5 г. след атентата в Сарафово: Спомени за загиналия шофьор

Въпреки изминалото време, майка му е неутешима в мъката си
18 юли 2017 15:52,
4

Пет години след бомбения атентат на летище "Сарафово" в Бургас, при който загинаха 7 души, а 35 бяха ранени, село Юруково - край Якоруда - скърби.

Именно оттам е шофьорът на автобуса, чийто живот също бе прекъснат внезапно - Мустафа Кьосов.

На 18 юли, 2012 година, близки и приятели се събират пред къщата му, за да скърбят заедно. Сред тях е и Джамиле, в чийто двор с дъщеря ѝ е израснал Мустафа.

"Весело момче беше, винаги... Безработицата много повлия на нашия народ - не знаеш къде ще се захване (детето ти - бел. ред.) да си изкара прехраната на децата. Никога майките не сме спокойни", разказва Джамиле пред камерата на Bulgaria ON AIR.

На този свят Мустафа остави жена и дъщеря. Въпреки че от трагедията са минали пет години, майка му - Салихе, е неутешима в мъката си.

"Как живея пет години и аз не знам. Такова дете няма да се роди повече - много беше добър, много беше спокоен, много беше работен, трудолюбив, гостоприемен", споделя тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Там не са турци ,а българомохамедани (помаци),а иначе е вярно че турците и помаците са работливи и честни хора. Бог да го прости човечеца!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да им се отрече на турците, че са трудолюбиви, и като цяло са свестни хора. Имал съм ги за съседи и услуга да ти свършат, приказка да си кажеш с тях, и като не пият ,