Денонощни камери в сервизите: На прицел автомафията

Въвеждат нови мерки на Закона за движение по пътищата
18 юли 2017 07:45, Петя Славова
14
Денонощни камери в сервизите: На прицел автомафията
Снимка: архив, Булфото

Денонощно видеонаблюдение във всеки автосервиз да пресича част от схемите на мафията с крадени коли. Това е една от идеите, които ще бъдат обсъдени от сформираната работна група между министерствата на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие.

В разговорите ще бъдат включени и други отговорни структури при разцепването на сегашния Закон за движение по пътищата на два или три нормативни акта.

Още по темата

"В момента не малка част от сервизите, особено в по-малки населени места, се използват нощно време за разглобяване на откраднати автомобили за части", разказа зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Такава практика най вече била разпространена в Пернишко и Дупнишко. Разкулачените возила вече се пласират масово в чужбина, за да може да донесат по-голяма печалба на участващите в схемата.

Затова според Ципов са необходими мерки за засилване на контрола над автосервизите, като те се разпишат в отделен закон, който ще урежда всички въпроси от регистрацията до разкомплектоването на возилата, пише "Монитор".

Според експертите, автокрадците разкулачват крадените возила по тъмно и след това ги пласират в чужбина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
кибик преди 6 години
Този верва ли си или вдига само пушилка?
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама какви са тези мерки, простотия. Те са не ги правят в официални сервизи. Леле как ще се оправи тази държава с толкова простотия. Сякаш не знаят кои са джамбазите. За пред хората са тези мерки и за пари за камери.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ии кой ще гледа тези видео материали? има над 10 000 сервиза в страната , ако утре ми откраднат колата някой ще ги гледа или пак същото ама ще сме набутали сервизите с глупости ??
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Някой може ли да ми отговори дали е нормално при запитване за резервна част в магазин да попитат и направят справка единствено по регистрационен номер?"Да не си ходил да пазаруваш в магазин на КАТ?
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали видеозаписа не бил доказателство.... Ако е доказателство, защо един осъден няма за кражба, дори при заснетото му лице ?Пука им на крадците....
5
3
 
11
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Браво! Страхотна идея! Направо за Нобелова награда за борба срещу автомафията! Лелелелелелееее....
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешки безподобни- надявам се да не говорят сериозно
3
2
 
4
 
! Отговори
Хх преди 6 години
Някой може ли да ми отговори дали е нормално при запитване за резервна част в магазин да попитат и направят справка единствено по регистрационен номер? После си чух модела на колата, годината и собственото име... Моля ако някой има подобна случка да сподели.
2
3
 
13
 
! Отговори
да преди 6 години
И ще ги задължат да издават касов бон.
1
3
 
24
 
! Отговори
ахахахххс преди 6 години
този е пълен и.д.иот , за да измисли поддобна глупостнито ще върши работа нито нищо.трябва такива идио.т.и да си подават оставките, когато изпълнят г.луповатото им хрумване и няма никакъв ефект!