечерта към 02:30 Свършихме цигарите и не познаваме добре градът.Тръгнахме пеш защото бяхме пили и нямаше и мисъл с колата да тръгнем! Аз бях с моят приятел брат му и роднина.Аз и моят приятел изпстанахме брата на мъж ми и роднината им бяха по-на пред..Чухме странни звуци и де затичахме!И какво да видим 4-5 уважаеми роми шамарят роднината на мъж ми!!Аз веднага попитах защо е това?...
290
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромът Валентин Маринов трябва да получи 40 години без право на обжалване.
289
6
 
25
 
! Отговори
вуте преди 6 години
убиеца е от електората на Герб, каквато партията, такъв е и електората, защо бе хора гласувате за партия с такъв електорат?
288
1
 
30
 
! Отговори
Нкой преди 6 години
Роми.Роми.Роми ! В съзнанието ми избликанаха още 4 поне скорошни случки с РОМИ!! Тук ще ме прощавате но малцинството-вече мнозинство..Има толкова права и някак закона ги подминава! Не стига че са на гърбът на данъкоплатците ...На държавта като цяло!! Сега и криминалните постъпки ще им опростят ! Убедена съм ! Държавниците ще ни докарат до етническа война докато законите нестанат равни за всички ни! Дискриминацията идва от високите постове!Сещате ли се?Не българинът с повече права от българина!!
287
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 325А няма ли да имаповече смисъл ако това се приложи към определен човек от "народния" парламент отколкото на ром? Резни главата на змията - опашката не! :))))))))))))))
286
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Реалофил 315Българинът не е по-малко въоражен ама щом е *** това че има оръжие не му помага! Оръжието е инструмент а мозъка - команден и информационнен процесор. Зомбитата с оръжие не са страшни!
285
1
 
41
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Съболезнования на родителите на момчето .Бог да го прости! Потресаващо е просто.Извършителите трябва да бъдат наказани най-строго.
284
4
 
10
 
! Отговори
www преди 6 години
До 11111111Кой беше тоя? Оня, чието златно пръстче крепеше не една и две мафиотски организации, в това число и такива, които експлоатират етносите?
283
1
 
66
 
! Отговори
до кога? преди 6 години
Инцидента беше представен като средна телесна повреда, а ето че става дума за убийство по особено жесток начин, извършено по расистки подбуди, без престъпника да е бил предизвикан. Деянието е дръзко, нагло и граничи с тероризъм. Престъпника и подобните му носят изключително висока степен на опасност за обществото и би следвало държавата да обяви някаква степен на тревога, докато проблема не се нормализира. Всяка медия, която е решила да пропусна тази новина да се определи като предателска!
282
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехоо, българи, родители ... Нека се събудим всички и не позволяваме да ни се подиграват убиват децата ни... Сега да покажем на *** , че сме единни! Пазете си децата, те са нашето бъдеще!
281
4
 
8
 
! Отговори
11111111 преди 6 години
До Анонимен 314Сега ли се сети за Волен, бе ???
280
0
 
39
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
За всеки смъртен случай от насилие пряка одговорност има държавата.Не виждам полиция пред нощните заведения.Поне в центъра .С табелите предопреждаващи за камери ,които махнаха да направят нови за малките градове с надпис :Ходенето сам по улиците в България след 21ч. е опасно за живота ви.....Ако не може да създадете ефективна полиция и армия дайте оръжие на всеки здрав,имотен,неосъждан гражданин на РБ със мин. средно образование .В Щвейцария 45% от населението е въоръжено .
279
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болен се разболя,защото от рубли мина на долари.Сега е коалиционен партньор на Боеко.
278
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде го Болен, нали беше специалист по тези проблеми? Или брои рублите за тази седмица от Масква.
277
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен до 304 преди 6 години
Суека защо прескачате ГЕРБ бе кой ни управлява последните 9 години, именно сега ромите станаха по свирепи и нагли.