Почина Алекс, пребит зверски за една цигара

18-годишното момче се бори за живота си седмица в русенската болница
Обновена: 16 юли 2017 10:25 | 16 юли 2017 10:07, Красимир Ангелов
722
Почина Алекс, пребит зверски за една цигара
Снимка: Facebook

18-годишният Алекс, който бе пребит жестоко пред дискотека в Бяла, почина в събота в русенската болница, научи Dnes.bg от близки на момчето.

Още по темата
Състоянието му се подобряваше бавно, но в крайна сметка лекарите не успяха да спасят живота му.

Младежът беше настанен с тежка черепно-мозъчна травма в лечебното заведение рано в неделя сутрин на 9 юли, след сбиване с група роми. На излизане от местната дискотека те му поискали цигара, а той отказал.

От прокуратурата обясниха, че 32-годишният Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, при който младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ.

След нападението Алекс бе приет в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота.

Районният съд в Бяла остави за постоянно в ареста Валентин Маринов. Заради случая в града в продължение на дни бяха организирани протести. Във Facebook приятели на момчето, както и съпричастни граждани, споделяха негова снимка с хаштаг #АзсъмАлекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


722
Още по темата: нападениеубийствоБяла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
3
 
57
 
! Отговори
Гаро преди 6 години
В провинцията сам на дискотека е нещо доста опасно .Безброй са смъртните случаи,но когато е между два етноса се разчува.Жалко за нелепата смърт на детето, а мизерника ударил го и оставил с разбита глава трябва да гние на тъмно.Колко дискотеки има в Бяла?Колко полицая защо в Румъния където работя по проект пред всяка дискотека всеки път има дежурни пътрули.На всяко по голямо кръстовище също .Къде са нашите полицаи? В Еврофудбола или в някое барче да свалят сервитьорката?
275
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 299От данъците най-напред храним "народното събрание"! Те изгарят най-много - калорий! Там нямат стигане а за ромите има огризки от "Царската Трапеза". За българина - дръжки и опкане!
274
1
 
24
 
! Отговори
123 преди 6 години
Този *** дето УМИШЛЕНО е убил момчето, е дърт за дискотека - на 32 години.
273
0
 
36
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
Съболезнования на близките! Жалко за поредния нелепо погубен млад живот!... Щото са ни много децата ли?
272
0
 
20
 
! Отговори
БРАТЧЕДА ЛАРИ преди 6 години
Неспособността е да се интегрират, защото няма правосъдна реформа, единствено тя волю-неволю ще свърши определен сегмент работа, може и да не е пълноценен, но е важно да се опита, от опит глава не боли, а сега направо цепи от махмyрлyк съсредоточете се над това.Това е моето изконно мнение :) И протестирайте безжалостно !
271
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
средна телесна повреда
270
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 300Стига да няма камери и да е отдалеко!
269
2
 
28
 
! Отговори
Суека преди 6 години
Електората на НПО-тата и *** кога ще бъдат изпратени във ВАЛХАЛА и да спрат да ни тормозят ?!?!?! Затвор не помага когато индивида е РЕЦИДИВИСТ без грам МОРАЛ И ЦЕННОСТИ ! Почивай в мир АЛЕКС дано има живот след смъртта а ако няма дано душата ти намери покой защото се вижда ,че институциите ни закрилят убийците и престъпниците след 1944 до ден днешен ! Жалко за младежа !
268
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дядо Йоцо 295Не е лошо да се радикализират но за правилната кауза а не за следствието вместо причината! Повечето българи се вманиачават със следствието а причината - НЕ!
267
1
 
38
 
! Отговори
Тъпия преди 6 години
Още утре прокуратурата ще излезне с изявление в което ще съобщи на целокупният Български народ ,че по случая се работи със оглед на събраните доказателства задържаният ще си получи заслуженото наказание(А той самия съжалява за случилото се и не разбира как се е стигнало до тази ситуация) Едни други хора пък ще говорят как това не е етнически проблем а битов и как няма да е добре да го разглеждаме като етнически и как не можем да слагаме всичките чавета под общ знаменател и така до след седмица
266
1
 
25
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Дискотеки без видео-наблюдение и професионална охрана да се закрият.Фейс контрола да е задължителен.
265
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че древните гали нямат никакъв страх, сме си виновни ние. Цацаров си го каза, че партиите ги използват, трябва да видим в ромските махали, кой печели и пред централите им. Галите ли са им по-ценни или българите? Ей сега този от Асеновград хванат за купуване на гласове, ако няма ефективна присъда - протест.
264
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че и ги храним от данъците си .нека кажат колко процента от бюджета отива само за тях?оман галиха всичко за две три десетилетия
263
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 293Имаше такива случаи! Ние българите също се избиваме камо ли да не убием някой ром! Българинът много много не мисли за последствията или да се притесни че ромите биха стачкували. Но това не е в есенцията на проблема! Нямаме правосъдие, нямаме полиция на място, прокуратурата ни е гола водица, правителството - антибългарско! Гледайте първопричината, не следствието! Ако не стигнем до корена на проблема той винаги ще никне!
262
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идат като тигри, бягат като овци, роми ...
261
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО БОЙКО ТОЗИ ТЪРТЕЙ НЕ ПРАВИ НИЩО, ЕМИ ПРОСТО-НЕ МУ ПУКА ЗА БЪЛГАРИТЕ. ТОЙ СИ ЦЕНИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ.
260
1
 
28
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 6 години
Българите се радикализират?!Накъде ли ще избие това?!Очакват ни тежки и страшни времена!
259
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-важното е как след 28 години покорството и примиреността ни стигнаха до форма на дебелокожие и непукизъм!!ЗА ВСИЧКО!!
258
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чул българи да са убили ром, а за обратното колко случая станаха ?Да ви се не знае и полицията и прокуратурата и мвр министъра. Толкова ли не можахте един сериозен човек да сложите за министър да усетят твърда ръка хората бе, мишки с мишки
257
0
 
37
 
! Отговори
Olly преди 6 години
"От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ."Как е възможно че един човек не е позволил на няколко хора да се обадят 102? Срам за свидетелите, трябваше да помогнат на момчето, а те са стояли и гледали като овце!